hits

Valentines Day

I mitt 24 år lange liv har jeg blitt introdusert for et årsløp fullt av dager. 365 for å være nøyaktig. Da jeg var liten var få av disse dagene viktige merkedager bortsett fra bursdagen min, bursdagen til Norge, og en del helligdager - noe jeg på den tiden satte pris på fordi jeg hatet å dra på skolen. I voksen alder avskyr jeg helligdagene. De dukker opp i fleng hele året - som hindringer på veien for oss som ikke har tid til å vente på at a4-folk også skal få lov til å drikke seg dritings på en tirsdag. Dette er dager som har klamret seg til oss i hundrevis av år, og vi slipper nok dessverre ikke unna med det første. Det er likevel ikke helligdagene jeg skal skrive om i dag.I løpet av barndommen dukket stadig flere nye merkedager opp i Fatterns utslitte almanakk. Dager som er laget for å tvinge enkle mennesker til å huske å gjøre ting. Huske mor. Huske far. Huske å kjøpe blomst til kjæresten de egentlig er dritt lei av. Huske å kle ut ungen som en heks og tigge godteri av naboen. For meg betyr dette kun én ting; å huske at du er en kjedelig og trist person, med en kjedelig jobb, null integritet, ingen ekte venner og en iPhone full av apper du bruker for å imponere kollegene dine. Du trenger disse dagene for å minne deg selv, og de rundt deg, på at du faktisk har de rundt deg. 

I tillegg til dette skal du selvsagt bruke masse penger på utvalgte produkter som til slutt gjør de kreative utviklerne bak alle disse nye merkedagene søkkrike - og alle blir glade. Og du. Du slapp å huske på alle disse tingene selv, fordi Facebook, avisa, reklameplakatene, kalenderen din og alle på den gørrkjedelige jobben din minner deg på det i god tid. Du rekker å kjøpe blomster til dama du egentlig er dritt lei av. Du rekker å kjøpe inn masse godteri som du skal dele ut til barn du ikke kjenner. Du rekker å ringe til moren din og ønske henne til lykke med morsdagen. En markering som strengt talt burde gjelde hver eneste dag i livet ditt ettersom mora di faktisk ga deg dette livet.La meg påpeke allerede nå. Jeg snakker ikke til hver enkelt av dere. Dette er et inntrykk jeg automatisk blir sittende med under "alle i verden skal vise oppmerksomhet til hverandre"-dager som denne.

Og i dag er virkelig den verste dagen av dem alle. Samtlige av de største restaurantkjedene i landet er overfylte av par som har klart å dra hverandre ut av sofaen for å bevise for seg selv, hverandre, og alle deres bekjente, at det fortsatt er gnister i det tørre forholdet som egentlig burde vært avsluttet for lengst. Enkelte frir til hverandre også - kun fordi det passer så ypperlig fint å gjøre det på Valentines Day! Det er jo virkelig en historie å fortelle barna om når de selv vokser opp og skal dra på sin første date - 14. februar, selvsagt, med en kvisete fjortis som har turt å manne seg opp til å spørre. Det er jo tross alt ganske kjipt å være singel på Valentines Day - og ikke ha en date engang.

Alternativet til alt dette er å klage og syte over hvor teit denne dagen er - og jeg havner nok i denne klubben selv om jeg hater å bli satt i bås. Ikke fordi jeg ikke kan være romantisk. Ikke fordi jeg ikke klarer å møte jenter. Men fordi jeg synes denne dagen, og andre slike "minne på"-dager er kvalme, motsigende og en av de viktigste påminnerne vi har om at vår generasjon er avdankede egoister som trenger en ferdigskrevet kalender til å fortelle hva vi skal gjøre mot våre nærmeste - når vi skal gjøre det - og hva vi må kjøpe for å gjennomføre det.

Nei! Jeg kjøper ikke en blomst og et sjokoladehjerte som det står «Jeg elsker deg!» på. Da kunne jeg like gjerne ha skrevet et brev med teksten: «Jeg har vendt meg til at du er en del av livet mitt nå. Jeg vil aller helst spille Playstation i kveld, men tar gjerne imot en blowjob i bytte mot denne tørre tulipanbuketten som kostet 79 kroner på Kiwi. Penger jeg egentlig kunne brukt på en sixpack øl - men i dag føltes det mer riktig med blomst.»Jeg tror på mennesker. Jeg tror på folk som ringer faren sin selv om det ikke er farsdag, og jeg tror på gode kjærlighetsforhold som kjøper billige tulipaner selv om det ikke er Valentines Day. Jeg er vel bare en sterk motstander av kollektiv opphausing rundt ting som burde ligget i oss - naturlig - fra før av. Også hater jeg å føle skyld når jeg ikke gjør slik reklameplakatene på trikken ber meg om.

41 kommentarer

Du er himla smart du, Halvor.

Halvor er best

I dag er den dagen det er sosialt akseptabelt å legge ut klissete bilder og hjerter og slikt, men det er også den dagen man ikke får lov å skrive: ÆÆÆSJ få dere et rom! på kyssebildene til folk:P

This is good shit.

