Reportasje om meg.

De flinke film- og tv-studentene Simen og Alvin har laget en liten reportasje om (om du skal gjette, så må du gjette raskt – det avsløres nemlig i slutten av denne setningen hvem reportasjen omhandler) MEG! Den varer i 15 minutter, og inneholder blant annet to jenter som vet hvem jeg er, en Meny-ansatt som sier at det ikke er tilbud på Farris selv om det var tilbud på Farris, og en del synsing i hvorfor alt er som det er. 

Jeg vil bare si med en gang: Jeg tar ikke ansvar for noe av det som blir sagt i filmen. Jeg var full og ble tvunget til å si alle tingene av Rambo. Det gjelder spesielt det med snekkere. Jeg kjenner opptil flere snekkere, og det jeg sier om at snekkere har kjedelige liv gjelder selvsagt ikke de snekkerne jeg kjenner. (Nils! Simen og Alvin klippet i setningen! Jeg mente selvsagt de som har 8-16 jobb fordi de ikke har noen interesser. Du har jo både interesser – OG inspirerer meg med din fantastiske personlighet, og din nydelige musikk. Ikke utstøtt meg fra familien. Ikke gjør det, Nils! Du er verdens beste onkel. Jeg kan spandere gul Farris på deg en dag!)

Sånn ellers, så vil jeg bare si én ting: Èn ting. 

Svar på spørsmål #5

Over 130 spørsmål. Det var hyggelig. Jeg har brukt alt for lang tid på svare, men det tar jo litt tid. Dette innlegget har jeg brukt ti dager på å strukturere. Jeg er så teit! Alle bildene er tatt av fotograf Ingrid Reigstad. Sjekk ut siden hennes HER!

Hvor mye tjente du på hjemmesiden din i fjor?
Under 15 000. Er det slitsomt når alle prøver å være morsomme selv om du legger ut seriøse ting på internett? Ja og nei. Men jeg har satt meg selv i den posisjonen. Hvor kommer det navnet “Herzog” fra? Navnet er tatt fra den tyske filmregissøren Werner Herzog – mest fordi det hørtes kult ut, og litt fordi Werner er en legende. Hva skjedde med Endelig TirsdagDet kommer tilbake igjen, i litt annen form, litt senere! Trykk HER for å se gamle Endelig Tirsdag-episoder. Hva ville du bli da du var liten? Produktutvikler for LEGO. Har du jobb? Jeg freelancer. Det betyr at jeg gjør hva som helst for penger. Jeg kan skrive, lage film, selge kroppen min, eller dekorere noe for deg. 

Hvilken videregående skole gikk du på, og hvilken linje? Jeg begynte på Formgivningsfag på Bleiker. Sluttet etter 3 måneder. Rettskrivningen din og ordforrådet ditt er virkelig imponerende! Var du flink på skolen som yngre? Jeg var klassens bråkmaker, og ble plukket ut av timene hele tiden. Jeg har lært meg å skrive og snakke “riktig” fordi jeg har hatt det som hobby de siste årene. Sjekk de første innleggene mine. Flere skrivefeil enn i søknadsfeltet til Paradise Hotel. Hvor mange ganger har du tenkt “hva er det jeg driver med” under innspillinger av dine legendariske hjemmevideoer? Jeg tenker det hver eneste dag. 

Hva er adressen din? Hva er nummeret ditt? Jeg gir ikke ut nummer og adresse, nettopp fordi jeg ikke vil bli ringt eller oppsøkt hjemme. Send meg mail om det er noe. 

