“RING POLITIET!” (vlog om graffiti, råning og urban utforsking)

Ny video! Se den! Så kan du lese og se på bilder etterpå hvis du ikke er drittlei.

Likte du filmen?  Da kan du jo vurdere å skrive det i kommentarfeltet mitt – så ser det ikke ut som jeg snakker med meg selv her. Ja, jeg vet at jeg har like mange lesere nå som da jeg startet med blogging i 2009; fire, fem stykker. Dere er fortsatt ekte mennesker!

Her er et bilde av Mikkal og Thomas nede ved veggen min på Skillebekk. Viktig å vise frem, og høste litt skryt.

Hvis du liker graffitifilmene mine – så har jeg laget denne også. Den inneholder mindre tulling, og mer tagging.

Smeller inn dette koselige bilde av Herman og meg også. Denne veggen er i Drammen (og så vidt jeg vet står piecen min der fortsatt.) Herman er fin fyr. Veldig kreativ og nysgjerrig. Jeg prøver å inspirere ham til å ikke gjøre noen ting slik sånn som meg. Da er det muligens håp for ham.

Christian gifta seg, da. Her er brudebildet deres.

Jeg tenker at det holder med tekst for nå. Det blir litt som å se filmen, og så lese boka etterpå. Bare omvendt. Eller noe sånt. Men husk å høre på podkasten vår “Gutter på 30” som handler om at vi er idioter som nekter å vokse opp.

Nå skal jeg klappe Rambo og sette igang med å klippe en ny video. Livet som influenser, ass. Ganske stress, egentlig.

GUTTETUR TIL TALLINN & RIGA (VLOG)

For en liten tid tilbake dro kjørte jeg sammen med Egil og Mikkal til Stockholm for å ta båten over til Tallin – og etterhvert Riga. Ingen av oss hadde vært i Baltikum før, så vi var ganske spente!

Her er et bildet av meg i Värmland. Vi stoppet der for å tisse.

Båten til Tallinn var nok turens største overraskelse. Vi trodde den skulle være en liten kjedelig båt, stappfull av av stupfulle trailersjåfører. Men dette var faktisk overraskende likt danskebåten. Ikke Colorline, men den som er litt mindre. Den som er på TV; Skageraks hvite svane. Dette er Østersjøens hvite stork!

Her er et bilde av Skageraks hvite influenser.

Hvit influenser i fyllebyen Riga. I forkant trodde jeg faktisk at Riga skulle være mer spennende enn Tallinn – men det var faktisk en ganskje kjip by. Med mindre man er veldig opptatt av alkohol og prostituerte, da.

Jeg tror Riga har mer å by på – men helg i Riga sentrum viste oss nok byen fra sin verste side. Og det er like mye turistene sin feil.

Tallinn, derimot! Her finnes det også horer og sprit, men kulturen er litt bedre bevart. Topp 3 ridderby jeg har vært i (sammen med blant annet Praha) og det er også en del spennende Sovjet-historie her.

Det beste med Tallinn er jo, som mange av dere allerede vet, at hovedgata gjennom byen heter Pikk. Det skal ikke stort mer til enn det for at en enkel mann fra bygda koser seg på ferie.

Her er videoen min fra turen vår. Sjekk den ut hvis du er glad i å se på andre menneskers ferie.

JEG KJØRER BIL ALENE FOR FØRSTE GANG

Som noen har fått med seg, så skal jeg være med i en ny TV-serie på Dplay som heter Influenserne. I høst filmet jeg en del greier til piloten til denne serien, og nå som vi endelig skal begynne å filme på ordentlig kan jeg jo bruke dette materialet selv! Dermed blir det noen høstvlogs fremover. (Forhåpentligvis fungerer det som en digital forsinkelse av vinteren…)

 

Filmen starter med at jeg kjører bil alene første gang. Jeg snakker ikke så ofte om de virkelig personlige tingene, men dette med bilsertifikatet har hengt over skuldrene mine helt siden jeg var ungdom. Jeg er evig takknemlig til kjørelæreren min Carsten Ruus som hjalp meg gjennom denne prosessen.

Bloggere bruker snapfilter for å se penere ut. Funker ikke like bra på meg.

