BEINRANGEL

Det er frekt å påpeke at tjukke mennesker er tjukke. Det vet alle. Men det er visst helt ok å påpeke at tynne mennesker er tynne. Gjerne med et skrått, bekymrende blikk.

På nett spres tekstplakater som skal få tjukke folk, hovedsakelig jenter, til å føle seg bedre. Jeg er nok ikke alene om å ha fått «real men love curves, only dogs like bones» opp i feeden min på Instagram eller Facebook. Et ufyselig sitat. Mennesker ser ut som mennesker – og det er opp til hver enkelt hva man gjør med kroppen man har fått utdelt.

I går mobbet internett en nybakt mamma som nettopp har gitt liv til en nydelig jente. Fordi hun la ut bilde av seg selv på Instagram der hun ikke har hengende hud, strekkmerker og … byller over hele kroppen? Jeg vet ikke hvordan dere “vanlige” mødre mener er vanlig å se ut etter en fødsel, jeg. Jeg vet bare at tjukke, overvektige, feite, chubby, bamsete(?), “vanlige” kropper er blitt den nye fasiten på hvordan man skal se ut. Dersom det også bys på litt selvironi får du lett 1000 delinger på Facebook og en Dagbladet-artikkel i tillegg. Det er ingenting skjermpublikumet der hjemme liker bedre enn jenter som er stolte av pondusen sin. Effekten av det motsatte kunne vi derimot se i går.

Jeg har alltid vært tynn. Syltynn. Og det går ikke en dag uten at noen skal påpeke det. Jeg hater det, for jeg har ikke lyst til å være han tynneste fyren. Det er ikke kult å være mann og syltynn. Jeg vil fylle ermene på de kule t-skjortene mine. Det er ikke sexy med spagetti som dingler ned fra skuldrene. På bilder strammer jeg ofte armene mine sidelengs for å se litt større ut. Jeg “kan ikke” ta tatoveringer på armene fordi jeg synes de er for tynne. Gjennom hele livet har jeg opplevd en tilnærmet konkurranse fra tanter og bestemødre i å fôre meg med mat. Bare den siste uka har jeg flere ganger måtte smile tilbake og si «neida, jeg veier fortsatt 64, jeg!» når folk spør meg, helt tilfeldig og randomly, om jeg har gått ned enda mer i vekt fordi jeg ser så tynn ut. Enda tynnere enn før til og med, sier dem skamløst. Men jeg har veid det samme siden jeg var 16, jeg. 

Jeg vil egentlig ikke si at jeg har kroppskomplekser, men om jeg skal være helt ærlig med meg selv, så er det ikke til å skyve under en stol. Jeg har faktisk det. Det blir nemlig det når alle skal kommentere det hele tiden. Og så er det liksom feil å si fra om at man blir støtt av kommentarene, for det er jo faen snurre meg et luksusproblem å ikke klare å fete seg opp i verdens rikeste land, hva? Folk sier de rareste ting – uten at det virker som om tanken på at det kan være sårende så vidt streifer innom engang. «Beinrangel», «skjelett», «spis noe for faen!», jammen jeg gjør jo det! Jeg bare legger ikke på meg! Dersom du har noen kilo å dele så tar jeg dem gjerne!

Jeg har jo forsøkt å legge på meg, men selv etter lengre perioder med fast trening, proteintilskudd og mektig mat har jeg fortsatt ikke sjangs til å se forskjell. Hverken på vekta eller i speilet. Nylig var jeg i New York med en kompis. Vi kjørte et lite fast food-eksperiment der borte, og jeg kastet i meg tunge junkfood-måltider to til tre ganger om dagen hele uka. Da jeg kom hjem hadde jeg gått NED to kilo. Hva er galt med kroppen min? Jeg må ha ekstremt høy forbrenning eller noe sånt. Jeg blir jo aldri fyllesyk heller. (Akkurat det er jeg for øvrig ganske glad for.)

Målet mitt er jo å få struktur på den kreative biten av livet mitt slik at jeg kan fokusere på andre viktige ting som kosthold og trening. Man kan få til det utroligste med kroppen, og jeg forstår at det med litt innsats kan bli en muskuløs hingst av meg også. Men jeg prioriterer annerledes. Jeg må det. Jeg lever et rotete, kreativt liv der struktur med mat og trening blir nedprioritet mens jeg forsøker å tjene til livets opphold – ved å gjøre de tingene jeg brenner for. Jeg brenner ikke for spising og trening. Det betyr ikke at jeg er syk – jeg bare synes det er kulere og skrive, lage film, ta bilder og tegne.

cE9to2t5ZS

Jeg bryr meg ikke om hvordan andre folk ser ut. Jeg lar meg spesielt ikke provosere av mennesker (jamfør fotballfrue eller meg selv) som legger ut bilder og informasjon om seg selv på nettsteder man av fri vilje velger om man vil trykke seg inn på. Jeg spør ikke tjukke venner om hvorfor de er tjukke. Jeg spør ikke tynne folk om hvorfor de er tynne. Jeg lever etter det gamle prinsippet jeg en gang lærte av min far om at man ikke skal påpeke ting ved folks utseende som de åpenbart er fullstendig klar over selv. La oss leve etter det prinsippet, slutte å sikle/gneldre på andres utseende og kose med noen søte dyr som aldri, ALDRI, sårer noen som helst.

Halvor.  

309 kommentarer
  1. Kjære Halvor.
   Du er utrolig kul!
   Og du har helt rett med det du skriver, bra at noen tør å si/skrive det.

  2. Kjære Halvor. Der sa du det!
   Man vet ikke hvordan folk kan ta kommentarene man slenger til dem, så best å ikke si noe i det hele tatt. Siden jeg tror ingen liker å få kjempe masse kommentarer på kroppen, siden man blir til slutt for opphengt i det.. Du er pen, sterk og kul så ta det med ro, alle liker den KongHalvor du er.

  3. Kjære Halvor,
   jeg kan ikke bli mer enig i det du skreiv.
   Du er også veldig pen, sterk og kul.
   Jeg elsker deg.

  4. Kjære Halvor, Veldig bra at en person som er så pen, sterk og kul skriver noe som er så fornuftig. her er jeg 110% enig med deg!

  5. Heldigvis ikke den eneste som tenker sånn! Har akkurat det samme problemet. Jeg erger meg mye over det at man kan gå bort til en tynn person å si “du er så tynn, legg på deg, spiiis”. Faktisk ganske lei. Hvorfor er det riktig å påpeke vekta til en som er tynn og ikke en som er overvektig. Det er tydeligvis greit at folk sier “gå opp i vekt” så hvorfor kan ikke vi si “gå ned i vekt”? Det er det samme..?

  6. Kan jeg bare si takk? Dette er liksom alt jeg vil si, men ikke kan.
   For det er vel det samme med meg, bare motsatt. Satser på sport, og trener 10 ganger i uka, men allikevel er jeg chubby. Ikke misforstå, jeg ville ikke byttet med selv ut, ikke for alt i verden, men når jeg ser meg i speilet får jeg dårlig samvittighet. Det er perioder der jeg ikke spiser godteri på mange uker for å gå ned i vekt, men ingen forskjell. Og så er det at folk påpeker det? Spessiellt med jenter skal man jo fortelle hverandre hvor mye man veier, og stå i garderoben og klage over fettet man ikke har. Jeg er så lei over at folk ikke kan la meg være meg, for uten kommentarene og spøkene hadde jeg vært dritfornøyd med meg selv. Hva om du er tynn? Hva om du er feit? Spiller det en rolle, det er jo ikke sånn at en har noe med hvordan andre ser ut. Jeg hater folks prioriteringer.

  7. Elsket dette innlegget, bra skrevet! Er enig med deg, skjønner ikke hvorfor alle skal kommentere hvordan andre ser ut, samme om de er tynn eller feit. Whatever liksom.. Er selv tynn og får alltid masse rare kommentarer for det -.-

  8. Det er så utrolig FEIL. Folk blir mobbet for at de er for tjukke, men folk misunner de som er tynne. Jeg er syltynn, jeg DRØMMER om kroppen til de som har mer former enn meg, de som er så heldige at de har hofter (ja, jeg er jente). Jeg skulle gjort alt for å få mer jentete former. Her om dagen spurte jeg bestekompisen min hva jeg skulle gjøre for å legge på meg, og da sa han ærlig at han synes jeg er for tynn. Det er greit, for jeg elsker ærlige folk mer enn noe annet, når de bare kan si slikt rett ut. Men det blir annerledes også når du får kommentarer som du sier “spis da, for faen!”. Jeg trener ikke, jeg spiser HVA jeg vil, så mye og ofte jeg vil. Folk sier jeg er heldig. Slik føler ikke jeg det. Jeg er ikke såå misfornøyd med kroppen min, jeg er ikke redd for å vise meg naken for gutten jeg er med for eksempel.
   For 2 år siden fikk jeg kyssesyken, det var greit nok, hadde det bare i noen uker med forkjølelsessymptomer, men etter det fikk jeg ME (utmattelsessyndrom). Jeg lå seriøst hjemme i senga mi i et helt år, ingen aktivitet, spiste så mye vanlig mat som jeg klarte, men det gikk nesten bare i is, og ofte flere sjokoladeplater til dagen. Haha, det var gale altså. Når jeg sendte melding til pappa om han kunne kjøpe EN sjokoladeplate, kom han hjem med 6 plater. Men ja, poenget mitt med dette: jeg ønsket VIRKELIG at jeg skulle gå opp i vekt da, og det følte jeg at jeg hadde gjort også. Vi har ikke vekt hjemme hos meg, men da jeg vegte meg hos en venn hadde jeg gått NED 12 kg, hva faen? Jeg har et så sterkt ønske om å legge på meg, men det går ikke. Ingen skal dømme etter utseendet enten om du er litt for tykk eller litt for tynn. Herregud, ingen er perfekte. Og det eneste jeg har å si om fotballfrue, er at hun faktisk har JOBBET for å få den kroppen, hadde de andre mødrene som klager som faen på henne TRENT så mye og JOBBET så mye for den kroppen, kunne de også sitt slik ut. Blir så jævlig provosert av alt drittet de sier om fotballfrue nå, det er helt tragisk, at verden og mennesker har blitt slik. Jeg unner fotballfrue, synes hun er helt fantastisk. Og det eneste jeg har å si til andre mødre: jobb for det selv, så kan du kanskje slutte å klage på andre. Takk for meg, og Halvor, du er konge. Hadde giftet meg med deg om jeg fikk sjansen. 🙂

  9. Kjære Halvor
   Jeg synes min mamma pondus er fin. Har noen tigerstreker på den, men er i gang med å komme meg litt vekk fra den, pakke den vekk til neste gang 😉
   Jeg synes du er flott jeg 🙂 Har en sans for slanke menn. Samboeren min er og har alltid vært slank, og han er den mest sexy jeg vet om. 🙂
   Er ikke glad i bolere og andre bamse menn, liker dem naturlige. Jeg har sansen for smarte nerder, med humor og som kan snakke fr seg.
   Har en tendens til å falle for geeks selv om jeg nesten ikke kan åpne en kabal på PC`n :p

  10. uhhhm ja man kan si at det er opp til hver og en gjør med kroppen sin, MEN det er en forskjell på forbrenning. seffølgelig kan alle trene og holde seg i form, men for noen er det enklere en for andre

  11. Kjære Halvor.
   Jeg er så enig med deg, men jeg vet ikke om en tjukk kropp akkurat er fasiten på den kroppen man burde ha (ihvertfall ikke for min alder). Jeg er selv ikke like tynn som alle de andre i klassen, noe som egentlig er helt greit for meg. Jeg mener, feite katter er jo søte, så da burde jo også feite jenter være det? (Ikke for å være slem mot alle tynne katter der ute, dere er søte dere å.) Det jeg blir skremt av, er når undervektige jenter klager over kroppen deres. De sier at om de kunne miste 5 kilo, da hadde verden deres vært perfekt. Det er som om livskvaliteten deres øker jo mindre de veier. Jeg ønsker at jeg kunne gi dem noen katter slik at de kan lære seg “katteprinsippet”. Uansett hvor tynn eller feit en katt er er den søt, kan ikke dette telle for mennesker også?