Halvor, leser du bloggene på topplisten? Nei. Hva inspirerer deg? Folk som får til ting, samtidig som de er kule og åpne for å inspirere. Hvilken materalistisk gode kan du ikke leve uten? Ark og penn. Hvordan ville et liv uten internett sett ut for deg nå? Jeg ville prøvd å finne meg en vei inn i mediebransjen og filmindustrien. Det er med andre ord det samme som jeg gjør nå, men internett har utvilsomt hjulpet meg langt på veien når det kommer til å bli kjent med viktige folk. Hva bruker du mest penger på? Øl, mat, klær og regninger. I den rekkefølgen. Hvor ofte spiser du? To ganger om dagen. Skal du på noen festivaler i år? Tror ikke jeg orker. Det festivaler ga meg før, gir de meg ikke lenger. Men jeg vil gjerne på Øya, da. Hvordan liker du å ligge i sengen når du sover? Jeg sover på magen først. Så litt i fosterstilling mot venstre. Så litt mot høyre. Til slutt ligger jeg på ryggen, tvers over sengen. Hvilket kamera bruker du? Fortsatt disse to.

Hva er ditt syn på innvandringspolitikken? Alle er mennensker. Alle har den samme retten på jorda. Det krever at alle har et ønske om å skape menneskeverd  det skaper man ikke ved å sperre seg inne og klage over at krigsflyktinger og fattige mennesker kommer hit fordi Norge er verdens beste land å bo i. Er du kommunist eller sosialist? Jeg tror ikke jeg er noen av delene, men har egentlig ikke peiling. Ville du helst vært FrP-tilhenger i ett år, eller flyttet inn hos Siv Jensen i ei uke? Definitivt flyttet inn hos Siv Jensen. Da kunne jeg ødelagt livet hennes.
Hva synes du om Siv Jensen? Hun er et passe forjævlig menneske. Hva hater du aller mest i verden? Folk som hater alt mulig, uten å kunne begrunne det. Jeg hater mye. Kan begrunne alt.

Er du lett å bli kjent med? Kommer helt an på personen, og humøret mitt. Har du blitt en anelse høy på deg selv etter at du ble så “kjent”? Nei, men jeg har lært meg å bli mer direkte de siste årene – noe jeg har jobbet med uavhengig av at jeg har blitt “kjent”. Har du alltid vært så selvsikker, eller er dette noe som har kommet med alderen? Jeg har blitt mer selvsikker med alderen, men er på ingen måte et orakel. Det er mange situasjoner der jeg føler meg totalt unyttig. Det hjelper på selvsikkerheten å bli god i ting. I løpet av ungdommen og frem til nå har jeg blitt god i en del ting. Dette bruker jeg for å støtte meg selv. Har du noen tips for å bli mindre sjenert? Du må bare bestemme deg for å ikke være en stille mus lenger. Lukk øynene. Syng en sang i klassen. Om du faktisk ønsker den oppmerksomheten, da. Er det noe du angrer på? Ja, mye rart, men det er umulig å gjøre noe med. Hvis du kunne gått tilbake i tid og sagt noe til deg selv som yngre, hva ville det vært? Kjør på med de tingene du liker. Hvor mange venner har du, som du kan ringe om det er noe viktig? Jeg kan navngi flere gode venner som jeg setter stor pris på. De vet hvem de er – og de er viktige for meg. Hvorfor har du vanskeligheter med å stole og åpne deg for mennesker? Fordi det er naivt å sette seg i en sårbar posisjon ovenfor hvem som helst.

Hvordan har du det? Jeg er sånn som har det bra, og så kjipt, og så bra igjen. Hver time.

Kan du fortelle litt om hvordan det var å studere film på NKF (Norges Kreative Fagskole), og om du anbefaler det? Begynn på en annen skole. NKF er ikke bra.

Har du kjæreste? Nei. Hvorfor får du deg ikke dame? Fordi jeg er alt for opptatt med å prøve å gjøre noe med livet mitt. Dessuten har jeg kattepus. Kattepuser krever veldig mye av tid av et menneske. Hvor mange kjærester har du hatt? 3. Hvordan var ditt forrige forhold? Kort og rotete – men ikke negativt. Jeg stod for kort og rotete. Er du en damemagnet? Jeg har ikke problemer med å møte jenter. Hva er den idelle høyden og hvorfor? Lavere enn meg. Helst. Rumpegutt eller puppegutt? Jeg er svak for en fin rumpe. Men enda svakere for en fin hjerne. Tror du at du skal gifte deg og/eller få barn når du blir litt eldre? Det er godt mulig – jeg må bare finne livet mitt først, og det har jeg ikke tenkt at skal skje før jeg er minst 30. 

