VI FINNER EN FORLATT TOGTUNNEL FRA 1800-TALLET

Urban exploring handler ofte om å komme seg ut av byen – til bygda. Noen kaller det heller for rural exploring. Kall det hva du vil – for min del handler det om nysgjerrighet og utforskerglede! Og hvis du drar én time ut av byen – til den mest gjengrodde delen av østlandet – så kan du ende opp med å finne forlatte togtunneler fra 1800-tallet! Det er ganske kult.

Tunnelen er en del av gamle hovedbanen som er den eldste jernbanestrekningen i Norge. Tunnelene er dermed landets eldste togtunneler – bygget av et britisk selskap.

Farger håret rosa, og dekorerer et svært treningsstudio.

Stukevlog med masse stuk! Våren og sommeren har jo vært belasta av mye stuking for de fleste, med pandemi og ræl. Dette er en film med akkurat det. Masse stuk og masse ræl.

Jeg ble tipset om en merkelig plass i Oslo. En liten forlatt murbygning full av søppel og dritt. Men det kan virke som at det har vært en form for nødsentral under kalde krigen. Det var flere tegn etter NATO der.

Pølser i parken med Mila.

 

Og omvisning i hagen til Oma!

Så fikk jeg klippet sveis for første gang siden lockdown. Det ble rosa piggsveis denne gangen.

En av de morsomste jobbene jeg fikk i sommer var å male Arnold Schwarzenegger på en svær vegg i et treningsstudio i Moss.

         

Se video og resultat fra treningsstudo i vlogen overfor!

Alvorligfjes.

Sjekk filmene som ligger ute på kanalen min, mye gøy ute nå!

PADLER NED ASKERELVA I GUMMIBÅT

I fjor sommer prøvde jeg å padle ned Askerelva fra Sem til sentrum i gummibåt – sammen med Egil og Ruben. Det gikk ikke så veldig bra, da elva stort sett minner mer om en gjengrodd bekk. I år har det jo regnet mye mer enn i fjor, så vi gjorde et forsøk til i god tro om at vannstanden skulle være litt høyere. Vel. Det var den ikke. Men video ble det! Og denne gangen ble Mikkal også med.

Vi har nå lært at gummibåter ikke er laget til rafting i små, steinete bekker.

Her er et bilde fra turen vår ned elva i fjor. Jeg synes bildet beskriver padletur ned Askerelva veldig godt. Kliss våt med hver sin punkterte gummibåt på en åker i gokk. Film fra denne turen ser du under bildet. Vel bekomme!

Husk å følge med på Instagram! @konghalvor som alle andre plasser. Hvis du ikke har fått nok av padlevideoer kan du jo også se Ruben sin film.

JEG MALER GRAFFITI PÅ EN SVÆR FABRIKKVEGG

I sommer fikk jeg dette morsomme oppdraget fra Veidekke og Urban Jungle; å dekorere en svær fabrikkvekk på Grønvoll ved Helsfyr i Oslo. En del av jobben innebar å involvere Anna og Josephine som går på Fyrstikkaleen VGS.

Jentene bidro med ideer og design. Så var det bare å sette igang!

Den ene dagen var Anna og Josephine med å male også!

Det tok 8 dager å ferdigstille veggen. Det er veldig mye trafikk i området som gjorde det tidvis ganske vrient å jobbe over så store flater da jeg trenger både stiger og lift. Men det gikk til slutt 🙂

Hva synes du?

UTFORSKER VESTRE BOLÆRNE | 30.000 m² UNDER JORDA| URBAN EXPLORING

Vi fikk nyss om at de tidligere militære fjellanleggene på Vestre Bolærne stod åpent – og snart skulle lukkes. Derfor var vi raske med å komme oss til Tønsberg – og fergen over til Bolærne-øyene. Anleggene er opptil 30.000m² som er sprengt inn i fjellet på øya. Se videoen for å se hva vi fant der!

Fjellanlegget består av flere lange korridorer på rundt 400 meter som penetrerer hele øya fra østsiden til vestsiden – korridorene leder til titalls svære lagringshaller.

Én av de mange hallene som ble brukt til å oppbevare miner, torpedoer og annet krigsmateriell for NATO.