  12. Det der er så sant. Det er like frekt å tråkke ned på “tynne”, som “fete”. Kroppskomplekser er kroppskomplekser uansett. Man skal ikke tråkke ned på noen sitt utseende. Alle mennesker er forskjellige, alle mennesker har forskjellige kropper og da må jo alle kropper være vakre? <3

  13. har du anoreksia eller noe? du er så sykelig tynn :/ det er stygt å være helt spinkel værtfall om du er mann. MEN drit i hva andre sier, du har jo masse selvtillit så du er vel sikker på kroppen din? virker sånn på vine vertfall 😀 og det er bra! jeg digger personligheten din! men jeg har også lagt merke til at du er jæævlig tynn.
   Men nå er det faktisk flere folk som sliter med overvekt eller tanker om at de er for tjukke enn at de er for tynne.. så det er derfor det er mer fokus på å gå NED i vekt!
   jeg vet ikke helt hva jeg ville med dette, men jeg digger deg!

  14. Kjære pene, kule, sterke Halvor!
   Bra skrevet, kunne ikke blitt mer enig!
   Du kan værsågod å få noen kilo av meg, ingen problem!

  15. Dude, jeg hadde gitt alt for å være så tynn som deg (ok, kanskje ikke alt, men hadde gitt minst en 50-lapp for å bytte kropp med deg.) Det suger å være småfeit (men er også litt fett hvis man har masse selvironi)
   -meg

  16. Kjære du! Fine ord fra en fin fyr! Jeg er kjempeenig i at dette kommentar -samfunnet kan ryke og reise. Men likevel var jeg en av de som ble provosert over Fotballfrua i går, i kraft av at hun, som en av Norges mest leste bloggere, velger å publisere et sååååå kroppsfiksert bilde rett etter en barnefødsel. Her snakker vi om ei som mener at hennes barn skal vokse opp uten karbohydrater og fett…. Det gjør meg trist! En sånn fokus er usunn på så mange plan at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne engang. Så nei til å kommentere kroppen til folk, selv om det er det nevnte dame lever og ånder for. Men JA til et kritisk blikk på kroppshysteri og overdreven ”helse ”-fokus. Det dreper unge, usikre og søkende barn og unge.

  17. “Kjære Halvor.” Du er kul.
   Hadde samme problemet, har aldri lagt på meg.
   Låst ca på akkurat samme vekt som deg!
   På ett eller annet vis har jeg klart å gå ned nå i det siste så satt meg ned, planla litt og tok frem papirene.
   Startet hardt med 3kg på 3dager, mye veske og de kiloene man mister får man lett tilbake.
   Men doblet så og si alt engang til og holder meg sakte men sikkert på vei oppover nå.
   Ta gjerne kontakt så kan jeg dele litt tanker også får se om det lever noen tro i det jeg sier.
   Navn står der, så facebook er vell en ting man finner folk på. Peace out

  18. At mennesker ikke kan forstå at det går begge veier her og ikke bare for “fete”. Jeg forstår ikke hvorfor det har blitt så mye drama rundt dette bilde. Jeg følger ikke med på fotballfruen, men at det skal skape så mye hat forstår jeg ikke. Jeg kjenner noen som var svært uheldige etter de fikk barn, og det er jo selvsagt litt trist at kroppen kan bli mye mindre fin etter fødsel. Fotballfruen var ganske heldig – og egentlig fortjener kvinnfolk som trykker et menneske ut av vaginaen (gruer meg) en perfekt kropp som en slags premie (eller noe). Og DEN premien fikk visst fotballfruen og da er det jo brått et helvete med sjalusi og dritt.
   Bare for å ha sagt det liksom – jeg syns du er fin akkurat som du er, Halvor. Det er liksom noe annet det man syntes selv om kroppen sin og sånn, men hvis det betyr noe så er det ikke noe galt med deg i mine øyne.

  19. Kjære Halvor,
   Får høre nesten daglig av venner andre at jeg burde spise mer og “spøker” om at jeg spyr opp maten min for å holde meg så tynn! har også prøvd alt mulig når det gjelder å gå opp i vekt: fast food, nøttedietten, trening og protein osv. Utrolig slitsomt. Så TAKK, TUSEN TAKK for at du skriver et slikt innlegg. Folk må begynne å skjønne at å si at noen er for tynn/beinrangel kan være like sårende som en kommentar om overvekt.

  20. Amen Halvor, amen. Jeg kan ikke annet enn å si at jeg kjenner meg igjen tvers igjennom i dette innlegget – sånn bortsett fra at jeg ikke er noe mann på utsiden. Spesielt det du fortalte om at du “ikke kan” ta tatovering på armene, fordi de er for tynne, det stakk rett i hjertet mitt altså, for det samme føler jeg, og jeg hater det så virkelig. Så langt ser det mørkt ut å få tatovert min beste venn på armen slik jeg ønsker (hunden min altså). Så ja, jeg er så enig; la oss forholde oss til de søte trofaste og lojale dyrene våres!!

  21. Jeg oppmuntrer folk som har god selvtillit og blir glad på deres vegne når de legger/gjør noe som jeg ikke tør. Fotballfrue la ut et bilde av hennes kropp fire dager etter fødselen og det er CREDS for henne. Jeg skjønner ikke hvorfor folk skal dra henne ned pågrunn av det. Greit, ikke mange har en sånn kropp bare fire dager etter fødselen, men Caroline er en som har vært veltrent lenge før hun ble gravid og trente til og med når hun har vært gravid. Skulle ikke være så overraskende at hun har en slik kropp etter fødselen. La dama være i fred sier jeg bare… noen mennesker h

  22. Velskrevet innlegg, deler mange av mine tanker og meninger rundt dette.
   Det er ikke greit å henge ut andre fordi andre ikke er som deg. Men jeg tror at mange av kommentarene har ikke så mye med det å gjøre. Mange av meningene og tankene handler om å se ut over seg selv, og sin makt til å påvirke. Positivt og negativt. Jeg synes det er trist at Caroline velger å legge ut bilde av seg selv – med begrunnelser i kritikken at hun velger å legge ut bilde u.t.e.n s.k.a.v.a.n.k.e.r. Skavanker = mangler, feil. Det er ikke skavanker å ikke se ut som henne rett etter fødsel. Jeg synes sånt bør man stå for, og evt tørre å svare på og stå for. Nå ser det ut til at hun sletter bildet, og glemmer alt. DET står det ikke respekt av.

  23. Kjære Halvor.
   Jeg elsker dette. Har gått rundt og tenkt på det samme, i det siste, og nå har du sannelig skrevet enda et genialt og genuint innlegg som faktisk gjennspeiler akkurat det jeg ikke en gang klarte å sette ord på. Frustrasjonen min om dette temaet kan endelig løsne seg litt opp. (Og det er helt serisøst. Dette “kurvy er penere enn tynn” greiene, har plaget meg lengre enn jeg hadde ønsket. Faktisk begynt å ta over store deler av livet mitt. Okei, så ille er det kanskje ikke. Men plaget meg, har det.) Det er stygt å kalle noen for tykk, så det burde heller ikke være greit å kalle noen for tynn.
   Jeg synes ikke at folk skal komplimentere noen på bekostning av andres følelser.Vi er født med den kroppen vi har (det samme er dyrene), så vi burde slutte å bry oss så mye om akkurat dette, for det har egentlig ingenting å si.Vi må være snille, greie og kjekke med hverandre.
   Du er virkelig genial, Halvor!

  24. Navn; ”har du anoreksia eller noe? du er så sykelig tynn :/ det er stygt å være helt spinkel værtfall om du er mann. MEN drit i hva andre sier, du har jo masse selvtillit så du er vel sikker på kroppen din? virker sånn på vine vertfall 😀 og det er bra! jeg digger personligheten din! men jeg har også lagt merke til at du er jæævlig tynn”
   Dette er perfekt eksempel på det Halvor mener. Folk som deg tenker ikke at det -ikke- er greit å skrive det der.
   Hadde du skrevet det om et tjukk person? Bytt ut noen ord som skal heller handle om en tjukk person, da går det over fra sosialt akseptabelt, til mobbing på kort tid.

   ‘Har du fedme eller noe? du er så sykelig feit, det er stygt å være overvektig, værtfall om du er dame”
   Tenk deg om hva du skriver, du er akkurat den type personen som Halvor, jeg og mange andre tynne personer misliker.

  25. Poenget her er jo at man er ikke feit fordi man har litt ekstra etter en fødsel. Eller har skavanker? Rart med en sånn polarisering i blogginnlegg, tjukk eller feit. Litt black and white.. Det er vel ikke det dette egentlig handler om. . ?
   Sikkert god intensjon med det du vil dele og formidle, men det blir fortsatt litt sånn polarisering, black and white, skinny and fat…. Det er nok heller ikke bare bildet av den flotte damen folk har reagert på, men også hvilke ord og holdninger som ligger bak det……

  26. Det du sier er så sant. Folk må lære seg å la vær å komentere andres utsenede på en slik måte. Slutte å påpeke “trekk” ved folk, det er helt unødvendig, for vi er alle totalt forskjellige.
   Si heller “oi så bra du ser ut idag!”, det gjør alltid dagen min lysere. Istede for å si “oi så tynn du er!”, selvom det kansje var positivt ment. Når folk kommenterer utsenede mitt slikt gjør det alltid at jeg står foran speilet å studerer meg selv, henger meg opp i det personen har kommentert. Virkelig, folk må tenke mer over det.
   Jeg så ganske rar ut i mine yngre tider da jeg gikk på ungdomskolen. Jeg fikk daglig komentarer på hvordan jeg så ut, at jeg burde bruke anderledes sminke, at jeg burde kle meg anderledes, fordommer, komentarer, daglig. Men jeg forsto det aldri. Hva har det å si for NOEN hvordan jeg velger å se ut? Dette lærte meg iallefall en hel del om fordommer, utsenede og slikt, noe jeg desverre ikke lærte av noen kloke foreldre eller familie, men noe jeg fant ut av selv.
   Ble kansje en liten avsporing av temaet nå, men poenget er iallefall; La folk leve og se ut akkurat som de vil. Livstil og utsenede har vel ingenting å si om du er en dårlig person eller ei. Selv syns jeg fotballfure virker veldig hyggelig! Fikk opp bilde hennes på insta, og ble helt sjokka da jeg hørte alle som hadde blitt så provosert av det.