Har du kyssa en venn? Jeg kysset fetteren min engang da jeg var 16. Har du noen gang tvilt på seksualiteten din, eller lurt på om du var homo? Nei. Og jeg tror ikke det er slik at man går gjennom en fase der man finner ut om man er hetro, homo, bi eller en katt i menneskekropp – dette er ting man forstår. Det er media som hauser opp dette som et “valg” man tar under puberteten. Dersom man er usikker på seksualiteten sin, så ligger problemet et annet sted. Ville du giftet deg med en morsom jente eller en sexy jente om du måtte velge? Høres slitsomt ut å skulle dele livet med noen du ikke synes er smart, eller sexy. Begge deler! Beste retten du har laget til ei jente? Halvors spesialspagetti! 

I en tidligere spørsmålsrunde skrev du at du ble påkjørt en gang. Kan du fortelle om det? Jeg ble nesten påkjørt i 2005, men klarte å hoppe vekk før bilen smadret scooteren jeg satt på. Slapp unna med en skrue i foten. Dere kan lese hele historien HERNår du svarer på disse spørsmålene, kopierer og limer du inn, eller skriver du alle spørsmålene på nytt? Jeg kopierer, men korrekturleser og rettskriver alt. Kan du ha spørsmålsrunde oftere? Ja, hvis det blir etterspørsel på det, men det spørs om det er nødvendig. 

Hva slags rase er Rambo? Han er perser. Er Rambo kastrert? Ja, han ble kastrert før jeg fikk han. Hvordan holder Rambo pelsen din så fin og blank? Jeg må gre han ofte.
Hvordan klarer du å opprettholde ditt gode vennskap med Rambo? Jeg gir han kos. Han gir meg kloremerker. Sover Rambo i senga sammen med deg om natten? Det hender han gjør det. Har Rambo kjæreste? Han var egentlig sammen med Bella, katten til Ida Wulff, men har helt sluttet å ta kontakt. It’s complicated. Beste minne med Rambo? Det må være sommeren han jaktet ned og fanget spurv i hagen.

Rambo er bestevennen min.

Jeg skal kjøpe meg hamster og vil gi deg æren av å bestemme navnet. Hva skal den hete? Halvor, selvsagt!

Still meg spørsmål.

Jeg har nettopp gitt ut et innlegg som raskt oppsummerer “alt” jeg gjorde i 2012. Det finner du HER. I tillegg kan du følge meg på Instagram og Twitter der jeg blottlegger meg som en blakk hore i Karl Johan. På grunn av denne voldsomme eksponeringen av min person hender det det derfor at jeg får spørsål om å svare på spørsmål.

Dere bare: “Kan du ha spørsmålsrunde?”
Og jeg bare: “Ok, da.”

Jeg har hatt fire slike spørrerunder tidligere. De finner du HER, HER, HER og HER. Det er omtrent én i året, og derfor håper jeg du er litt kreativ – og finner på noe relevant som du ikke fant svaret på i mine forrige spørrerunder. Still meg spørsmål du eventuelt måtte lure på – så skal jeg svare på det jeg eventuelt klarer å svare på. Rambo er også klar for å svare på spørsmål.

Halvorpedia

Redigert! Katten min skrev denne posten i går – uten at jeg visste det! Nå er den redigert til det ugjenkjennelige, slik at ikke Rambo må i fengsel. Internett er skummelt!

NB: Jeg skriver ikke dette fordi jeg er selvgod at jeg forventer en Wikipedia-artikkel (som om det er så stort, liksom), men det har blitt et prinsipp – og jeg nekter å bli “satt på plass” av folk som ikke veit en dritt.

Dette er saken:

Wikipedia hater meg. Dette er ingen konspirasjon, men en faktaopplysning. De mener at jeg ikke er relevant for Wikipedia, noe som selvsagt bare er tøys.