Rambo er jo ganske kry om dagen, da. Dagbladet-artikkelen om Influenserne omtalte ham jo som landets mest kjente katt.

De som kjenner meg vet jo at jeg er en ekte dyreelsker. Jeg har laget en sang om dette som du kan høre på Spotify. Den heter “Dyrene”. Her er noen bilder av meg med små babydyr.

Det siste der er for øvrig bilde av meg med vanlig babymenneske.

Følg med på bloggen og YouTube-kanalen min fremover. Det kommer mye greier nå! Husk også å høre på podkasten til Egil og meg! Den heter Gutter på 30 – og finnes der du hører på podkast og musikk.

PRAHA MED MILA

Heia, bloggen. Det blir mye video og lite tekst for tiden, men jeg har ikke glemt deg </3 For litt siden var jeg i Praha med Mila og hennes mor – og der filmet jeg ingenting. Men jeg tok litt fine bilder, da! Mulig at en del av min splittede personlighet planla dette bevisst i håp om at jeg skulle bli fysen på å blogge litt igjen. Ikke vet jeg, men her sitter jeg jo og blogger som om det var 2010.

I dag skal jeg altså skrive litt om Praha. Blant topp tre riddersteder jeg har vært. Mye bra ridderting overalt i denne byen. Jeg har aldri vært i Praha før, men Mila (min kjæreste samboer) har litt familie i Tsjekkia. Vi dro på helgetur til Praha for å hilse på dem – og se på byen som Mila har vært masse i!

Vi bomma litt på valg av helg. På nettet står det at turistsesongen er over i løpet av oktober, men da vi skulle bestille hotell var absolutt alt utsolgt – bortsett fra et hotell som lignet på Paradise Hotel og kosta 60 000 kroner natta. Vi er ganske dumme, så flybillettene var allerede bestilt. Heldigvis løste det seg – man skal ikke undervurdere god gammeldags masing over telefon.

Her er et bilde jeg tok ved rådhuset. Det var helt sinnsykt mye mennesker der! Overalt i sentrum var det mye folk. Føltes som å være på fullbooket konsert. Jeg forstår egentlig ikke hvorfor det var så mye folk der den helgen, men det ble sikkert avholdt en riddermesse eller noe sånt.

Det var nesten ikke mulig å bevege seg rundt i sentrum, så vi tuslet litt rundt utenfor sentrum i stedet. Der fant vi for eksempel severdigheter som denne statuen av Winston Churchill. Det er jo ikke helt Frognerparken det her, men vi er ikke så snobbete av oss. Fin statue av Churchill. På Solli plass er det også en Churchill-statue hvor han betydelig yngre ut. Visste ikke at gode, gamle Winston brukte så mye tid på å posere for billedhuggere.

Sånn ellers, så tok jeg jo mye bilder av arkitektur og gater, men jeg dropper å laste opp alle (de er litt kjedelige, for å være helt ærlig..)

Typisk sånne bilder som man tar på ferie når man føler seg litt ekstra kreativ og inspirert av omgivelsene sine – men så kommer man hjem også er de alle bildene kjedelige. Men jeg har et triks! Jeg gjemmer dem på en harddisk i 15-20 år, så blir de kanskje spennende med åra. Kanskje Praha blir rasert i tredje verdenskrig, og så blir bildene mine brukt som referanser for å bygge opp byen igjen. Det er ganske vilt å tenke på, egentlig. At jeg er en potensiell vinner av en Nobelpris eller noe. Wow

Sånn ellers.. Testet ut shoppingmulighetene i denne ridderbyen, men Praha er som ridderbyer flest. Best på ridderting. Dårlig på shopping. Fant meg en fin Paul and Shark-lue på kjøpesenteret Van Graaf – som for øvrig er den eneste litt OK shoppingplassen jeg klarte å finne meg frem til.

Spiste også god mat. Det er bedre med mat enn shopping i Praha.

Og så dro vi hjem igjen, og gjorde som vi pleier.

Da har jeg blogget for første gang på en ganske god stund. Satser på at det blir litt mer av detta – men lover ingenting. I mellomtiden kan dere jo sjekke ut podkasten min! GUTTER PÅ 30, heter den. Finnes stort sett alle plasser du hører podkast!