  27. Veldig bra skrevet! Skjønner nøyaktig kva du går gjennom då eg sjøl veg 63kg fordelt på 175cm.
   Får daglig beskjed at eg er for tynn uansett kor mykje eg prøver å legge på meg.
   Merka litt forskjell når eg begynte å trene mykje meir, har gått opp 3 kilo det siste halvåret så eg når nok 75 rundt 2016 🙂

  28. Er så enig i det du skriver Halvor! Skrev et innlegg på siden min idag også om dette med kroppsfokus og hvordan det er å være naturlig tynn og ha høy forbrenning i dagens samfunn. Er så glad i å lese meningene til andre som er naturlig tynne og vet hva vi går gjennom…

  29. Kjære Halvor!
   Du har overhodet ingen grunn til å være misfornøyd med deg selv eller kroppen din. Du er fin som du er.

  30. Fete, tynne og midt i mellom. Hadde alle vært like hadde det ikke vært noe spesielt spennende liv. Hadde det vel? Og du er en kjekk kar, selv om du er så tynn! Du hadde vært kjekk selv om du var overvektig. Det er jeg sikker på 😉 Mange overvektige ønsker å ha det sånn som du, men tror ikke de vet hvordan det er, akkurat som tynne vet ikke hvordan det er å vær fet. Altså de som har så syk forbrenning! Jeg har slitt med overvekt en stund, og har en sykdom som gjør det vanskelig for meg å slanke meg, og veldig lett å legge på meg. Skulle ønske jeg hadde syk forbrenning, for jeg føler meg ugly nå, føler ingen liker meg osv fordi jeg er overvektig. Derfor kan jeg noen ganger bli irritert på de som legger ut bilder av kroppen sin som er så tynn og veltrent. Noe som er galt av meg, men jeg er jo bare sjalu. Alle vet vel hvordan det er! Men jeg jobber med saken! Men jeg synes derimot alle er fine, feite, tynne, midt i mellom. DU ER FIN SOM DU ER ! Alle er vakre på sin måte, men det å innse det selv, er nok den vanskeligste jobben..

  31. Kjære Halvor,
   Du har mer vett i hodet enn en tredjedel av Norge tilsammen. Det er fint å se at det er noen som har et riktig syn på det dritet vi kaller kroppsfiksering, for folk flest er fryktelig naive når det kommer til slik.

  32. Kjære Halvor!
   Takk for et flott innlegg!
   Det var som om du skrev om meg personlig! Kjenner meg igjen med alt du sier, spesielt med det med t-skjortene!
   Som du nok vet er du pen, sterk og kul også!

  33. God aften, Kong Halvor!
   Veldig fin blogg-post. Surt at dette er noe som må sies før folk tenker over det.
   Man bruker ofte seg selv som et referanse-punkt når man prøver å forstå seg på andre, og andres tankegang. Dette er selvfølgelig ganske håpløst, ettersom vi alle er et resultat av uendelige, forskjellige tilfeldigheter.
   Hele problemstillingen, som du egentlig luker i, er en enormt gjentakende problemstilling.
   Et veldig godt eksempel er mentale sykdommer. Der man ser symptomene, men ikke forårsakingen til symptomene. F.eks. noen som lider av depresjon er veldig deprimerte store deler av tiden. Til mannen i gata er dette alt som synest. Det er derfor veldig lett å si “Ta deg sammen, du har det bra!”, uten å faktisk vite at det er ingenting å gjøre.
   Et annet, “klassisk”, eksempel er ADHD. Der unge personer blir behandlet enormt dårlig pga. deres mentale sykdom, men sykdommen blir heller oppfattet som en karakterbrist.
   Det samme skjer når folk ser på andre folk sine kropper. Jeg må passe vekten min ganske mye for å opprettholde en sunn vekt, du må ikke. Du må kanskje spise langt mye mere enn meg for akkurat samme grunnlag. Dette er enormt vanskelig for meg å forstå, det er ganske nærme uforståelig for meg. Derfor må man forstå at folk vil /alltid/ kritisere andre sine livstiler, kosthold, treningsopplegg osv. /fordi hverandres situasjon er uforståelig/.
   Et godt, gammelt engelsk uttrykk sier: “Before you criticize someone, walk a mile in their shoes.” God visdom, men selvsagt helt uoppnåbar. Man kan rett og slett ikke forstå hverandres situasjon.
   Av den grunn må man, dersom man vil være et selv-opplyst menneske, forstå at våre kjære medmennesker kan ikke forstå vår situasjon, likt som at vi ikke kan forstå deres.

  34. Kjære Halvor, tusen takk for at du er ekte og ærlig (og kul) en gang i blant oppi denne humorbloggen. Et slikt innlegg hjelper mer på kroppskomplekser og selvbilde fremfor timer hos psykologen. Takk!

  35. Kjære Halvor!
   Jeg skjønner deg veldig godt! Jeg har veldig høy forbrenning, så uansett hva jeg gjør klarer jeg ikke å legge på meg. Og nå for tiden er det jo nesten obligatorisk at jenter skal ha store og fine former. Og her kommer jeg med ingenting. Jeg har fått høre flere ganger at jeg måå legger på meg fordi jeg er ALT for tynn så da er det bare fælt å se på meg. Jeg har til og med den berømte thigh gap, som både gutter og jenter klager på at det er så forfedelig stygt på nesten alle sosiale medier. Men etter mange forsøk på å legge på meg har jeg gitt opp, og heller godtatt meg selv for sånn jeg ser ut, for jeg kan visst ikke gjøre noe med det uansett!
   Og Halvor, etter å ha sett de vakre bildene du legger ut av deg selv med lite klær på, så synes jeg at du har en fin kropp. 🙂 Man må jo ikke være stappfull av muskler for å se bra ut!

  36. Da er vi helt prikk like når det kommer til å egen vekt. Siden 8 klasse har jeg veid mellom 58 og 59 kilo siden den tid. Jeg prøver hardt for å gå opp i vekt, men det er ikke så lett. Mange folk som er større meg sier ofte at jeg er tynn, noe jeg egentlig gir faen i. Det er det minste jeg bryr meg om. Det virker som at for meg, så er det like vanskelig å gå opp i vekt som for fete folk å slanke seg.

  37. HALVOR, DET ER SÅNN JEG HAR DET! Jeg er den jenta alle sier til: å, du er så sykt tynn! Det er nesten stygt å se på! Jeg sliter med å finne klær som passer å som jeg ikke ser ut som en pinne i.. Å når folk sier at det er inn å være “tjukk” blir jeg lei meg for det er ikke noe jeg kan gjøre noe med 🙁 så forstår deg så godt!!

  38. Kjære Halvor!!
   Flott og bra innlegg!Fint at noen får frem det at man ikke skal påpeke ting ved folks utseende som de åpenbart er fullstendig klar over selv. Jeg har også hatt problemer med å legge på meg tidligere. Jeg spiste om en hest. Helst rundt 8 brødskiver til frokost, masse mat til lunsj og mye mat resten av dagen. Men med mye matspising og trening så økte jeg i vekt!
   Men nå skal jeg være som en kropps-hysterisk pt. Tips til de som f.eks er tynne og sliter med å komme opp i vekt er å trene styrke og spise. Det høres litt dumt og irriterende, siden media fokuserer så sinnsykt mye på det nå og du sikkert har hørt det hundre ganger før, men det er sannheten. Styrketrening vil stimulere musklene og kroppen vil bruke mye av maten du får inn i deg til å bygge opp musklene igjen. Da gjelder mat med energi og kvalitet(diverse kornvarer, grønnsaker og kjøtt) og ikke bare sjokolade og is som ikke vil hjelpe deg å bygge muskler.
   Så siden muskler veier mer enn fett, så vil du med tiiiiid øke i vekt. Men tingen er vel at det tar tid å bygge masse. Og de fleste dropper ut fra treningen etter noen uker siden de forventer resultater med en gang! be patient! Det er mye disiplin. Men gå dypt i grunne og les deg opp på hva slags energi det er i forskjellig mat og hva kroppen trenger. Og begynn med noe bra styrketrening. MEEEn nå er jeg langt inne i trening, og dette er bare min oppskrift for å øke i vekt , som funka for meg!

  39. Kjære Halvor. Amen. Du er fantastisk. Du setter ord på en objektiv dikriminering i sammfunnet. Det sitatet om men likes curves, er faktisk grusomt. Tusen takk før at Du skrev dette inlegget!

  40. Å FYFAEN DER NEILA DU DEN NÅ KAN ALLE SOM HAR SKREVET EN KOMMENTAR TIL HU FLOTTE FOTBALLFRUA GÅ Å LEGGE SEG, DU HAR SKREVET DET SÅ JÆVLIG TYDELIG OG AT HÅPER FOLK SITTER IGJEN MED SKAM!!!!!!!!!!!!! SKAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FAENS DRITTFOLK

  41. Kjære Halvor!
   Du har så veldig rett! Blir også oppgitt når folk slenger etter meg “men du er jo så tynn?” eller “damer med kurver er jo helt klart det beste”. Man skjønner ikke helt dette med å høre gang på gang at man er tynn og formløs er like ille som “tjukk”.
   Og jo, du er pen, sterk og kul.
   + kan helt ærlig si at jeg synes du har fin kropp – men vet jo selv at i hodet ditt er ting forskjellig fra det i hodet mitt.

  42. kjære beste halvor,
   du vet hvordan du kan sette ord på det! det er ikke greit å gå rundt å si noen er for tjukke _eller for tynne. har ei venninne som kjenner seg igjen med at folk sier hun er for tynn hele tiden, og jeg ser på henne hvordan det går innpå henne. håper virkelig så mange som mulig leser dette innlegger og faktisk forstår tilslutt at de ikke kan lufte alle tankene sine hele tiden.

