KULP

(Om forlatelse! Dette innlegget kommer til å slutte ganske brått.)

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle si dette, men Asker er faktisk den kuleste plassen i Norge om dagen – rett etter Briskeby og Berlin.

Jeg har jo tilbrakt nesten hele sommeren i Asker etter at diverse drittprosjekter med drittfolk (ikke Stephen, altså!! Han er serr den kuleste jeg vet om, og jeg føler meg priviligert som får henge med han!!!) i Dritt-Oslo (med unntak av Briskeby, så klart) fikk hjernecellene mine til å ta kollektivt selvmord. Fattern og resten av familien var på ferie i Sverige eller noe sånt, så jeg hadde hele huset i Asker alene. I tillegg hadde Asker-vennene mine stort sett fri fra jobbene sine (i Asker har folk jobber), så de kunne kjøre oss rundt til Askers største begivenheter som Heggedal, Semsvann og Nesbru Kebab. Jeg har rett og slett vært på tre ukers charterferie i Asker i sommer.

Selv om jeg innledningsvis forteller at Asker er blant Norges beste plasser om dagen, så betyr det ikke at det nødvendigvis er det for alle. Du drar ikke til Asker for å shoppe for eksempel. Eller for å spise et bedre måltid på en fin restaurant. (Med mindre du ser på Big Horn som en fin restaurant – da kan du godt dra til Asker for å spise.) Men Asker har fine, kule og joviale venner, de beste historiene, og ikke minst et drøss med steder å bade – såkalt kulp.

Jeg skal snakke litt mer om kulp.

Kulp er det kul(p)este som finnes i hele verden. Seriøst! Bare si ordet “kulp” for deg selv, og tenk over hvor sykt avhengighetsskapende og fett det er. Jeg har ikke tenkt over det tidligere, men i år har jeg fått helt dilla på kulp. Vennene mine og jeg ble enige om at vi skulle bade i så mye kulp som mulig, og har brukt ukene på å gjøre nettopp dette. Den første kulpen vi la på rygg var Svartputt. En fantastisk kulp, plassert midt mellom Drengsrud og Brendsrud. Svartputt har både slengtau, gjedde og “pool bar”. Et fantastisk sted å bade, og/eller dumpe lik. Anbefales!

Mikkal (han som ikke er meg) er den kuleste jeg kjenner, forresten. Å få lov til å henge med han er et privilegium for meg som menneske. I tillegg har han en veldig god blogg som jeg anbefaler alle å lese. Den handler om sirkusbjørner, og kun sirkusbjørner. Bloggen finner du HER.

Ferdig med å bade i kulpen. Ringer Big Horn for å bestille bord, men det var fullt. På Big Horn i Asker må man bestille minst fem uker i forkant. Det er liksom drit fancy der. Alle de keegeste folka spiser på Big Horn når de skal keege. Det er sykt keegt der.

Spiste bæsj i stedet.

HAHHAHA, nei HALLO selvsagt ikke!!! HAHHA, tenk om vi gjorde det a’ xDxDxD

Det er ikke bare kulp som beriker Askers friluftsliv. Langs hele kysten er det nemlig også vann, noe som gjør det til kyst (ellers ville det bare vært en dal), og der kan man også bade! Funfact: Vannet langs kysten i Asker er tilkoblet hele verdenhavet og strekker seg helt til eksotiske steder som India, USA og Nesodden! Det var altså med stor ståhei at vi dro til Børsholmen for å bade i, kanskje ikke kulpvann, men vann som strekker seg helt til Nesodden!!!

Mads og Anders, ass.. De kuleste folka jeg veit om.

Det er flere grunner til at vi valgte akkurat Børsholmen til å bade. For det første er det ikke så mange mennesker der. For det andre er det en helt sjukt idyllisk plass. For det fakkings tredje gikk jeg på ungdomsskole der! Det er altså 12-13 år siden sist jeg har vært der – og det var sykt nostalgisk og koselig.