I løpet av de siste årene er det blitt forsøkt å lage Wikipedia-artikkel om meg rundt 10 ganger – og hver gang blir det slettet. Jeg har ikke laget artiklene selv, engang – og mange av de har sikkert vært useriøse. Sist gang dette skjedde var i desember. Jeg fikk tilsendt en link til en Wikipedia-side, gledet meg til å lese den, men så var den allerede slettet. Dette førte til et lite utbrudd på Twitter, noe som igjen førte til en diskusjon med en av “Wikipedias håndhevere” (les: Wikipedias maktmisbrukere) – en person som på ingen måte burde sitte i posisjon til å kunne bestemme hva som er relevant og ikke relevant på internett. Med meg i denne diskusjonen var også den spennende Twitterskikkelisen “Secreto“. Jeg har aldri møtt henne før, men hun virker kulere enn de fleste. 

Etter dette lagde “Secreto” en ny Wikipedia-artikkel om meg. Det er ikke et prinsipp for meg å være på Wikipedia, men i det samme prinsippet er det ingenting som tilsier at jeg ikke skal være det. Sånne ting blir jeg kranglete av.

Den nye artikkelen ble denne gangen “foreslått slettet” av en annen person som ikke burde ha noe med overstyringen av norsk populærkultur å gjøre i det hele tatt.

Etter at jeg skrev dette innlegget ble i tillegg den nye artikkelen min slettet på flekken. Ikke så rart i – med all den korrupsjonen og overstyringen moderatorene tillater seg. 

Men det er ikke noe stress for meg. Jeg vil ikke ha en skitten Wikipedia-side lenger. Fattern lærte meg å “gjøre det selv” – så derfor lager jeg herved mitt eget Halvorpedia her på hjemmesiden! Her kan jeg skriv MIN egen fasit – akkurat slik diktatorene på Wikipedia gir seg selv den samme friheten på sin hjemmeside.

Halvor Harsem (@konghalvor):

– En trivelig fyr med mange interesser. Bor sammen med katten Rambo, som er Norges mest kjente katt, og Leca-blokken Leca Charlie. Halvor er oppvokst i Asker, men bor nå på Briskeby i Oslo – der han i tillegg er konge. Halvor setter pris på skikkelige folk, og ikke tullinger med vridd syn på verden. (Som for eksempel moderatorene på Wikipedia.)

Det er bare å komme med flere forslag dersom dere ser at noe som burde være på Halvorpedia mangler på Halvorpedia! 

Oppsummering av 2012

Nå er det nøyaktig litt over et år siden jeg feiret at 2011 var over, og gjorde nettopp det samme som jeg gjør nå; bruker opp tiden min på en klein kavalkade. Jeg slipper ikke unna å oppsummere 2012 før jeg kan komme igang med 2013. Det er et tvangsbehov som setter seg når man begynner med internett – og er grunn nok til å heller holde seg unna. 

Vurderer du internett? Ikke gjør det! Det er avhengighetsskapende, fordummende og fullt av gratis kvalitetsporno!

Eeh.. Uansett, da. Tidlig januar i fjor spilte jeg inn den reklamefilmen for Kims, skrev om billettkontrollene til Ruter, og var gjest i Tweet4tweet med Odd Magnus, Jenny Skavlan, Hasse Hope og Øivind Vogt.

Så lagde jeg min første trilogi med filmen Worthless 3! Eneren finner du HER og toeren finner du HER. Filmene kan minne litt om Ringenes Herre, bare uten orker.

Jeg har vært i Asker og hilst på Fattern.

Jeg var på bloggetreff i Drammen og møtte norges “største” bloggere. (I virkeligheten var kjempesmå.)

Filmen Bestevenner har for øyeblikket over 54 000 visninger, noe som gjør den til en av mine mest sette. Rambo er stolt og har begynt å gå med store solbriller for i “unngå” å bli gjenkjent på gata.

Så snakket jeg litt om Twitter på NRK P3.