  43. Halla Halvor!
   Veldig bra innlegg. Jeg kjenner meg kjempegodt igjen i det du skriver, da jeg frem til tidligere i år veide 62 kilo jevnt fordelt på 185 cm. Jeg hadde alltid vært tynn og fikk slengt kommentarer etter meg av nettopp den typen du beskriver. Hatet det! Så fant jeg ut i våres at jeg virkelig ville gjøre noe med det. Leste meg ordentlig opp på trening og kosthold, og klarte å gå opp 12-13 kilo på 2-3 (!) måneder. Jeg som alltid hadde vært syltynn og alltid trodd at jeg ikke kunne gå opp i vekt, gikk fra 62 til 75 kg in no time.
   Det er i de aller fleste tilfeller ingenting genetisk, det er bare det at du ligger i kaloriunderskudd. Du spiser for lite, har sikkert gjort det hele livet, så kroppen din er vant til å leve på sparebluss.
   Det er tre ting som skal til for å gå opp i vekt på en sunn måte: Masse mat, tung styrketrening og nok søvn.
   Begynn å “telle” kalorier så du vet at du spiser nok hver dag, etter et par ukers tid har du sånn cirka oversikt over hva de fleste matvarene du spiser inneholder og du klarer lett å holde oversikt over om du spiser nok daglig.
   Prøv å få til å spise hver tredje time, og spis til du er ordentlig mett. Deretter chugger du nedpå masse melk til/etter hvert måltid. Du kan fint drikke 3-4 liter melk daglig, det gjorde jeg, i tillegg til å spise 6 måltider hver dag. Ikke så glad i melk? Begynn å like det. Melk er naturens proteinshake. Melk burde bli din beste venn, sammen med peanøttsmør, cashewnøtter og annen kaloririk mat. Et stikkord er mellommåltider. Går du inn for det vil du få et kaloriinntak på 3-4000 kalorier daglig, minst, og du vil gå opp i vekt.
   Det er i utgangspunktet ikke lurt å ligge så mye i overskudd, men er man så tynn som oss har kroppen bare godt av det en periode. Når du når normalvekt vil kroppen roe ned forbrenningen og du vil ikke være så sulten og trenge å spise så mye lenger.
   Trener du tung styrke hovedsakelig bestående av baseøvelser ved siden av tre dager i uka (sjekk ut et starting strength-lignende program), så vil metabolismen din sette fart og du vil bli mer sulten enn du er nå, og det blir kjempelett å spise så mye, selv om det kanskje høres vanskelig og mye ut nå. Spiser du nok og trener tungt vil kroppen din skjønne at du har klart å rømme fra Auschwitz og suge til seg næring som en svamp, og du vil bygge muskelmasse, gå opp i vekt og bli sterkere hvis du i tillegg passer på å sove nok (minimum 8 timer) hver dag.
   Lykke til, du kan forandre kroppen din på overraskende kort tid hvis du går inn for det, hvis du virkelig vil. Kommer du inn i det er det mye lettere enn du tror!
   Her er et par nyttige linker ang. mat og trening:
   http://liamrosen.com/fitness.html
   http://fitnessbloggen.no/fyrstikkprogrammet/
   Hilsen en tidligere superskinny og nå normalvektig kar.

  44. Kjære Halvor
   Ufattelig bra skrevet! 🙂 Skjønner heller ikke hvordan folk kan komme seg til å være så frekke. Til og med mot personer de ikke har møtt eller kjenner personlig. Kropp og utseende har plutselig blitt det viktigste i verden.

  45. ENDELIG NOEN SOM SIER DET HER! Folk er slike hyklere! Og noen av de feite jentene er så fulle av hat! Det er lov å like tynne mennesker, like mye som det er å like tykke!

  46. Kjære Halvor,
   det er veldig sant, det du sier. Problemet er ikke at media viser tynne mennesker, problemet er at media viser BARE tynne mennesker (mote, reklame). Selv om det er kjempebra at frodige kvinner fronter seg selv med selvtillitt, betyr ikke det tynne, trente kvinner ikke skal det.
   Du er superkul!!!

  47. Kjære Halvor. Jeg kjenner meg alt for godt igjen. Har alltid vært tynn, og har alltid fått høre det. Både av familie, venner og venners familie. Moren til bestevenninna mi prøvde stadig å prekke på meg mat så jeg kunne “ha litt mer å gå på”. Fellesdusjing etter gymtimene på barneskolen var jeg aldri særlig glad i heller, da mine medelever til stadighet skulle påpeke hvor utstående ribbeina mine var eller at jeg så ut som et skjellett. Det er faktisk ikke så kult å få høre at du er “for tynn”, spesielt ikke når det er slik kroppen din har sett ut hele livet. Jeg er 173 cm høy og veier 53 kilo. I følge BMI kalkulatorene er jeg undervektig og burde legge på meg asap. Jeg har hatt de målene i flere år, og jeg spiser som en hest. Jeg elsker mat, selv om jeg kanskje ikke ser ut som typen til å komme med en slik påstand. Men, ja. Jeg virkelig elsker mat.
   Når det er sagt så ble både jeg og en av mine nærmeste venninner mobbet på barneskolen, hun fordi hun var “for tykk” og jeg fordi jeg var “for tynn”. Folk blir faen meg aldri fornøyde.
   Men tro det eller jeg, jeg er faktisk fornøyd med kroppen min. Jeg er fornøyd med figuren min, jeg trives med å være tynn. Det er slik jeg har vært hele livet og det er det jeg er vant med. Gjennom årene har jeg lært meg å sette pris på den kroppen jeg har, ta vare på den og være stolt av den. Det betyr ikke at jeg har behov for å legge ut lettkledde selfies på instagram, men jeg sier ikke at der noe galt i å gjøre det heller. Desverre ser det ut til at store deler av norges kvinnelige befolkning er uenige, med tanke på responsen Fotballfrue har fått. Det som er trist er at pipa (mest sannsynlig) hadde fått en helt annen tone om hun faktisk hadde stått frem med hengemage og strekkmerker. “Yess, hun er ikke så perfekt likevel. Haha, du slipper ikke unna, Fotballfrue!”
   Damer, ass.
   Du er forresten veldig kul, Halvor. Pen og sterk er du også, uavhengig av kilo.

  48. Duuu? Kan vi ikke gifte oss snart? Oi, fææn. Kjære Halvor. Du er kjekk, morsom, insane in the brain, katteglad og KUUUL! Kan vi gifte oss nå? Stalker deg imorra ass

  49. Kjære Halvor.
   Takk for at du tar opp nettopp dette temaet på en slik måte som gjør at det hverken undervektige eller overvektige tar seg nær av det. Når et tynt menneske legger ut et bilde av kroppen sin så er denne personen egoistisk, tenker ikke over at andre mennesker kan ha problemer med valkene sine og at dette kan sette ungjenter i fare fordi de syltynne bloggerne påvirker disse jentene.
   En chubby/feit jente kan legge ut et bilde av kroppen sin og personen fortjener respekt og hele pakka. Hva er greia? Noen har ekstremt høy forbrenning, andre har lav forbrenning, og noen jobber bare ekstremt hardt for å bli kvitt de ekstra kiloene. Hvorfor skal fotballfrue hetses fordi hun har en flott kropp? Jeg er bare 18 år, men wow tenk om jeg noen gang kunne sett sånn ut, 4 dager(!!!!!) etter svangerskapet, da hadde jeg også vært ekstremt stolt over å vise frem kroppen min. Syntes samfunnet skylder altfor mye på bloggerne på topplisten, det er da ikke fotballfrue, tcmn og sophie elise sin feil at de har høy forbrenning? Det er ikke min feil at jeg har lav forbrenning? Og det sier seg selv at noen sliter ekstra med å bli kvitt noen kilo, eller å legge på seg noen kilo. I min verden er det mine egne tanker rundt MIN kropp som gjelder, jeg bryr meg da vel ikke om fotballfrue veier 15 kilo mindre enn meg? Vi er alle skapt forskjellige, og vi burde begynne å fokusere mindre på kroppsidealer og mer på sunnhet. Unge mennesker (spesielt jenter) har et usunt syn på skjønnhet. Skjønnhet er det som kommer innen i fra.
   (BTW, du er sykt kul, sterk og pen (du ville nok kledd en sleeve også 😉 )

  50. Kjære Halvor!
   Applaus til deg – så bra skrevet 🙂 Ser mange av de jeg kjenner deler dette på fb og twitter i tillegg, det er knall!
   Du er pen, sterk og kul. Ja, det er du! 🙂
   God helg!

  51. Hvorfor kan man ikke bare like den person man liker, likegyldig av bmi.. jeg hadde likt en stor mann like godt som en spinkel en, hvis personligheten strekker til. Hvis alt man tenker på om en person er vekta, har den personen åpenbart ikke mye å gi ellers.. folk burde ikke måtte skamme seg for hvem de er, hvordan de ser ut, hva de liker. Og du er utrolig kul, sterk og pen!

  52. Dette innlegget er fantastisk, og du gjorde noe mange ikke klarer: la være å gjøre narr av tykke og tynne mens du skrev dette innlegget.
   Jeg likte dette innlegget. Toppkarakter fra meg!

  53. Kjære Halvor
   Jeg kjener også mange folk som ikke greier å legge på seg og det får de ikke gjort noe med, jeg selv legger på meg av hver minste ting og det er veldig vanskelig å gjøre noe med,men alle må nokk bare fodta at det er slik det er.
   Utrolig fint innlegg, jeg greier heller ikke brenne så alt for mye for trening, men det du skrev var veldig bra sagt, du er så pen, sterk og kul ❤️😊😁

  54. Dette innlegget gikk rett inn i hjertet mitt, kjære Halvor. Som en jente på 20 år er vekten min et stort irritasjonsmoment både i det sosiale og yrkeslivet. Med en BMI som gir meg merkelappen “Undervektig” er jeg et lett offer for andre jenter som har en dårlig dag, eller kollegaer som alltid kommer og tar over arbeidsoppgaven min fordi de forventer at jeg ikke klarer det.
   Det er veldig godt at du setter lys på dette, siden man alltid blir trykt ned når man snakker om det selv. Du er en av hverdagsheltene mine 🙂

  55. Liker det du skriver.
   Men å gå opp i vekt eller ned i vekt er ærlig talt ingen problem. For å gå opp spiser du 500+ kalorier over TDEE og for å gå ned spiser du 500+ kalorier UNDER TDEE. Forskjellen på noen som har “høy og lav” forbrenning er ikke mer enn 1-2 glass melk, så det er en utrolig dårlig unnskyldning. Du går heller ikke opp/ned i vekt av å trene, det eneste som hjelper for dette er å spise mer eller mindre.
   Mange tynne folk tror at de spiser mye, og kanskje dette stemmer, men kun enkelte dager. De spiser mye en dag og lite de neste dagene, og går derfor ikke opp i vekt. Det samme gjelder tykke folk. De tror de spiser lite, men det stemmer kun enkelte dager.
   Det å gå opp eller ned i vekt er en veldig lett ting viss du bare “tracker” kaloriene du spiser og holder fast ved det.

  56. KONG Halvor !
   Kunne ikke blitt mer enig i det du skreiv her. Jeg syntes nå at du ser ganske fresh ut ! (no homo)
   og du har tydeligvis noe mellom ørene også. Du har også jævlig kul stil !

  57. Kunne ikke ha vært mer enig!
   Kan ikke folk bare slutte å fokusere så mye på hva andre gjør og hvordan de ser ut og heller fokusere på seg selv? Da tror jeg verden hadde blitt et bedre sted å leve.

  58. halvor! dette må du få med deg, akkurat sånn tynn kropp som du har, er ekstremt fint!! jeg har alltid hatt en greie for tynne menn, synes wiz khalifa har peerfekt kropp siden den er sånn tynn, og synes faktisk han ser deilig ut nettopp pga det, og alle mine venninner elsker det, og du skal aldri være misfornøyd med den kroppen du har der! synes ikke det er så fint når gutter er så altfor muskuløse faktisk. Jeg kan ikke forstå at du har vært/er misfornøyd med kroppen din

  59. Kjære Halvor, så utrolig bra skrevet! Er sjelden jeg leser blogger, men denne var så verdt og lese:) Jeg heier på deg!

  60. kjære Halvor. du er så sterk og kul. uansett, jeg digget innlegget! du får sagt ting på en veldig bra måte!