De andre ga blaffen og ville heller bade på Hvalstrand, men jeg har som enebarn lært meg å mase til jeg får viljen min. Det samme gjaldt den ekstremt dårlige ideen min – kanskje årets dårligste – om å svømme fra Børsholmen og over til Blakstadtangen. Jeg har ikke svømmet på minst ti år, og ante ikke at det var tungt. Jeg visste seriøst ikke at man blir sliten av å svømme. Halveeis over forstår jeg hvor dårlig form jeg faktisk er i, og holder psykisk på å drukne. Jeg var på grensen til å få panikk i vannet, totalt utslitt, og med angst for at ingen båter er i nærheten. SERIØST: ALDRI svøm langt uten følgebåt.


Nå skal det sies at svømmeturen på omtrent hundre meter ikke var et problem for noen av de andre. Se på Mikkal. Seriøst, se hvor kul han er mens han svømmer!

Det var bra jeg ikke døde, for samme kveld skulle jeg ha alene hjemme-fest. I huset jeg bodde i hele ungdommen. Uten at Fattern fikk vite om om det såklart.

For at alene hjemme-festen skulle bli så troverdig og nostalgisk som mulig ble det satt opp noen enkle regler for kvelden:

– Kun lov med glasspils og/eller vodka med Fanta Exotic.
– Kun lov med brenne cd’er med musikk fra 2004-2006.
– Ingen fingring på rommet til Fattern!
– Ikke ta med non KJIPE FOLK!!!

Det var seriøst årets kuuuleste alene hjemme-fest. I hvert fall for min del. Jeg er snart 26 år gamme.

PS: Plattingen vi sitter på bygde jeg da jeg var 15. Det er sant! Jeg bygde den helt selv. Om noen trenger platting eller annet fysisk arbeid (maling, hundepass, samleie etc) kan jeg nåes på mail.

Nachspiel på alene hjemme-festen min. Det var egentlig mange flere der, altså! Vi inviterte 15-åringer for å gjøre festen mer troverdig, men de stakk etter at de hadde drukket opp av vodka med Fanta Exotic-drinkene og robbet godteskuffen til lillebroren min for tyggis.

Det var ingen som tok med seg KJIPE FOLK!!! Jeg hater KJIPE FOLK!!!! KJIPE FOLK er alltid slitsomt på fest.

Ny dag, ny KULP! Dette er Høymyrdammen, men vi har omdøpt den til Nielsenkulpen. Ikke noe er som å flekse bi-trepca (eller hva fakkern det heter) i en forfriskende kulp!

Thomas (han som ikke er meg) er den kuleste jeg kjenner, forresten. Å få lov til å henge med han er et privilegium for meg som menneske.

Thomas og jeg har rekorden i kulpbading denne sommeren, men vi har badet langs kysten også! Det er rett og slett for å passe på at de andre gutta rekker å opprettholde motivasjonen ved å selv få badet i de kulpene de mangler på lista.

Dette er en digg badeplass på grensa mellom Asker og Slemmestad, bak der VEAS dumper avføring i vannet. Dette gjør at vannet til en hver tid er veldig varmt og deilig akkurat her! Anbefales.

I bakgrunnen kan man skimte Nesodden. Det er helt sykt å tenke på at vannet i Asker strekker seg helt dit.

Thomas og jeg har faktisk fulgt den sammen dietten og treningsmalen i over ti år. Det mest motiverende med den svært harde treningen er å se resultatene!

Resultater!

Kulppause: På Baracoa med Mikkal! Han er serr den kuleste jeg kjenner. Å få lov til å henge med han er et privilegium for meg som menneske. Og penis.

Senere ble jeg hentet av Thomas (den kuleste jeg kjenner) på jobben til dama hans som heter Tricia. Hun er seriøst dritkul. Jeg føler meg priviligert som får møte henne!!! Jeg ble antastet av en utstillingsdukke på jobben hennes. SYKT KULT!!! JEG ER SÅ PRIVILIGERT FOR FAEN!!!!

Så dro vi og badet utfra en båt. Ser dere han som er bak meg, blomstershortsen? Han heter Mads. Mads er serr den kuleste jeg kjenner. Å få lov til å henge med han er et privilegium for meg som menneske.