VI fant ingen gjenglemte miner, men mye gammelt utstyr.

En liten pause på kontoret.

Verksted og brannsentral.

Enda en svær hall. Rundt 1600m².

Inne i hallen er det bygd inn kontorer, kjøkken og toaletter.

Alle innganger til Vestre Bolærne er stengt igjen nå – og det er litt forskjellige planer for hva anlegget skal brukes til i fremtiden.

Hvis du er nysgjerrig og vil lære mer om dette stedet – så anbefaler jeg kanalen til Festningsverk, og hans video fra samme sted.

PS: Det er ingen konkret informasjon på anleggets faktiske størrelse. Men vi ble fortalt av de som jobber på Vestre Bolærne at den er 30.000m². Til sammenligning er slottet i Oslo 17.500m², kjøpesenteret på Oslo City er 19.500m² og Nationaltheatret stasjon er 25.000m².

Husk å følge meg på Instagram; @konghalvor. Følg @derelictaddict også – for digge urban exploring-bilder!

Vardåsen, Bergsåsen, Skaugumsåsen og Stikkvannskollen.

Alle elsker norsk natur! Vi elsker den så mye at vi bestemte oss for å besøke de høyeste punktene i nye Asker kommune; Vardåsen, Bergsåsen, Skaugumsåsen og Stikkvannskollen!

Her er Egil i full sving – godt på vei opp i et tre på Skaugumsåsen. Egil er jo en klatredust, og blir aldri for gammel til å klatre i trær. Jeg klatrer i treet jeg også, men Egil var først. Egil er en av gruppas opinionsformidlere. Ikke redd for å gå først!

Halvor setter farge på tilværelsen – og Vardåsen – med sin herlige utstråling og smittende humør. Alle gutta er veldig glade i Halvor, selv om han er en skikkelig skøyer!

Lillebror, maskott, kamerat og trainee Ruben. Han sier aldri nei til tur!

Thomas er heller ikke flau for en tur i marka. Han sørger også for at vi aldri får se hverken dyr eller andre folk på tur. FUCK OFF roper ham, mens han koser seg så mye at han sikler på drona si.

På Stikkvannskollen står det gamle branntårnet fortsatt oppreist. Stigen opp er kappet ned av sikkerhetsmessige årsaker, men vi fikk oss likevel en tur opp!

Utsikten fra toppen. Thomas ropte FUCK OFF så høyt at han halverte dyrebestanden i Hurum. Så fløy han drone i en stor sirkel. Thomas er utrolig flink med drone. Opp, ned, frem og tilbake. Det er jo helt utrolig hva han får til!

Anbefaler alle toppene. Spesielt Stikkvannskollen og Skaugumsåsen. Neste topptur blir Hørtekollen i Sylling. Bare tanken av den utrolige utsikten vi kommer til å oppleve der får meg til å smile og donere penger til veldedighet. Håper Thomas blir med så vi kan fly drone utover Lierdalen.

DANSKEBÅT VLOG + SPØRSMÅLSRUNDE

Har vært på ei litta weekend-trip til Køben med Egil! Sjekk vlog fra turen – og se deilige bilder nedenfor 🤤

Deilig vlog. Her kommer deilige bilder!

Mmmm deilig! Flott utsikt, pen mann med god holdning og stort smil. Digg!

To deilige menn som vet hvordan man tar en skikkelig selfie!

Salget i Køben var skammelig dårlig. Handlet kun to par sokker.

Når man kun har to dager i køben og det er for vått til å male, dårlig med shopping, og uinteressant med hasj… Da blir det til at man bare spankulerer rundt, tar en pølse her og der – og kanskje en øl. Og det er det vi gjorde også. Men det er fint det og! I deilig selskap med gode venner er det nok med noen franske hotdogs en halv kald. Faktisk så mange kalde halve at vi var kleine hele turen. God stevning!

Labber rundt i byen, men tenker kun på båt. Heldigvis bare én dag igjen!

På båten hjem igjen lagde vi en q&a-video som dere kan sjekke ut hvis dere er spesielt interesserte i Egil og meg. To deilige menn på båt.