hits

Drømmehagen på Bekkestua.

Her om dagen var jeg på besøk hos mormoren min, Oma, igjen. Alle barnebarna skal komme ut til henne på Bekkestua minst 1 gang i året for å hjelpe til i hagen hennes, og denne gangen var det min tur, da Jonas klippet halve gresset i forrige uke.

Her har vi hagen. Oma's livsverk når det kommer til hennes kunstneriske og kreative utfoldelser. Jeg er imponert, og det er en glede og en sann ære å få delta i utviklingen. Også får jeg middag da, og Oma er verdens beste kokk.


Den første oppgaven var ganske spennende. Bekkestuas innbyggere har nemlig i den siste tiden blitt plaget av noen svært rampete rotter som bor under bakken. De kommer opp om natten, og de stjeler avlinger, ringer på og løper, roter i søppelen og tar seg til rette. Ikke bra!

Oppgaven var derfor følgende; mure igjen alle utveiene som rottene har laget. 


Jeg har murt flere steder på bildet, men man ser det ikke fordi det er dekket over med jord. Vi har også blandet inn sneglegift i jorda, i håp om at rottene skal få vondt i magen. Det var Oma sin idé.


Oma ble fornøyd, men hun tror gleden blir kortvarig. Hun har murt igjen før, men rottene er alltid et skritt foran. De vet vet alltid hva Oma tenker, og graver på de utenkeligste steder. Det er akkurat som om jordrottene har en muldvarp på innsiden. 

Kvalitetstid!

Genseren jeg har på er forresten Oma sin. Jeg måtte låne den av henne sånn at naboene skulle forstå at jeg ikke var en inntrenger. De utfører en litt annen praksis der borte på Bekkestua.

Oma er en sånn som sparer på absolutt alt. Her har hun for eksempel gjemt unna et espalier, noen like kvister, en firkantet stein og en pose.

Ja, jeg måtte google meg frem til navnet på de trekkspill-formede trelistene.

Her har Oma funnet en del av et rør, og brukt det som beskyttelse rundt en stubbe. Veldig smart, så ingen snubler i stubben.


Oma sparer på plantene sine også, og liker å vise dem frem på forskjellige steder i hagen. Denne planten har nettopp blitt gravd opp fra terrasen, og skal snart skinne i sin prakt ved siden av nepene ved gjerdet.


Her har Oma funnet noen fine treplater som hun skal putte i trillebåren. Hun har passet på å beskytte trillebåren med søppelpose som hun har spart på fra samme sesong i fjor.


Det er vanskelig å huske fra år til år hvor de forskjellige søppelposene hører hjemme.


Men tilslutt faller brikkene på plass. Her beskyttes en plante for vinteren, for da kan den visst sprekke.


Oma har også arvet en gammel og ødelagt presenning av et vennepar som ikke trengte den mer. Den er så stor at man kan klippe den opp og lage flere små presenninger, akkurat som med meitemark.


Alt skal dekkes til. Det som ikke dekkes til blir overlatt til kuldedøden! 


Vi kom til mål i år også. Så gikk vi inn og spiste lam og brokkoli. Jeg tror Fattern betaler Oma for å fore meg med brokkoli. Det er den eneste veien han ser at funker. Oma har kustus på meg, og spiller en av de viktigste rollene i min psykiske tilstedeværelse - i hvert fall i den lille biten som fortsatt er igjen av den.

Målet til meg og Oma er å bli med på Charterfeber.

30 kommentarer

Kjære Halvor.

Du er supersterk, og kjempekul!

DIGGERDEG!!! : D

la oss kline <3

Så utrolig hyggelig at du hjelper bestemoren din i hagen :)

erli jeg vil ha heftig trekant med deg og Oma

Min Oma har også skikkelig fin hage, er vel litt sånn i Tyskland at det er litt konkurranse mellom naboene :P

Kult jeg ble den første som komenterer. Samme det.

Viste akkurat klassekameratene mine bloggen din. Jeg er den eneste som viste hvem du er. Alle sitter på artige.no utenom meg. Du er jo dobbelt så morsomt som det. Btw: alle er sånn " han er rar" men jeg bare "neeei"

Kjære Halvor.

Hahahahahahha.

Hilsen en som synes du er pen, sterk, kul og morsom.

Kjære Halvor.

Jeg liker brokkoli jeg :)

Jeg digger deg! Du er så pen sterk og kul!

Syns det er så koselig å hjelpe til med slikt arbeid, jeg =) Ha en superfin dag!

Jeg har forresten en konkurranse hvor man kan vinne et DIGITALT FOTOALBUM til verdi av 899,-! For å komme til konkurransen: http://lizbethosnes.com/manedens-konkurranse-2/september-oktober-meld-deg-pa/

Kjære Halvor

Oma rocker.

Nu har du chansen att vinna en Ipad i min blogg om du känner för det :)

Kjære Halvor, sykt søtt at deres smil ligner på det ene bildet! :))

dette var hyggelig! føler jeg kjenner Oma nå. (Er hun tysk?)

en gang så så jeg en mann som rulet sykkelhjulet sitt over en løvetann og skrek : Død over kaninene!"

Kjære Halvor.

Du er fantastisk.

Ok, da er jeg ferdig med det, la meg komme til kommentaren. Bloggen din er super kul og jeg digger den og deg og youtube filmene dine som jeg koser meg med når jeg er lei meg og før så likte jeg ikke katter men rambo er søt så nå vil jeg også ha hvit katt og jeg tror det var det for denne gang.

Hade!

Kjære Halvor.

ooog så vil jeg gjerne legge til at Oma høres ut som en kul dame og at jeg bor på bekkestua jeg også så om du finner ut av at du må tilbake dit i fremtiden er du hjertelig velkommen til meg på date.

Så trivelig!! :D

Digger Oma! Holder det at jeg skrev at du er pen, sterk og kul i går?

EN KONGESVINDLER!!!!!! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wI9-PvCfrog#t=61s

I just can't get enough.

Så flink du er! Hadde du blitt sur om jeg hadde kommet bort og klemt deg, hvis jeg en dag så deg i byen?

haha, det ser jo ut som at Oma gjorde alt, mens du egentlig bare sto og så på..

Kjære Halvor. Du et syyykt pen sterk og kul og alt det der. Hva er adressen til Oma? Kanskje vi er naboer! ;)

hagearbeid som er sååå moro...

Trivelige Bjørn

Trivelige Bjørn

Wow! Du er veldig flink til å mure!

Oma har virkelig en fin hage. Har hun ofte fest der?

Dronningen av Bekkestua

Dronningen av Bekkestua

Kjære Halvor, hvordan kan du være på bekkestua uten å si ifra? skuffende altså, men likevel skal jeg legge til at du er pen, sterk og kul. Så deg også på dagens mann, håper daten gikk dårlig. hihi

hahahahahaha! åh dette var gøy.

Skriv en ny kommentar

Follow on Bloglovin