Mads hadde også blogg engang. Den er ikke likebra som sirkusbjørnbloggen til Mikkal. Sorry, Mads.

På denne måten har sjøfolk gjort det fornødne i mange .. tiår! I løpet av båtturen både tisset, bæsjet og onanerte jeg ut av ripa på båten.

Sistnevnte gikk dessverre litt skeis da jeg traff en måke i øyet. Den måtte på legevakta umiddelbart og det hele medførte til en legeregning på 860 kroner. KJIPT!!! Men det var en sykt kul måke da. Den tok det helt kult liksom, og skjønte at det ikke var meningen og sånn. Vi har avtalt å ta en øl om noen uker for å ta hverandre i hånda og skvære opp skikkelig. Det burde Gaza og Russland og sånn også gjøre.

Det gikk plutselig opp for Thomas og meg at vi ikke hadde badet i kulp på flere dager! Vi stakk sporenstreks (Norges mest verneverdige ord i 2011) til Semsvann og dødsa ut med slengtauet som faktisk ble satt opp for å lynsje tatere på loffen rundt midten av 1800-tallet.

Semsvann var digg, men det var liksom ikke digg nok. Så langt ut i Asker-ferien, og med så mange kulper bak oss, var det på tide å ta det til neste steg. Etter mye leting fant vi den sjeldne kulpen “Hogstadvannet” bak Asker Golfbane.

Bra kulp på kulpskalaen (5 av 6 gjedder), men det var fortsatt ikke godt nok.

Vi visste hva som måtte gjøres. Vi visste det jo egentlig hele tiden, vi turte bare ikke å innrømme det for oss selv. Så tok vi beslutningen om å gjøre det. Vi kasta oss i bilen og kjørte opp til Solli Gård for å ta hånd om Askers utvilsomt mest hardcore kulp – nemlig Sandungen!

Sandungen ligger langt, og lenger enn langt, inn i skogen. Nesten fire kilometer!!! På veien dit møtte vi på flere farlige rovdyr som sperret veien for oss.

Og vi måtte krysse farlige synkemyrer der mang en kriger har endt sitt liv i kamp mot naturen.

Turen minnet på mange måter om Ringenes Herre. Vi måtte for eksempel også en dverg.

Og en blodtørst sau.

Og etter nesten førti .. minutter, så var vi endelig fremme. Sandungen. Den forbudte badeplass, og for mange et siste hvilested. (Hovedsaklig for fisk.)

Det er en helt spesiel følelse å vite at man er det første mennesket på kanskje … to dager, som har badet i Sandungen.

Slutt.

(Hadde ikke flere bilder og er sulten. Om forlatelse!!! Skal lage Halvors Spesialspagetti nå, og så se på Nattpatruljen på MAX.)

NORD

I 1996 var jeg i Nord-Norge for andre gang i midt liv – på biltur med Fattern og fettern min, Markus. Den første gangen har jeg dessverre ikke så mange minner fra fordi jeg fortsatt var i magen til Mamma, og hadde ikke vindu eller kikkehull eller noe sånt. Akkurat det synes jeg egentlig er litt dårlig. 9 måneder isolert i mørket er en behandling vi ikke ville gitt vår verste fiender engang, men små babyer derimot… Nei, fysj. Her trengs det en bedre politikk. Det ække rart 99% av alle mennesker sliter hardt med psykiske lidelser!

Uansett.

Jeg vet ikke helt selv engang hvorfor jeg satte meg på flyet til Evenes flymaskinplasslufthavn for en uke siden – men jeg hadde jo på uforklarlig vis endt opp med en både flybillett og hotell, og da måtte jeg jo nesten dra. Når en billett sier at jeg skal dra et sted, så gjør jeg jo det. Egne meninger tilhører 70-tallet.