Jeg har møtt mange gamle og nye venner

Så dro jeg til Bergen.

Og så dro jeg jaggu meg til Thailand.

I løpet av våren sendte jeg inn en hel haug sladder om meg selv til en sladreside om bloggere. Skjønner ikke hvorfor de skriver om meg, egentlig, jeg er jo ikke blogger. I tillegg har jeg skrevet om bedrifter som spammer, fikk 100 000 visninger på “Posemannen”, luftet hjernemassen min, og var på Ettermiddagen (dårlig TV2-program) – men sistnevnte eksisterer ikke lenger. Synd, for Rambo gjorde en kjempeopptreden der.

Så spiste jeg død hud og ble en delfin

Jeg har vært i Molde og besøkt Linnéa.

Og hun var vært på Briskeby og besøkt meg.

 Og så dro vi sammen til fjortismekkaet Hovefestivalen. (På linken vil du blant annet finne et utvalg av Hovefestivalens mange tribal-tatoveringer.)

Jeg dro rett fra Hove til Roskilde. Jeg tror jeg er ferdig med Roskilde nå.

Jeg var med å dele ut #oslove-tskjorter med Manbir & co på ettårsmarkeringen til 22.Juli. I tillegg skrev jeg litt om tankene mine, ett år etter.

Også har jeg besøkt “gamlelandet” mitt; Tyskland – sammen med familien og venner av familien.
 

Jeg og lillebroren min, Ruben, har laget Cribs!

Festivalsommeren tok NESTEN livet av meg i år, da den varte i flere måneder. Her er jeg på Øyafestivalen

Photoshoot i hagen med Øystein A. Bjerke. 

Jeg minner alle fotografer om at jeg er veldig selvopptatt og glad i å bli fotografert. Jeg har blant annet lyst på et bilde der jeg bader i maling. Får vi til det? Si i fra. Jeg vet om et bra sted vi kan stjele maling.

Linnéa ga ut bok! Hun er flink. (I tillegg til alle andre komplimenter i komplimentordboka.)

og i september slo jeg personlig rekord og hjalmaret kun tre ganger. Til gjengjeld var det vel tre relativt gode filmer, da. Eeh…

En dag i mitt liv.

Halvors sminkefilm!

Og selvsagt rap-låta til Anders og meg! Vi spilte inn #denfølelsen, sang og video, på to dager.

Så dro jeg til Legoland med Fattern og søsknene mine! 

Kom hjem igjen, og maste om at dere må prøve å forstå den misforståtte musikken fra 80-tallet og 90-tallet. Også hadde jeg bursdag, da!

To dager etter bursdagen min lagde jeg musikkvideo for rapperne Alfalfa og Lars fra Mars! “Spriiittuuusj!”

Hyttetur med gode venner. Hurra! 

Har blitt mobbet av naboer som borer når jeg prøver å sove. Dårlig gjort!

Joker i Hatten ga ut ny låt! Den ligger på Spotify også.

Til slutt orket jeg ikke mer, noe som begynner å bli tradisjon på den tiden av året, og dro hjem til Asker for å feire jula med familien, noe som også har blitt tradisjon på den tiden av året. Var der i et par dager, dro hjem til Briskeby igjen og avsluttet året med knust vindu og vannlekkasje

Jeg føler at jeg ikke har gjort noe i år, men etter gjennomgangen merker jeg at det kanskje ikke var så ille like vel. Uansett; jeg fortsatt en blakk boms på Briskeby, og krysser fingrene for et gavmildt (les: NAVmildt) 2013.

Nyttårsforsetter: Tatovere noe av det beste jeg vet (gjett hva!), begynne å trene igjen og drikke masse Tran og gul Farris.

Og forresten! Jeg er en av de som oppdaterer hjemmeside alt for sjeldent, så husk å følge med på det jeg gjør via andre kanaler også (men ikke med rumpa, det kan gjøre vondt). Instagram, Twitter, Facebook, Penis. Rambo er på alle de samme kanalene – bare søk etter @PrinsRambo. Nå skal jeg sove.