  61. Jeg var en av dem som humret litt av et av blogginnleggene som kom om det, fordi jeg kjente meg igjen. (Fatsos unite, etc) men du har rett, det ble i overkant mye fra mange. Og det er ikke greit, uansett.

  62. KJÆRE HALVOR.
   Jeg er ethundreprosent enig i alt du skrev. Jeg har faktisk tenkt over det om at det er er frekt å kalle andre feit, men helt vanlig å kommentere at noen er tynne, i det siste.
   Du er kjempe flott, både på utsiden og innsiden! Du må bare drite i de folka som sier noe annet. Jeg elsker deg!
   Han bestefaren din var er gluping, bra det gikk i arv 😉
   Heia! Stå på! Fortsett sånn

  63. Kjære Halvor.
   Det du skriver her er så utrolig sant. Det er så mange ganger jeg har sett meg selv i speilet og tenkt “jeg kommer aldri til å bli god nok og slank nok”. Jeg er ikke feit. Jeg er ikke tynn. Men jeg er vel det som folk sier er in. I mitt hode er jeg ikke in. Jeg kommer aldri til å bli det heller. Jeg har hatt målrettet trening med fokus på å gå ned i vekt, men ingenting ser ut til å fungere. Jeg må akseptere meg selv, og du har gjort det mulig for meg akkurat nå. Jeg kjenner allerede at jeg er på god vei her jeg sitter.
   Takk, Halvor. Du er min inspirasjon.

  64. Flott skrevet, endelig noen som sier ifra! Selv har jeg alltid vært veldig tynn og blitt hakket mye på pga. det, jeg tør ikke lenger å bruke t-skjorter og har allerede begynt å grue meg til å ha svømming på skolen om flere måneder. Skulle virkelig ønske folk ikke trodde det var greit å rakke ned på de tynne, bare fordi modeller og skuespillere osv. også er tynne.

  65. kong halvor. Jeg har skyhøy respekt for deg og synes du er driitkul. Jeg ser virkelig opp til deg og du kommer til å nå veldig langt. De barna du en gang fremtidig får, er verdens heldigste som får en så kul pappa som deg. Halvor, du er fantastisk!!

  66. KJÆRE HALVOR
   Synes du skriver flott, og er veldig enig i mye av det du sier. Og nei, det finnes ingen standard på hvordan man skal se ut når man har født et barn, så jeg er enig i at kritiseringen fra misunnelige mødre er unødvendig. Men jeg er likevel sterkt imot det Fotballfrue har gjort. Rett og slett fordi hun overhode ikke ser ut til å bry seg om at hun er et forbilde for massevis av unge, lett påvirkelige jenter som sliter med selvforakt, kroppspress og spiseforstyrrelser. Med mye makt følger mye ansvar, dette ser det ikke ut til at hun har tenkt over, i det hele tatt. Så kan man også diskutere hennes egoisme, kroppsfiksering, feminise osv. men det er nå hennes egen sak. Men jeg synes faktisk hun skulle tenkt seg om to ganger før hun la ut et slikt bilde, grunnet at en så stor del av hennes fans er lett påvirkelige, naive ungjenter med problemer nok som det er.
   Meget kloke ord fra din bestefar. Er selv unormalt lett og tynn, og legger ikke på meg uansett hva, helt enig i at det ikke kun er tjukke folk man ikke skal rakke på.

  67. Kjære Halvor, jeg elsket dette innlegget, jeg er en jente som alltid har vært supertynn jeg spiser som en hval men klarer ikke gå opp i vekt. Jeg ble mobbet på skolen fordi folk trodde jeg hadde anorexia liksom. Håper folk sprer det her :))))) #you made my day

  68. Herlig innlegg, Halvor 🙂 Jeg fryder meg over tankegangen din og din fantastiske evne til å uttrykke den. …Og så liker jeg at du vet at for øvrig er to ord, og ikke ett. Stå på 🙂

  69. Det ligger til slekta Halvor! Vi er slanke og veldreide hele gjengen! Etter jeg fikk Christian som 22 åring, brukte jeg mine gamle bukser str 36 etter før 2 uker var gått!…Ja det er frekt at man blir påpekt å være tynn, når man ikke kan si til noen at de har blitt feite!!!! God helg! Og som sjefen min sier: “gå hjem og spis potetgull med dip!” ….

  70. Selv er jeg, og har alltid vært noe overvektig, men jeg kjenner nå- som 19 åring, at synet mitt på egen kropp ikke hadde vært så negativt om mine nærmeste ikke hadde kommentert det hele tiden. For min del er det helt ok å være litt større, men det er vanskelig når “alle” andre, både venner og uvenner, får det til å bli noe stygt og skamfullt. Både det å være overvektig og tynn er jo uheldigvis blitt et stigma, og det er vanskelig å akseptere noe man i utgangspunktet ikke får lov til å akseptere.

  71. Bra skriv! Er 64kg sjølv, har vore 60 kg dei siste 6 åra. Har slitt enormt med å legge på meg kilo, og har hatt samme problem med tante, mor, tanters tanter, etc som vil fore meg. Hadde 7 veker i USA der eg alt eg bestilte var feit mat med ekstra Bacon & Cheese, la på meg 0.2 kg. Men har no klart å legge på meg 4 kg siste halvåret, trikset er å ete heile tida. I staden for å ete 3 store måltid om dagen, ete eg no 7 til 8 måltid, og må ete meg mett med kvart måltid. Trening er og eit must for å gaine kilo. Tips frå eit “stankelbein” til eit anna. Lykketil.

  72. Elsker at FB feeden min er spammet med folk som liker dette innlegget.
   Drit bra. Folk må finne ting i livet sitt som er viktigere enn å snakke om kroppen til andre!
   ting som å ha det fett, leve livet ha en katt er mye viktigere.
   Folk as.

  73. Kjære Halvor,
   Du er utrolig sterk som er åpen om ditt forhold til kropp. Ikke alle er så kule og ærlige som deg. Men jeg må si at uansett fasong, så er du pen. + Dette innlegget er det beste jeg har lest i forhold til all den magesyren av noe tull som går rundt for tiden.
   Mvh Ane

  74. Jeg er så enig i hva du sier og jeg vet at det ikke hjelper, men jeg synes det er et turn-off med muskeløse gutter/menn. Ofte fordi det er en ganske kukk personlighet ofte følger med, fordi de vet at jenter digger kroppen deres, men også fordi jeg ikke synes fet er spesielt fint. Det blir for glætt.

  75. YO! Hadde lettere for å gå på standen, før jeg ble kroppsbygger. Når du er trent og går i bar overkropp, så briefer jeg visst nok. Så jeg har begynt å male vegger i bar overkropp heller. Ingen kødder med en tøffing med spray… Pleide å vær liten på 60 kg, da følte jeg meg mer jævlig selv. Kreativitet og trening kan kombineres. Jeg bryr meg ikke om hva folk sier om meg, bare de liker veggene mine…

  76. Hahaha! Du er konge! Jeg sliter faltisk med det eksakt samme problemet som deg. Jo mer drittmat jeg spiser, jo fler kilo mister jeg. Thumbs up for oss!

  77. digger deg for at du velger å ikke ta tatoveringer, er mange tynne folk med lav fett % som føler de har rett til de, man må ha litt størrelse på seg for å ha rett til å gå rundt med tatovering,!! hyller deg for det!
   begynn å tell kalorier eneste som hjalp meg fra å gå fra 65 kg til 95kg

  78. Endelig noen som setter ord på det, jeg har ment akuratt det samme helt siden barneskolen. Jeg har også alltid vært tynn og fått høre det nesten hver dag igjennom barneskolen, på ungdomskolen dabbet det litt ned og enda mer på videregående. Det aller værste var når noen av mine beste venner begynte å kalle meg “beinrangel” og “pipestilk” hver dag, det var noe av det mest sårende jeg har opplevd!! Jeg hater å se disse bildene hvor det står at kurver er det fineste og slikt, fordi jeg vet at jeg aldri kommer til å få det.
   Takk for at du skrev dette innlegget, nå håper jeg at folk skjønner bedre før de kaller noen for syltynn neste gang.

  79. Halvor ditt beist. Visdommen din sjokkerer. Du er herlig sånn som du er og jeg vil ha sex med håret ditt.

  80. uhyre kvalmt å være feit. viser hvor mye man klarer å ta vare på seg selv. at tjukke mennesker prøver å få en slags aksept for å være tjukk er jo helt latterlig. opp av sofan.

  81. Fuck yes, Halvor! Har sjølv blitt mobba for å vere tynn og blir det til dags dato. Det fins ikkje noko meir irriterande enn mennesker som blir overraska over tynne hondledd for eks. og må påpeike det som om det er morsomt å opplyse meg om kor unormalt det er for dei. Blir forbanna over at dei ikkje skal gå den andre vegen også med kommentarar om kropp, som ein ikkje kan gjer noko med. Mat og meg har vert bestevenner sidan alltid, men er fortsatt tynn til “underhaldande” grad. Når blei det lov å “mobbe” tynne? Hadde vert heilt okei om det kom som komplement, men når det kjem med high pitched overraska stemme og sammenligning, så føler eg meg spesiell, og ikkje på den fine måten.

  82. JA! Ja til sluttpoenget, ja til alt annet. Selv jobber jeg i perioder hardt for å ta vare både på fysikken og helsa. For meg er det viktig. Og jeg er heldig som er født med et godt utgangspunkt for akkurat det. Det er mange grunner til at folk er som de er, har de kroppene de har. Og det skal man ha respekt for. Det jeg IKKE liker er at man hyller det overvektige som “naturlig”, og skyller hyllesten ned med en cola og muffins…

  83. Bra artikkel og på tide at noen tar bladet fra munnen og slår tilbake. Jeg kan bare bekrefte alt du sier, min historie er parallell. Jeg er 51 og har veid 65 siden jeg var 20. Trodde ting skulle endre seg etter 40, men nei. 65. Om det er noen trøst kan jeg melde at man bli immun mot kommentarene med årene, og så er det unektelig en viss tilfredsstillelse i å kunne hive innpå uten å måtte tenke på vekta, mens mine jevnaldrende får større og større bilringer. >:-)

  84. Kjære Halvor.
   Deg står det respekt av. Jeg blir så glad av å se hvordan du ikke bare adresserer de tynne eller de tykke sin kamp, men ALLES kamp mot “normalen.” For hva er egentlig normalt?
   Selv er jeg en gutt som strekker meg omtrent 180 cm over bakken og veier 57 kilo. Om man regner på det, finner man raskt ut at jeg har en BMI som tilsier at jeg er undervektig. Jeg har alltid vært svært tynn, noe folk har vært flinke til å kommentere. “Æsj, jeg kan kjenne ribbeina dine!” og “kyllingbein” er ikke kommentarer som øker selvtilliten din. Snarere tvert imot. Over tid har jeg til en viss grad greid å ignorere slike bemerkninger, men å si at jeg aldri lar de gå inn på meg er løgn. Jeg vet at jeg har et bra forhold til mat, og spiser relativt sunt også. Det står i hvert fall ikke på kvantitet, men likevel legger jeg ikke på meg. Jeg prøvde også å trene i en periode, noe som så vidt kunne verifiseres av konturene av lårmuskler, men ingenting mer. Jeg er ikke fornøyd med kroppen min, men jeg har ikke lenger problemer med å akseptere den.
   Jeg vil bare takke deg for at du publiserte dette innlegget og viser at tynne, tykke og alt i mellom, ikke liker å få kommentarer slengt etter seg. Hvordan man ser ut er det ikke så mye man kan gjøre med, eller som du også sier, har interesse av å gjøre noe med. Jeg tror den virkelige “normalen” er mangfold i kroppsformer, og ikke noe som kan måles i centimeter rundt hoftene, tallene på badevekten eller en BMI-kalkulator på nettet.