Vel fremme i Harstad gikk det opp for meg at hav og fjell er sjukt vakkert og pent å se på, og at selfie foran hav og fjell potensielt kunne vært sjukt vakkert og pent å se på dersom man hadde vært for eksempel Rihanna eller MacGyver. Jeg prøvde, men feilet dessverre hardt da jeg i ettertid kunne fastslå at hatten min har begynt å gå i oppløsning. En HYSSING i hatten min hadde nemlig bestemt seg for å FAKKE OPP ALT og stakk ut av hatten min som en sjenerende busemann. DRITTHYSSING! Jeg prøvde forgjeves å fjerne den, men det var helt umulig. Hatten min vil aldri bli det samme igjen.

På hotellrommet hadde de ansatte redd opp sengen for meg. Faktum var det så ryddig der at man nesten skulle tro at rydding og renhold av rommene var en vanlig praksis for hotellet jeg bodde på.

Etter å ha pakket ut tingene mine, kastet opp i badekaret og tatt en tyggis, så bestemte jeg meg for å gå en liten tur gjennom Harstad for å bli litt bedre kjent. Det tok ti minutter. Så kjedet jeg meg å lurte på hva i alle dager jeg skulle bruke de neste dagene til.

Plutselig får jeg melding av Sophie Elise som hadde fått med seg at jeg var i Harstad. Hun var også der (fordi hun er derfra) og vi ble enige om å henge sammen. Det var ganske ålreit, egentlig. Hun kjørte oss rundt i Harstad kommune (fylke? jeg vettafaen) sjekket ut en rasteplass som het Nupen, en kyststi og et vikingmuseum som vi snek oss inn på. (Sorry vikingmuseumet, men vi visste ikke at det var covercharge!!!)

Her er et bilde av vikingmuseumet som vi stjal oss selv inn i. Det ser kanskje ut som om jeg hjelper en mann med å trekke inn garnet, men det er bare tøys og ikke ekte. Mannen jeg hjelper er laget av plastikk og alt du ser i bakgrunnen er bare et maleri!

Vi hadde mange fine samtaler underveis. (Sophie Elise og meg, altså. Jeg hadde noen fine samtaler med plastikkfiskeren også, men videre i innlegget vil jeg nå refere til Sophie Elise.) Blant annet er vi enige om at skikkelig mange folk er drittfolk, og at det heldigvis er en del som er ganske ålreite også. Vi ble også enige om at vi havnet i sistnevnte kategori. Det må jo værra lov å juge litt til seg selv for å føle seg bedre?

Hun slapp meg av på kvelden etter å ha gått fullstendig lei av å ha meg i passasjersetet i mange timer. Èn ting er at jeg har mye på hjertet, men jeg er også en ufyselig backseat-driver som må kommentere alt sjåføren gjør, samt føle en full kontroll over alt som skjer. Jeg er manisk. Og syk. Og trist og redd og full av angst og depresjon Å HEI DU!

Jeg spaserte litt for meg selv langs brygga for å lete etter venner. Jeg fant dessverre ingen, men kom over NRKs avdeling i Harstad. Jeg hadde egentlig tenkt til å ringe på og høre om ikke de ville bli vennene mine, men ble i stedet gjort oppmerksom på at den JÆVLA HYSSINGEN stadig plagde dritten ut av hjernen min. SHIT som jeg hater hyssing som ikke er der hyssing skal være. Altså, jeg ække rasist, men jeg er sjukt hyssingbevisst! Jeg hadde tatt repern på hyssingen på sekundet hadde jeg hatt muligheten.

FOR EN JÆSKLA IRRITERENDE HOREHYSSING!!! KOM DEG UT AV LIVET MITT, KOM DEG UT AV HATTEN MIN, KUKKTRYNEHYSSING!!!

Jeg er ekstremt passivt aggressiv. Hadde jeg ikke hatt internett til å få utløp for aggresjonen, så hadde jeg nok endt opp med å drepe gamlinger, knuse vinduer og stjæle godteri. Internett redder liv, liksom. Eller. Andres liv, hvertfall. Mitt er jo fortapt.

Dag 2 dro jeg til Sortland for å se VG-lista. Det vil si: Jeg dro til Sortland fordi det er det eneste stedet i 100 mils omkrets der det skjedde noe som helst, og jeg holdt allerede på å dø av kjedsomhet og passiv aggresjon i Harstad. I Harstad møtte jeg på disse menneskene.

