WANTED

ANNONSE

Denne gjengen har du ikke sett samlet før!

Promofilmen er laget for Wanted fra Diplom-Is, og er basert på en av mine favorittfilmer; Usual Suspects. Sykt kul idé, og sykt kult resultat! I tillegg er isen digg. Min favoritt, Chuck “Calypso Boy” Coco, er sjukt digg – og selv om jeg spiste omtrent 7 liter av denne under innspilling, så hadde jeg fortsatt lyst på mer da vi var ferdige! #wantedbydiplomis 

SKAM-SLADDER

Alle elsker SKAM, og lillebroren min er intet unntak. I denne videoen deler han en del juicy gossip du kanskje ikke visste fra før!

9 steder i Oslo du bør holde deg langt unna!

Sommerferien nærmer seg, og mange trekker fra bygdene mot hovedstaden for å møte nye mennesker, spise god mat og kjøpe klær i kule butikker. Men det er ikke bare-bare å vite hvor man bør dra – og sjansen for å snuble i en av de mange turistfellene er stor. Derfor har jeg nå laget en mal på hvor man IKKE bør dra når man besøker Oslo. 

1. Karl Johans gate.

Det er ingen tvil om at Oslos paradegate – lille La Rambla, som jeg kaller den – er et sted man bør holde seg langt unna dersom man vil ha en hyggelig opplevelse på sin byferie. En tørr burger stekt av en underbetalt svensk syttenåring på “Fridays” har ingenting med en god kulturopplevelse å gjøre i det hele tatt. Uteserveringene i Karl Johans gate er faktisk egentlig en gapestokk der Oslo-folk kan komme og le av dem som sitter der og konsumerer overprisa Ringnes og slappe hamburgere som overhodet ikke er verdt pengene. 

2. Oslo S.

Det innebærer selvsagt hele Jernbanetorget, Oslo City, Byporten, og Østbanehallens nye hipster-image; “Ø”. “Ø” er for meg en oppsummering av hva hipsterkulturen har endt opp som. Det er ikke kult lenger. Det er ikke kult på Oslo S selv om narkisene har blitt omplassert til Gunerius.

3. Aker Brygge

Aker Brygge er i utgangspunktet et hyggelig sted – om man ser vekk fra alle restaurantene, butikkene og menneskene. Men det er veldig vanskelig. Det eneste hyggelige med dette området er Burger Joint (serr Oslos beste burg) og puben Barbera (- de serverer nesten gratis øl.)

Mitt beste tips er å ta båten over til Nesodden. Eventuelt kan du springe bort til Tjuvholmen, og ta 21-bussen direkte til Helsfyr. Helsfyr er minst ti ganger mer interessant enn Aker Brygge.

4. Hegdehausveien og Bogstadveien.

Her var det hyggelig en gang i tiden. Så brukte kommunen omtrent 5 år på å “pusse opp” gaten, og konkursbegjærte med det alt av særpreg som var igjen der – fra Lorry til Majorstuen. Nå er Hegdehausveien og Bogstadveien tettet igjen med standard kjedebutikker som man finner på alle kjøpesentere landet over. Hyggelig sted for deg som synes at Subway, McDonalds og Starbucks er hyggelig – akkurat som med resten av sentral-Oslo.

5. Huk.

Det er så totally ikke verdt det. Ikke dra dit. Da er det bedre å finne seg en sølepytt eller fontene å kjøle seg ned i.

6. Turistbuss.

Altså… Det er ingenting å se i Oslo. For de samme pengene kan man kjøpe ukespass på kollektivtrafikken, og ta Ringen-banen i sirkel under bakken så mye man vil. Eventuelt kan man ta 31-bussen. 31-bussen kjører til Groruddalen. Hele natten. Dra til Groruddalen!

7. Opera-taket og Barcode.

Bjørvika er beviset på at Norge har nådd ytterpunktet i sin arkitektoniske identitetskrise, og ødelegger det lille snevet av personlighet som byen fortsatt hadde. Med denne utviklingen vil det om 30 år være klin umulig å skille Norge fra for eksempel Dubai.

8. Grünerløkka.

Grünerløkka har fått være kjent som Oslos kuleste plass lenge nok nå. Hipt, rått, trendy – akkurat som Kreutzberg, bare i Oslo!!! Men egentlig er det bare en enorm wanna be-plass der unge, usikre mennesker daglig kjemper en hard kamp for å fremstå trendy, urban og spesiell. Det kan minne om en standard Tumblr-feed for 5 år siden. Nå har også kjedene (Subway, McDonalds, Starbucks, Espresso House etc) etablert seg på Løkka. Ingenting spennende her! I stedet for å trikke til Grünerløkka bør du teste 19-trikken til Ljabru.

9: Oslo.