  85. Kjære kule,snille, steke og sist men ikke minst kjekke Halvor
   Jeg liker vanligvis å lese det du skriver og se på videoene dine og sånne ting men dette innlegget gjorde at jeg har fått mer respekt for deg. og kjære deg, du trenger ikke å være en muskuløs hingst du er fin akkurat sånn som du er.

  86. Kjære Halvor.
   Når jeg gikk i 10’ende klasse(går 2.vgs nå), så ble jeg plutselig sendt til helsesøstra av anonyme fra klassen min fordi noen mente at jeg var for tynn og spiste lite. Jeg har ikke ord på hvor jævlig såra og skuffa jeg ble for at de var så korttenkte. Jeg har ikke slutta å tenke på det heller, kanskje litt dumt, men det at folk er tynn eller tjukk burde ingen andre bry seg om. Fokuser på egen kropp og helse, ikke andres. Og sånn som du sa at du heller vil skrive enn å prioritere trening osv, det er for meg helt korrekt. Det at man kun skal fokusere på å “se bra ut” er helt umulig i dagens samfunn uansett.

  87. Hvorfor er det så mange som tror at dette handler om hvordan du ser ut. Det er ikke det. Dette handler om hvordan “fotballfrue” går ut og normaliserer en tilstand som er særdeles unormal. “Fotballfrue” står i en særstilling. Hun kan legge 1000vis av treningstimer og bruke horvelig mye penger på utseende og kropp, fordi dette er jobben hennes. Hun får betalt for det. Når hun tar bilde av seg selv å legger det ut slik, påvirker hun titusenvis av unge jenter som følger bloggen. De blir påvirket til å tro at det er slik det skal være, når det ikke er det.
   De som tar til motmælre mot disse, gjør det heller ikke fordi de mener at “man skal være lubben”. De prøver å si fra til de samme jentene at, “ikke regn med å se ut som fotballfrue”. De prøver bare å reparere skadene.
   Så igjen, dette handler ikke om KROPP i det hele tatt. Dette handler påvirkning og selvbildet til titusener av unge jenter landet rundt som tror at fantastisk kropp er slik det skal og må være.. når det ikke er slik i det hele tatt.

  88. Jeg vet NØYAKTIG hvordan du har det. Jeg er kanskje bare 15, men jeg har sliti med å legge på meg siden jeg var liten. Det ligger i genene etter jeg folk har sagt. Jeg har proppa i meg mat som om jeg aldri hadde sett mat før, men likevel, så legger jeg ikke på meg et gram. Noen jenter på skolen sa en gang: “åh, Karina! Du har så fin kropp! Du er heldig som har mellomrom mellom lårene! Jeg vil ha den tynne og perfekte kroppen din!”
   Jeg skjønner seriøst ikke hva som er så “perfekt” med å være sånn, men jeg klager ikke, siden jeg får ikke gjort noe med det uansett hvor hardt jeg prøver.
   Blitt kalt for alt fra spiker til modell.. Er ikke lett :/

  89. Kjære Halvor
   Du er pen
   Utrolig flott at du som en “offentlig” person kan ta opp dette. For dette har jeg alltid lurt på, lurer på hvordan folkeskikk folk er vokst opp med. Jeg har vært på en evig tjukkekur og likevel veid det samme siden jeg var 15-16, og alle synes det er helt greit å kommentere det helt ut av det blå. Okeei, du satt å tenkte på at jeg er tynn når vi egentlig snakket om noe helt annet. Det føles ikke bra

  90. Der satte du ord på hva jeg har gått rundt å tenkt på! Jeg mener det er respektløst å kalle folk “syltynne” og “spinkle”, samt påpeke at de ikke eier fett og er alt for tynne, men det ser ut til å være helt ok blant endel folk. Tredje verdenskrig melder derimot sin ankomst i det noen kaller større mennesker “smellfeite” og “tjukke”, eller påpeker at de er alt for store og må slanke seg. Hvorfor er det slik? Jeg forstår det ikke. Det burde ikke være forskjell på å kalle noen feite og tynne, så det er bra du tar det opp!

  91. Bra skrevet Halvor!
   Som flere skriver i kommentarene, så er du helt klart ikke alene! Jeg er 20 år, veier 55 Kg og har veid akkurat det samme siden starten av ungdomsskolen.
   Stå på, digger at du deler dette 🙂
   Ole M

  92. Kjære Halvor, du er pen, sterk og kul.
   Og dette var det godt å lese, jeg har det helt likt, og har hatt det hele livet. Folk har alltid syns at det er helt greit og på sin plass, ja – de gjør meg faktisk en tjeneste, ved å påpeke at “OI, DU TRENER DEG IHJEL; SPISER DU IKKE?; KAAN DU IKKE BARE PRØVE Å LEGGE PÅ DEG LITT?”.
   Jeg trener meg på ingen måte ihjel, musklene mine viser bare kjapt om jeg en gang innimellom trener litt fordi det er lite fett over dem. Jeg spiser som alle andre jeg kjenner, og elsker mat. Elsker fløte, meierismør, brokkoli og kjøtt. Alt. Jeg bare spiser generelt til jeg er mett, og ikke mer enn det. Jeg har også prøvd med proteinshakes etc, men det funka lite. Jeg har ikke noe problem med kroppen min, men jeg blir mye gladere om jeg går en kg opp enn en kg ned. Det er andre som har problemer med det. Likevel er det vel ærlig talt et større folkeproblem i dette landet med overvekt, enn med en kilos undervekt (spesielt siden det ikke handler om spiseforstyrrelser). Så det hele er jo litt rart.
   Alt i alt, takk for et godt innlegg!

  93. Jeg leser nesten aldrig blogger, å like generelt ikkje “moten” blogging. Men denne like jeg. Du har så rett i det du skriver, Fortjener all oppmersomhet i verden.

  94. Lei av den kommentaren “Du må spise mere, du er jo blitt så tynn” når jeg er mett. Jeg sier jo ikke til folk “Nå trur jeg du har spist nok, du er jo så feit”

  95. Jeg er ei 14 år gammel jente som sliter med å være såkalt “undervektig”…. dette er jeg ikke i næææærheten komfortabel med! Noen sier jeg er heldig som er så tynn, men dette føler ikke jeg for å si det slik :/ jeg vet mange sliter med samme problemer og omvendt…. Dessverre er det slik at samfunnets gutter den dag i dag bare er opptatt av DEN rumpa og DE puppene og at jenta skal være perfekte, men slik er det ikke, og heller ikke for gutter. Vi alle er forskjellige alle sammen på hvert vårt vis… JEg har blitt kalt beinrangel, pinne og altfor tynn. Jeg har hørt at folk har sagt “bli litt tjukkere da! Legg på deg! Spis mere!” Men det er ikke så lett skal jeg si dere! Har prøvd å spise alt som jeg har kommet over, men ingenting fungerer for min del :/ det blir det samme som at vi skal kalle en såkalt “overvektig” gutt eller jente om å slanke seg eller spise mindre… MAnge forstår ikke at å kalle en person “tynn”(i en viss grad) blir det samme som å kalle en person “tjukk”. Alle er født i den kroppen de er født i og dette er noe vi alle må respektere……… Det blir noe annet hvis man er tynn og sier at man gjerne kunne vært tynnere, noe jeg føler blir feil.
   Det jeg skriver her er forresten til alle dere som har slengt dritt, som mange av dere ikke visste at dere gjorde, slik at dere mb kan forstå at det ikke er noe lett å få kommentarer om kroppen sin, uansett om man er tynn, middels eller overvektig….

  96. Jeg er en av den som “hetser” fotballfruen , kanskje ikke på nett, men i hodet mitt! Å slettes ikke fordi hun er tynn, at hun er tynn er faktisk det jeg bryr meg minst om! Det jeg bryr meg om, som for meg kjempe engasjert, er kroppsfokuset (les hysteriet) hun er med på å fremme ! Og uansett hvor fornøyde hun, du eller naboen er, så har ikke jeg så utrolig lyst å se noen av dere på Facebook sida mi, i sexy undertøy!!!! Verken tynne eller tjukke!!! Og nei jeg har ingenting imot fotballfruen, hun er sikkert en super kjekke dame, men fokuset er jo på litt feil verdier ! Verden er ikke rosa, å fokuset burde vært på hvor utrulig heldig hun er som KAN få barn ( det er det desverre ikke alle som kan ) og hvor utrolig heldig hun er som fikk et friskt velskapt barn, født så nær termin dato, klar til å reise hjem etter noen få , og forhåpentligvis fantastiske dager, på sykehuset ! Ikke på hvor “flott og sexy” hun føler seg…. Kroppshysteriet har allerede gått for langt, og hun som voksen dame burde tenke på hvilke verdier vi skal sende videre til VÅRE barn, for hvis D fortsett slik D er nå, tørr jeg ikke tenke på hvilke bilder DE skal legge ut, for å “ryste og toppe” oss…

  97. Veldig bra! Kjenner meg igjen. Veier 55kg og har veid dette siden vgs. Har nok en fantastisk forbrenning som jeg setter stor pris på fordi jeg elsker mat. Samboeren min får litt sjokk når jeg spiser mer enn han. Er fornøyd med den jeg er men får høre noen ganger at jeg ser for tynn ut. Sikkert derfor jeg elsker dyr også, de dømmer aldri, som du skriver haha 🙂

  98. Jeg har vært feit og jeg har vært slank. Den eneste perioden hvor folk følte seg berettiget til å gi meg råd ang min vekt var da jeg var litt tynn, men aldri mens jeg var tykk. Antageligvis for at man ikke anser som overvekt for å være unormalt (før det når amerikanske tilstander) mens å være litt for tynn fort blir sykeligjort.

  99. Kjære Halvor,
   jeg synes det er bra at du prioriterer annerledes, fordi man skal jo bruke tiden på det man helst har lyst til! Du høres ut som et fantastisk menneske! Altså, du er ikke syltynn, og jeg har aldri tenkt over hvordan kroppsformen din har vært fordi det egentlig aldri er i fokus når du skriver innlegg, lager vines osv. Det er jo hvordan høve ditt fungerer som teller!
   Vær stolt av deg selv!

  100. Kjære Halvor.
   Jeg har også alltid vært syltynn, og har også hatet når folk påpeker det, eller stirrer på armene mine. Ble utrolig glad over å lese dette innlegget, nettopp fordi jeg har sagt nesten alt det samme selv, flere ganger. Takk for at du er en av de kule folka som tar tak i dette stygge problemet!! Btw, så er du meget pen, sterk… Tror jeg.