På backstagen til VG-lista tok jeg dette bildet av doen til artistene. Mulig det bare er jeg som synes det er interessant informasjon, men altså.. hvem skulle trodd at Gabrielle bæsjer og tisser for eksempel? Ikke jeg hvertfall. Jeg prøvde å spørre henne om det, men hun ville ikke snakke med meg. Skal prøve å ringe henne senere, jeg. Jeg liker Gabrielle. Jeg liker henne veldig, kjempegodt. Jeg lurer på om hun går ofte på do.

Jeg kommer ikke inn på backstagen uten videre, forresten – bare så det ikke virket naturlig og cocky. Jeg snek meg inn dit for å spise gratis tapas og ta bilder av artistbæsj-og tiss. Noen tror at man får mange privilegier ved å være meg, men slik er det ikke. Jeg blir aldri invitert til noe. Selv om jeg eksempelvis har flere følgere i sosiale medier enn alle som opptrår på VG-lista tilsammen, såNEIGLEMDET jeg gidder ikke å si det engang. Jeg fikk gratis tapas og bilder av bæsj, så jeg er uansett fornøyd.

Jeg skulle snike til meg et lite bilde sammen med Money, men oppdaget med det at den JÆÆÆÆVLA HYSSINGEN (!!!!)!))!)!))!)!)!)) fortsatt lagde kvalme på hodeplagget mitt.

Jeg klikka naturligvis i vinkel, og bestemte meg for å stikke fra Sortland igjen. Det vil si … Vaktene på VG-lista på meg stikke til helvete da de oppdaget meg mens jeg tok bilde av en helt fersk Sandra Lyng Haugen-bæsj. Jeg tok ingen sjanser på å ende opp på noe akuttmottak eller noe sånt, og fulgte beskjeden fra vaktene. De slettet bilde av bæsjen, men den var ganske fin. Omtrent 9 cm lang, 3 cm i diameter, luktet åker.

Her er et bilde av meg fra Lødingen. Jeg tok drosje fra Sortland og tilbake til Harstad. Det kostet 2300 kroner.

Den siste dagen min i Harstad møtte jeg en annen kjent og kul bloggerjente fra Nord-Norge, som av en eller annen grunn valgte å tilby meg litt sosialt samvær. Anette-Marie var tilfeldigvis også på sommerferie i nærområdet (nærområdet i Nord-Norge tilsvarer en radius på 300 mil), og kjørte til Harstad for å spise, prate og ikke minst ta litt bilder. Hun er nemlig fotograf, og jeg er nemlig eksponeringssjuk (og vanlig sjuk) og stiller opp på alt. Uansett om det er Anette-Marie, eller tyske Günther som spør.

Her er bildene hun tok av meg, og oss. God bryggestemning.

Sekken er noe av det kuleste jeg eier. Fatterns gamle sekk fra da han jobbet i birøkterlaget for godt over 20 år siden.

Etter at vi hadde tatt masse bilder på kaia foreslo jeg å ta noen litt sexy bilder inne på dassen på kjøpesenteret, men det ville hun ikke. Vi gikk på Peppes Pizza i stedet. Jeg trengte pizza i magen min, med tanke på at jeg ikke hadde spist noe som helst siden jeg ankom flymaskinplasslufthavnenstasjonen to dager tidligere. Jeg glemmer særr å spise. Det er ikke bevisst. Jeg glemmer det.

Det siste bildet er det jeg som tok. Kall meg for the fuckings profilbildemasterphotographer – dette synes jeg ble dritfint! Tumblr that shit! 10000000 likes!

Så spiste jeg pizza. Anette-Marie gjorde ikke det – hun har faktisk et menneskelig kosthold å holde seg til. (Jeg er seriøst et vrak. Send Hellstrøm på døra mi anyday, for jeg kommer til å dø av tette blodårer innen jeg fyller 30.) Deretter dro jeg hjem til Oslo igjen. Opplevelsen min av Harstad oppsummert:

Jeg tok bilder av bæsj og møtte pene bloggere som ville henge med meg på eget initiativ. Terningkast seks! God natt.