Oslo 20111018
Restaurantspalten. VGfredag
DFDS Pearl Seaways.

Et godt tips er faktisk å ta danskebåten til Danmark – i stedet for Oslo. Det er deilig å være norsk i Danmark. Dra til Fyn! Eller Legoland. Bare hold deg langt unna Oslo. Det er ikke verdt å bruke tid og penger her.

SKOGEN (YEAH KOBRA)

“Skogen (Yeah Kobra)” er er hyllest til skogen, og muligheten man finner der – bare man leter lenge nok. Husk å sjekke ut skogstipsene mine på NRK Humorlab! De er ganske lærerike for deg som vil til skogen for å finne deg selv. Lykke til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Foto: Christoffer Krook)

Husk å add’e låta på Spotify!

KROKANMANNEN

PS: SPONSET INNLEGG! JEG ER HELDIG, JEG!

Jeg ser på vanlige situasjoner i hverdagen som konflikter som må løses. Vanlige hverdagssituasjoner som andre folk ser på som rutine blir til veiskiller for meg. Jeg gjør det jeg kan for å unngå dem – og det byr jo på en del problemer.

Et eksempel er når jeg går på butikken, og den ansatte spør om jeg trenger hjelp.

Normalt vil dette være mitt cue til å umiddelbart forlate lokalet. Selv om jeg faktisk trenger hjelp. Til å kjøpe nye bukser for eksempel. (hehe)

Et annet eksempel er når telefonen ringer. For jeg tar den ikke.

Og når det har ringt ferdig skrur jeg telefonen av – i tilfelle vedkommende prøver å ringe igjen. Jeg er redd for samtaler. Redd for å forsnakke meg. Folk som ringer er egoister, tenker jeg. De sniker i køen.

Det gjelder ikke bare over telefon. Jeg liker ikke å møte bekjente på gaten, heller. Redselen for smalltalk freaker meg ut.

Det er OK å snakke om været, men skrekken er når smalltalk skal handle om personlige ting som «hvordan går det?» og «hva driver du med om dagen?».

Det går stort sett ikke så bra, og jeg gjør ingenting.

Jeg føler jeg har så mye å gi, men er redd for å skille meg ut og bli oppfattet feil. Derfor sitter jeg rolig på tilskuerbenken sammen med majoriteten, og ser verden passere forbi. Deprimerende? Ja. Som et lite sandkorn i Sahara. (Eventuelt popcorn på Tusenfryd.)

Hvorfor jeg har det slik er ikke lett å si, men det er jo ikke alltid like lett å vite selv hvem man er – og jeg har fortsatt ikke funnet helt ut av det. Det vil si… Det var før jeg tok en test på internett.

Jeg kom nylig over en personlighetstest på internett. Hyll deg selv, het den. Og du får bekreftet din identitet – i sjokolade. Spesielt? Ja. Men herregud så praktisk! Alle liker jo sjokolade! Først var jeg veldig skeptisk, men så oppdaget jeg at man kan vinne en 1:1 statue av seg selv i sjokolade hvis man tok testen.

Jeg har alltid ønsket meg en statue av meg selv i sjokolade.

Jeg gunnet på. Svarte så ærlig som jeg kunne. Og så fikk jeg se svaret. Jeg. Er. KROKANRULL!? … Ja! SELVFØLGELIG ER JEG KROKANRULL!!! Hvorfor har jeg ikke innsett det før!? Altså.. Jeg har jo alltid elsket Krokanrull, liksom, men etter 27 år er det på tide å innse at Krokanrull ikke bare er en god sjokolade som passer meg og min personlighet helt ypperlig. Krokanrullen er faktisk bærebjelka i livet mitt.

Kan det være så enkelt? JA! DET KAN DET!

Denne åpenbaringen har gjort alle de litt kinkige hverdagssituasjonene lettere for meg. Jeg sørger for å alltid ha en krokanrull i baklomma – og dersom såkalte “konflikter” oppstår gir jeg meg selv 5 sekunder på å spise en Krokanrull for å komme i komfortsonen først. Da blir alt mye lettere.

Jeg har kjøpt meg nye bukser – uten å være redd for selgeren.

Jeg tør endelig å snakke med folk – selvtilliten er på topp!

Jeg har fått masse venner.

Og jeg tør å leve ut drømmene mine – uten å være redd for å gjøre og si feil ting.

Jeg vil anbefale deg å ta personlighetstesten og finne deg selv i sjokolade. Da kan du også vinne sjokoladestatue av deg selv. Ble du også Krokanrull? Da har vi nok et og annet til felles. 

MIMREHJØRNET: DENT EFFECT

Her er oppfølgeren min til den gamle klassikeren DASS EFFECT – som på mange måter støpte grunnlag for min fantastiske karriere i sosiale medier. Eeh. Kos deg med DENT EFFECT!