  101. Helt enig i det du skriver, og det er så bra at du tar det opp! Det er generelt et alt for stort kroppspress i dagens samfunn. Jeg synes ikke det skal gjøre noe om man er slank eller stor. Selv har jeg en del kilo for mye og har fått hørt det av familien siden jeg var 12 år (er nå 19) da jeg var 12 hadde jeg bare litt “valpefett” som jeg kunne ha vokst av meg, jeg brydde meg ikke om det, helt til min mamma begynte å påpeke det og tok meg med til legen uten at jeg visste at det var grunnen. Jeg ble mer å mer innesluttet og spiste mer.(begynte å trøstespise) ville ikke ut blandt venner, for jeg følte meg ikke bra nokk. Og med årene gikk jeg bare mer å mer opp i vekt, nå kjemper jeg mot overvekten hver dag. For et år siden ble jeg skikkelig dårlig, det sa bare pang (har vært dårlig siden jeg var liten) har presset meg gjennom skolen og alt som er, og nå er jeg under utredning for ME. Har vært sengeliggende siden februar og prøver å gå ned i vekt nå også, har så stort press fra familien, selv om jeg er syk og dårlig. Heldigvis har jeg en super kjæreste som støtter meg og liker meg for den jeg er. Han veide 57 kg når jeg ble sammen med han. Og jeg nærmere 90. Vi begge så forbi hverandre sin vekt, og jeg er så takknemmelig som har han!

  102. Kjære Halvor. Ville bare si at jeg synes dette inlegget var utrolig bra skrevet. Utrolig flott at en blogger som har så mange lesere og følgere tar opp slike viktige temaer.
   Du er veldig pen, sterk og kul, men også smart, morsom og flink til å skrive 😉
   Iselin Amanda

  103. Word, Halvor!
   Ekte menn liker kvinner som er skjønne på innsiden. Hvilken rolle spiller det vel om det er litt for mye eller litt for lite på utsiden?

  104. Dere som sier at dere er tynne osv, dere spiser ikke nok jeg var alltid lang og tynn, men så bestemte keg meg for å starte å løfte og spise masse, presse meg selv til å spise selv når jeg ikke var så sulten, ikke klag på gener.. Spis tre. Og dere vil vokse, vokser du ikke spiser du ikke nok sånn er det, spis mer enn si forbrenner end of story

  105. Veldig bra skrevet! Likte utsagnet “Jeg lever etter det gamle prinsippet jeg en gang lærte av min far om at man ikke skal påpeke ting ved folks utseende som de åpenbart er fullstendig klar over selv”. Er selv en høy jente og blir gal av at folk skal påpeke det hele tiden som om jeg ikke vet det fra før

  106. Kjære Halvor!
   Jeg er dessverre hverken pen, sterk eller kul, i motsetning til deg selv. De 184 cm kroppen min har fått utdelt, har en samlet masse på ca 57 kg. Som en kreativ sjel prioriterer jeg ikke trening og kosthold, jeg syns det er mye viktigere å gjøre det jeg brenner for, komponere og spille musikk. Med litt innsats kunne jeg sikkert blitt kjempeatletisk, det er hvertfall det gymlærere og “eksperter” forteller meg. Men hvorfor skulle jeg ville bli det? Det er ikke noe hyggelig å alltid få kommentarer på vekta si, selv om jeg innbiller meg at det er godt ment fra de aller fleste. Det er heller ikke noe hyggelig å alltid bli tvangsfôret med mer mat fordi “man ser ut som man trenger det”. Jeg er bare født sånn”

  107. Kjære Halvor, du kan fint få noen kilo av meg 😉
   Nei, men helt alvorlig. Jeg er veldig close med en fyr som sliter med anoreksi. Han har alltid vært spinkel, ble mobbet for det gjennom skolen, prøvde alt han kunne for å trene og spise seg opp, men etterhvert gikk det ironisk nok motsatt vei da han ikke fikk noe særlig resultat av all innsatsen. Han ble bare enda tynnere og sliter nå med å spise. Ikke hjelper det at han nå må spise tusenvis av kalorier mer bare for å gå opp til startvekten igjen, for det er jo der problemet alltid har ligget. Selv sliter jeg med spiseforstyrrelser, så vi passer jo perfekt for hverandre (herregud hvorfor ler jeg av dette).
   Poenget er bare at jeg er glad du skrev dette! Jeg synes hele greia med å mobbe andre for kroppen er tragisk, spesielt at folk klikker fordi fotballfrue ser bra ut og deler det. Hadde det liksom vært bedre om hun veide 20 kilo mer? Er sjokkert over at andre kan kommenteres andres kropp eller slenge ut ignorante kommentarer.. Å si hun oppfordrer til dårlig selvbildet blir for dumt. Jeg har vært både undervektig og slitt med å komme meg opp i vekt, overvektig og nå er jeg normal/”UFIT” i og med at mat er vanskelig og regulere med/etter anoreksi. Likheten er at jeg har hatt komplekser ved alle sidene, og kommentarer som er like idiotiske og uvitende på begge sider av skalaen. Nå prøver jeg bare å finne balansen (uansett hvor den er på vekten) og drite i alt fokuset i media og eventuelle tanker om hva andre tenker om meg. Jeg har kastet bort 8 år på mat og kroppen min. Det er umulig å vite noe om andre uten å høre ting fra deres side, så hva er vitsen med å slenge med leppa og anta ting de ikke har peilig på. Alle er forskjellige, bare synd alle tar utgangspunktet i hva man ser utenpå som oftest, og i tillegg føler det er helt ok å kommentere det.
   Uansett, kunne ikke vært mer enig (derfor skriver jeg bok i kommentarfeltet ditt, unnskyld!!). Jeg er veldig glad i beinrangel-mannen min, og bryr meg fint lite om hvordan han ser ut så lenge han er frisk.Tynn eller feit, hva gir andre rett til å dømme eller utpeke det. Jeg synes det med “real woman have curves” er like teit som å rakke ned på overvektige, det er jo sårende for de som ønsker seg mer former. La oss spise regnbuekake alle sammen, smile og holde hender istedet!

  108. Sjokkerende nok er det veldig få som er klar over at det kan være like vanskelig å gå opp i vekt som å gå ned i vekt.

  109. Kjære Halvor!! (Håper du ble glad nå)
   Gjennom mitt 19 år gamle liv har jeg fått høre både “Skal du ikke heller kjøpe deg en salat i stedet? :)” og “Du er 17 år og har kroppen til en 11-åring”. Om det har vært kommentarer på at jeg har vært for feit eller for tynn, så har det vært like sårendes hver gang. Fikk riktig nok høre det oftere da jeg var undervektig enn da jeg var chubby, det er jo tross alt mer akseptert å påpeke feil hos tynne mennesker enn tjukke tydeligvis. Tjukke folk sutrer hele tiden over kommentarene de får mens de selv hetser “beinranglene” og mener de selv ser sååå mye mer kvinnelig ut enn dem og innbiller seg at menn tiltrekkes av 20 kg for mye enn 20 kg for lite. Ærh…håpløst.

  110. Kjære Halvor. Kjempebra skrevet, jeg er veldig tynn selv og kjenner meg så igjen i det du skriver, tusen takk!!

  111. Kjære Halvor, du var veldig pen på headeren din, hvor er det tatt? Ligna på et museum i Tyskland, men neppe om det er det 😮

  112. Jeg kunne virkelig ikke vært mer enig med deg! Jeg er selv overvektig (jobber med saken!).
   Jeg er så mot at folk kan ta seg rettigheten til å si noe slikt som på bilde vist over. Din kropp, din business, å ingen andres. Denne her diskusjonen har tatt så langt av at folk ikke lenger forstår hva som opprinnelig var hensikten. De som legger ut slike bilder har en dobbel moral som rekker til månen og tilbake. Fotballfruen har er drit bra kropp som hun har jobbet hardt for å få, å Ja, jeg er misunnelig så det holder, men det får meg på ingen måte til å tenke stygge tanker om henne, eller megselv. Vil jeg bli tynnere av å rakke ned på henne? Nei. Hvordan noen kan få det for seg å snakke stykt til en person fordi de selv ikke kan få rompa opp av sofaen å tatt seg en joggetur er helt uforståelig. Bilde hennes får meg ikke til å tenke dårlig om meg selv, tvert i mot, hun inspirerer meg til å faktisk ta tak å gjøre noe.
   Det sårer når noen kommenterer/kritiserer et sårt tema, akkurat som om du ikke kritiserer deg selv nok for det hver dag. Derfor velger jeg å ikke bry meg om hva andre folk gjør med kroppen sin, det er deres kamp, ikke min. Når noen kommenterte min vekt så fikk jeg bare lyst til å grave meg ned i puta å grine for det er ikke lett, verken å leve med eller overkomme, å kommentarer gjør det bare vanskeligere. Dette gjelder både overvektige og undervektige. Det er like ufint å peke frem noens feil enten om det er overvekt eller undervekt.
   Folk tror at den rette løsningen er å glorifisere fedme, lage en tjukk barbie eller få større modeller, det er ikke den rette løsningen. De burde heller ta å roe det ned 5 hakk å heller sikte til å slutte å bry seg om andre en seg selv. Løsningen er værtfall ikke å si at fedme er greit, Fokuset burde heller være på helse og sunnhet, ikke utsende!
   Kjempe bra skrevet!

  113. Kunne ikke vært mer uenig på akkurat dette området. Tynne jenter får kroppen sin rost opp i skyene av de fleste venninnene sine, i tillegg til at idealet er å være tynn. Se på Victoria’s Secret-modellene, de har ikke akkurat former for å si det slik – men allikevel er det idealet til hundretusenvis av jenter over hele verden.
   “Feit” er et skjellsord. Å bli kalt “tynn” er et kompliment. Dessuten vet de aller fleste at hvis noen ser dømmende på deg og kaller deg tynn, er det aller mest sannsynlig fordi personen er misunnelig. Kan ikke akkurat si det samme om det å bli kalt feit, eller chubby. Ser noen på deg med et dømmende blikk da, er det ikke akkurat av misunnelse.
   Jeg er en normalvektig person som skriver, og har både overvektige og undervektige venner, jeg ser godt hvem som trenger økt selvtillit, og hvem som tar seg nær av det hvis en person kommenterer vekt. De undervektige har som regel bra selvtillit, og tar seg nesten aldri nær av det hvis noen sier at de er tynne.
   Mener forresten ikke å lage krig her, bare ytrer meningene mine 🙂

  114. Helt insane hvor mye komplekser folk har med kroppen sin idag, folk snakker og fokuserer på det som om de prøver å perfeksjonere seg selv, noen gang tenkt på å utvikle deg mentalt isteden for fysisk hele tiden? Kjerringer og de jævla kompleksene, vet menn har det og men ikke i like stor grad. Synd at vi skal basere holdningene våres utifra hvordan vi ser ut og ikke hvordan vi er.