Jeg er ikke av den typen som irriterer meg over at andre skal feire disse merkedagene, men jeg synes at folk skal respektere at andre ikke VIL feire disse dagene. For dersom folk legger for mye vekt på slike dager, så blir det bare falskt. Jeg vil heller at jeg genuint skal si at jeg er glad i noen en dag enn at jeg tvinger fram noe uekte på en torsdag 14.februar.

Men jeg blir jo påvirket av all denne reklamen, jeg også.

Kjære Halvor. Du er utrolig morsom og kul! Ler hver gang jeg leser hjemmesiden din!

Veldig bra skrevet, Halvor!

Du er en meget pen, sterk og kul person, med mange fantastiske egenskaper som lyser opp denne verden vi lever i. Tusen takk for det!

Kjære kong Halvor. Du er pen sterk og kul. Og så ville jeg bare si at jeg er helt enig i det du skriver! Du er konge!

Dagens beste om dagen i dag.

Syns du burde hatt din egen helligdag, Halvor. HALVORDAGEN, hvor alle hyller og elsker deg og gir deg og katten din kake.

Hear! Hear! Happy Thursday, human day, Earth day. Another day.

Kjære Halvor, du er så pen, sterk, kul og smart. Flere burde tenke sånn som du.

Dette må være det jeg finner mest glede i å lese om når det kommer til Valentines. Det at enkelte mennesker kun klarer å vise omsorg for sine nærmeste på utvalgte merkedager er et merkelig fenomen.

Og kjære Halvor, jeg synes du og bloggen din er dritkul, selv om jeg dissa katta di på twitter. Jeg er litt lei for det.

Hanna: Han tar det nok bra! ;-) Og ja.. enig med deg ^^

Elsker deg, Halvor. Kunne ikke vært mer enig

Puh, nå er jeg glad jeg ikke spurte om vi skulle spoone i anledning valentines day! Det kunne blitt kleint.

amen, måtte Gud være med deg.

Kjære Halvor

Jeg, som alle andre som leser hjemmesiden din ler like godt når du underholder oss med din eksentriske humor. Men det er på anledninger som dette hvor jeg blir virkelig imponert. Når du får frem det de fleste av oss tenker, men ikke helt klarer å sette ord på.

jeanett paulsen

jeanett paulsen

Elsker deg rett og slett jeg :) Synd at over halvparten av folka som liker, og kommenterer faktisk er de personene du snakker om :p

hvor har du vært hele livet mitt.

Godt skrevet. Morsomt. Saklig. Mange gode poeng. Litt provoserende (akkurat som det skal være!). Digger det. Skriv mer. Skriv!

kunne gjerne gått på en date med deg jeg da...;)

Kjære Halvor. Du er pen, sterk og kul.

Og: amen

Takk og pris for at det fortsatt finnes folk med vett

Herregud, jeg hadde lyst til å sitere deg flere steder, men så ga jeg opp. Dette er.. ja. Det er akkurat det jeg har prøvd å si, men du greier det bare så jævlig mye bedre. Beste jeg har lest på en god stund.

Kjære Halvor.

You nailed it!

Kjære Halvor.

Du er best, og jeg sier til og med amen (selv om jeg ikke er kristen)

Du skrev nettop akkurat det samme som jeg har gått rundt og sagt til folk de siste dagene. Du setter ord på mine tanker

Kjære Halvor. Du er kanskje pen og kjekk andre tider på året enn midt i februar, men akkurat på dette bildet tatt utenfor et kjøpesenter for et par dager siden, så synes jeg du så litt i overkant dritsur ut:

http://img.izismile.com/img/img6/20130214/640/daily_picdump_1162_640_68.jpg

Forresten vil jeg gjerne berømme dette nyslåtte ekteparet: http://www.osloby.no/nyheter/Kuttet-ut-festen-for-en-god-sak-7121390.html

"Kjære Halvor, du er så pen, sterk, kul og smart."

Sterk er han IKKE. Har du ikke sett pingle-armene på bildet?

Dette var den typen post som er så godt skrevet om noe jeg er svært enig med at jeg måtte holde igjen for å ikke kommentere noe så tåpelig som "word. dis good, man". Fortjente noe litt bedre artikulert, for eksempel "Dette var en svært artig tekst."

*Awesome* fungerer også.

Utrolig bra!

Kjære Halvor.. Det finnes ingen ord for hvor mye jeg digger deg.. Rettelse; Elsker deg. Du gjør virkelig dagen min. Ingenting er bedre, takk.

Kjære Halvor.

Du er så bra. Jeg er helt enig i det du skriver. Jeg liker heller ikke å bli satt i bås, men jeg er en av Valentines motstanderne. Og det er ikke fordi jeg ikke har noen å gå ut med eller noen som kommer med roser til meg. Det er det samme som du skriver, det burde ikke være nødvendig med en dag i året hvor man skal vise kjærlighet til sine nærmeste, for dette er noe som skal skje hele året rundt.

Og jeg må innrømme at du er utrolig sterk, bare se på musklene på bildene dine! Også er du så utrolig pen og kul.

Du er god du, Halvor

annaannaANNA ANNA!

annaannaANNA ANNA!

word

Kjære Halvor!

Krislene liker..

Du er forresten kul

Skriv en ny kommentar

Follow on Bloglovin