hits

Angående minnemarkeringen 22.7.11

 

I forbindelse med markeringen i morgen, 21.8.11, så har jeg sendt et brev til kulturdepartementet, med ønske om å få delta. Jeg håper det lar seg gjøre. Slik så brevet mitt ut:

Hei! 

Jeg har fått med meg at det i morgen vil bli avholdt en større minneseremoni for 22.07. Jeg synes det er et flott tiltak, og har et ønske i forbindelse med dette:

Jeg bruker aktivt nettsamfunnet twitter, og med snart 5000 følgere har jeg blitt en større personlighet der inne. Det høres kanskje banalt ut, men fra det sekundet bomben smalt den 22.07, så la alle brukerne av twitter vitsene på hylla. Det ingen nyhet at ALT som skjer i Norge og verden kommer på twitter først - dette brukte vi bevisst, og jobbet hardt med å spre viktig informasjon. Vi snakket med de på utøya før noen andre i Norge i det hele tatt visste hva som skjedde. Vi ringte både nyheter, politi og naboer til Utøya med de siste beskjedene, som at man ikke måtte ringe ungdommen på Øya, at gjerningsmannen var hvit hadde politiuniform, og at naboer med båt måtte komme seg ut for å plukke opp ungdom i vannet. 

Jeg fikk vite om Utøya 3 kvarter før noen av nyhetskanalene i det hele tatt nevnte det. Jeg satt med 13 nettaviser oppe, 3 tv-kanaler på samtidig og twitter; der jeg konstant søkte etter viktige meldinger for å dele dem videre. 

Flere meldte seg for å kjøre de som ville donere blod til blodbanken. Pårørende fikk tilbudt soveplass. Det ble laget viktige telefonnummer til krisetelefon. - Alle slike beskjeder kunne vi bidra med å føre videre. Den lille "gjengen" som tvitret oslo og utøya-meldinger nådde frem til minst 30-40 000 mennesker, så det er ingen tvil om at det var et ekstremt viktig verktøy på alle mulige måter denne dagen. Både som nyhetskanal, og terapi. 

Vi jobbet også aktivt mot den akutte rasismen som oppstod i Oslo, timene før Breiviks utseende ble kjent.

I ettertid, så har jeg og flere åpnet hjemmene våres for de som har vært alene, redde, trengt en klem eller noen å snakke med. Jeg har fått over 100 tekstmeldinger og telefoner av både berørte som har trengt noen å prate med, selv om de ikke kjenner meg. Jeg har også skrevet flere innlegg på bloggen min.

For meg har det fungert som terapi. Jeg har også sett på det som en plikt å bruke mine leser og følger-tall til å spre den nødvendige informasjon og gode ord. Vi fikk også etablert korrekte lister over ALLE minnemarkeringene i Norge dagene etter. 

Poenget mitt med denne litt lange mailen:

Twitter burde representeres på minneseremonien. Det er faktisk viktig at vi er der og viser ansiktene våres! 

(Her står det egentlig en del navn) - Dette er alle folk som har virkelig har stått på for å bevare roen og kjærligheten, samtidig som viktige meldinger har blitt delt.

Om ikke det er mulig å få inn så mange, så synes jeg de 5 første, inkludert meg selv, bør ha et slikt pass. Jeg håper dette kan ordnes.

Vennlig hilsen Halvor Harsem

 

24 kommentarer

Du er bra fyr du, Halvor.

Kjære Halvor!

Håper virkelig du får komme inn; du forjener det!

Håper du får positivt svar. :)
Helt enig med deg, og synes dere gjorde en kjempebra og livsviktig innsats.

Du er god Halvor <3 Du/dere gjorde en fin innsats :) Håper på på positivt svar :)

Håper inderlig du og evt. flere av de på listen får være med, dere fortjener å få være med på markeringen i og med det dere gjorde via twitter. Du er en helt i mine øyne, fordi du er en tapper gutt som virkelig vil noe godt.

Jaggu, du er en flott fyr!! :) Håper du får bli med!

Kjære Halvor, du er herlig!

Hilde Kristin

Hilde Kristin

Du gærneste, teiteste, rareste, æsjete, go`aste, snilleste, morsomste, søteste, kjæreste Halvor, her kommer en klem fra lille meg og håper på det meste at du får være med!

Du kan virke gal i det ene øyeblikket MEN så ser vi alle den goingen du egentlig er.... du lurer ikke oss nei. ;)

Takk for den du er og takk for at du er til!

Meget godt innlegg, håper du får svar. Du er forresten på fremsiden av http://bloggermagasinet.com/ - det fortjener du!

Kjære Halvor, jeg håper du får være med, det har du fortjent, go vi er nok mange som synes det. Ikke bare for din del, men på vegne av de som ble revet med at Twitter-engasjementet, og de som fikk nytte av nyhetene dere spredte, og kunne være til hjelp.

Håper det går bedre med deg ♥

du var så absolutt en av de beste personene å følge da alt dette hendte hvor du både la vekk vitser, ga trøst, informasjon og kjærlighet.

<3 til deg.

Halvor <3

Du er flott, Halvor. <3

Herlig. Du er herlig. Jeg syns en tweetup er på sin plass i morgen i Oslo, no matter what. Flott mail, sier alt det vi alle tenker. Love <3

Du er så bra. Virkelig, helt konge. Takk for alt du gjorde når dette skjedde.

Hjerte.

Fikk du delta? Håper det.

Kjære Halvor !

Jeg elsker og beundrer måten du skriver på, hvordan du kan være så ærlig og direkte i full offentlighet. Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne vært hjemme nå, og at jeg ikke hadde vært alene på andre siden av jorden da jeg først fikk høre hva som hadde skjedd der hjemme.. Jeg håper virkelig at du fikk delta, det hadde du fortjent !

Perverst etter min mening.

kjære halvor .

du er kul !

håper virklig at du fekk da passet :)

Kjære Halvor.

fikk du delta?

Du er skikkelig kul, du.

Skriv en ny kommentar

Follow on Bloglovin