  115. Kjære Halvor!
   Veldig bra skrevet! Takk! 🙂
   Det å skulle begynne å telle kalorier, og pakke i seg mat til tider man ikke er sulten på, eller i mengder man ikke føler for, det er alt annet en naturlig! Det ødelegger den naturlige forbrenningen, og den naturlige sult og metthetsfølelsen…
   Greia med “haters” alla “Navn” lenger opp, er at de bedriver hersketeknikker. Hun slenger masse overdrevent dritt, også avleder hun etterpå oppmerksomheten over på seg selv, du skal sitte igjen med en vond smak i munnen, og føle deg dum for å føre samtalen tilbake til det hun nettopp sa.. Dermed får du ikke forsvart deg og føler deg enda “mindre”… Det er i alle fall intensjonen..
   De driter en lang en i hvordan du ser ut, de vil ikke tilfredstilles! Det eneste de er interessert i er å tråkke deg ned…
   Så, det nytter ikke å si ” in your face haters!”.. De driter i det! De finner bare noe annet de kan “hate” ved deg i stedet for…
   Det jeg egentlig ville si her, er at jeg syns det er synd at flotte sexy, naturlige gutter og menn tror at de må legge på seg…, Og at de dytter innpå med øl, for å få pondus, sånn som lillebroren min gjør, han liker ikke sixpacken sin, hans ideal er Hells Angels…
   Atter andre bygger muskler og ser ut som.., tja, alt annet enn bra.. Ofte har de ikke hode/annsikt som passer til fasongen… Dessuten så gidder ikke de fleste av dem å fortsette med denne sinsyke treningen i 50-60 år til, så de ender på ett eller annet tidspunkt opp med en kvapsete halvfeit/feit kropp, hjerteinfarkt og andre lidelser…I stedet for å bli til en flott og slank 70 åring, en dag…!
   De eneste som passer til å bygge muskler er de som har for mye på kroppen, for da klarer de å unngå å havne i rullestol, eller å måtte bruke pensjonistmoped for å komme seg frem om noen år..
   Poenget mitt er ikke å mobbe halvfeite, kvapsete, eller sykelig overvektige her!! Poenget mitt er at vi bør ha fokus på helse og sunnhet ( også det mentale/følelsesmessige ) mer enn utseende! Vi må slutte å tro at vi trenger å bruke tid på å ødelegge den sunne og naturlige kroppsvekten og balansen i matbehov som vi har for å leve opp til et ideal som ingen kan kjenne seg igjen i…
   Vi trenger mer av friskus-typen, som har mot i brøstet, og stål i ben og armer, han som spretter opp på fjelltoppene, og aker på akebrett når han er 85.. Men, som på grunn av vett i panna, ikke kjører akebrettet utfor et stup og ned på isen i en innsjø… Dette er sikkert en medvirkende årsak til at han har klart å bli 85..??
   Jeg håper på å bli en sånn dame når jeg blir øh, ikke stor, men eldre…!
   Men, jeg må innrømme at jeg nok er litt for lat enda…, så ligger ikke så godt ann i løypa foreløbig…
   Jeg har veid det samme som da jeg var ferdigvokst som 14 åring.. Jeg veier 46 kg og er 160 høy, nå er jeg såkalt voksen, men alder har ingenting å si! Jeg har blitt kallt lett som en fjær, tynn som et strå, osv. siden jeg var 4 år gammel… Jeg har faktisk venniner som bruker bukser jeg ikke kommer inn i, men som har store pupper, og derfor får de aldri høre noe om at de er for tynne.. Jeg er faktisk ikke undervektig, jeg ligger akkurat over normalgrensen. Det er mange damer fra asiatiske land, afrikanske og latinske land som har samme høyde pg vekt som meg.. Men de får ikke høre at de er for tynne, der er bare fine de, og det er normalt for dem… Folk er kanskje redde for å bli kallt rasister?? Faktum er at disse damene, og mannfolkene ( ! ) kommer fra land der de spiser normal mat, og der de ikke pakker i seg all slags rar medisin..
   Hvis vi ser på de olympiske utøverne fra 1955, så ser alle ut som de er “undervektige” etter dagens mediasirkus.. Dette var regnet som de sprekeste og sunneste folkene på den tiden!
   Kroppsidealet har variert mellom tynn og tykk i flere århundrer… Jeg tror dette skapes av splitt og hersk strategier… På denne måten vil det alltid være noen som ikke passer inn, alltid noen å rakke ned på, og etterspørsel etter “skjønnhetsprodukter”..
   Som slank selv, så foretrekker jeg slanke, naturlige menn, det er mest behagelig hvis han skulle finne på å ligge oppå meg, eller hvis jeg vil ligge på armen, da slipper jeg å få kink i nakken!! Helt seriøst! Det er også det som tiltaler meg! Stramme slanke kropper..
   Men, det plager meg ikke at andre folk har en annen smak, like lite som det plager meg at noen liker sjokoladeis, og noen liker jordbær…! Det betyr bare at konkurransen blir litt mindre 😉 Selv om over halvparten av alle jenter/damer jeg kjenner liker slanke/tynne gutter/menn, så er det heldigvis for alle de andre, mange damer som liker mer å ta i også! Og det samme vet jeg gjelder gutter/menn også! Så vær deg selv, og gjør det som DIN kropp liker 😉
   Jeg er enig med deg Halvor! Gjør som pusekattene, lik folk for personligheten først og fremst 🙂
   Ingen liker egentlig “haters” eller baksnakkere, også er det forskjell på respekt og frykt…

  116. Det er jo helt feil! Hvilken verden lever du i? Det er ikke på noen måte akseptert i samfunnet å ha for mye fett på kroppen. Det er jo nettopp derfor dette har blitt så hysteri! Kvinneodealene er jo tynne og syke, vi med litt til overs blir jo sett ned på!
   Jeg er enig i at det å hetse en nybakt mor ikke er greit.
   Du burde uansett få deg realitetssjekk… En jente blir sett på som feit om hun bruker større enn str 38…

  117. Kritikken mot fotballfrue handler om å være et forbilde for unge jenter (hennes lesere er jenter fra ti år og oppover. Hvis du har lest bloggen, så er hun svært utseendefokusert og kroppsfiksert, og besatt av å løpe, hver dag. Bloggen hennes er en rosa sky der alt er perfekt. Slik er ikke virkelighet. Jeg er enig i at hun skal få lov til å være stolt av kroppen sin som den er, men kritikken går på at hun skal være bevisst sin rolle og påvirken. Hun har et strengt kosthold og spiser lite; derfor er hun slank med liten fettprosent. Ikke fordi hun trener. Innlegget ditt er kjempebra, men lurer på om du har forstått kritikken?

  118. Kjære Halvor. Du er min helt. Alt ved deg er bare så utrolig kult, jeg digger deg. Jeg elsker innlegget. Personlig driter jeg i hvordan du, kjære Halvor, ser ut. Du har nemlig den kuleste og beste personligheten jeg vet om! Ps: Du er pen, sterk, kul osv.

  119. Du bor ikke tilfeldigvis i Stavanger, ’cause mister dude, you hothot.
   Min rebellske side forteller meg at jeg må avslutte kommentaren med
   Kjære Halvor.

  120. Ok, sannsynligheten for at du leser akkurat denne kommentaren er kanskje ikke så stor, men SÅ glad jeg ble da jeg så ditt navn på “blogg-toppen” (eller hjemmeside toppen da – he he).
   For en mann DU er. Wow, du imponerer meg stadig.
   Ville egentlig bare slenge med at du ser smashing dritbra ut, og håper du kliner til med slike innlegg litt oftere!

  121. Kjære Halvor!
   Du er eit godt forbilde alle. Det du har skreve i dette innlegget, trur eg mangen vill tenke over etterpå, kor rett du har. Det er ingenting som er definisjonen på perfekt, alle er ikkje like og sånn skal det vere. Visst det hadde vore mangen fleire mennesker som deg, og som mener det samme så hadde det ikke vore så mye fokus på kropp og utseende. Eg kjenner mangen som sliter med selvtilitten sin pga dei føller seg fete selv om dei veger 60kg. Veldi bra skrevet, setter pris på det. 🙂

  122. Jeg er helt enig. Noen venner av meg er ganske tynne, men syntes ikke de selv er det. De sier hele tiden “Å, jeg er så feit”, “Å nei jeg veier 45 kilo, jeg har gått opp en kilo på en måned”, “Jeg hater alt fettet på kroppen min” og ting som det. Jeg bare står der å ser mer eller mindre dum ut. De klager alltid over kroppen sin, men egentlig vil de bare at folk skal si at de ser bra ut. Det er jo greit nokk å ville ha ett komplimang, men det finnes andre måter å få det på, som for eksempel gi komplimanger til andre. For da får man nemlig mer lyst til å gi ett komplimang tilbake. Jeg syntes samfunnet i dag er helt idiotisk. det er ikke lov til å skryte, føle seg stolt over kroppen sin eller bare være den du er. Folk er forskjellige, tenk så kjederlig om alle var like.

  123. Kjære Halvor!
   Herregud, TAKK for at du er pen, sterk og kul! At du sitter ord på dette, som jeg skulle ønske jeg klarte å sette ord på selv, er rett og slett helt fantastisk. Og at du er mann og skriver om dette, gjør det bare enda bedre! Nok en gang, takk for at du er kul!

  124. Kjære Halvor!
   Spennende og kreativ vinkling på et kjent problem.Jeg blir dog provosert også. Det å være misfornøyd med kroppen sin deler du med 70% av alle menn. I ditt tilfelle som er noe ekstremt sier du at du er lei av at andre skal påpeke det du selv nå så velformulert har påpekt. Så langt alt vel.
   Men så iverksett tiltak da gutt! Er du misfornøyd med kroppen og lei av at andre påpeker din tynnhet så har du all motivasjon på plass. Javisst, kanskje du har et genetisk dårlig utgangspunkt, men om du setter deg ned og lager en liste over konkrete tiltak du kan gjøre ila en uke for å øke vekten så vil det garantert gi positivt utslag. Feks kan du chugge shake med olivenolje (og noen andre litt mer velsmakende ingredienser), og kjøre på med markløft for å øke generelt testosteronnivå samt styrke hele kroppen. Funker ikke det, så prøv noe annet.
   Som sagt, spennende innlegg, men likevel med totalt ubrukelig/nihilistiske holdninger. Skjerpings!

  125. Men du svarte meg! Hurra 😉 Lest gjennom kommentarene du har fått, og det samme går jo igjen: veldig bra insj du tar, og dritbra skrevet. Selv er jeg verken for feit eller for tynn – men alle streber vel etter “normalen” likevel. Masse lykke til videre, plutselig sees vi på t-banen! 😉

  126. Kjære Halvor!
   Nok en gang klarer du det? Jeg kunne ikke vært mer enig angående alt styret rundt fotballfrue (og andre). Og du ser fantastisk ut!

  127. Hallo 🙂 har du prøvd Herbalife? du burde prøve det vis du vil “fylle ut” de kule t-sjortene dine! send meg gjærne en mail vis du er keen på og sjekke det ut og vis du ser denne kommentaren da haha:?)
   Jeg synes det er kjempe frekt og bare forusere på en kropstype for hvær sesong og de kropstypene som ikke er i “slaget” er utiltrekkende og disliked nok så mye. På bilde burde det stått at “noen mensker liker menesker og andre menesker liker andre ting”<- det ga nada mening. anyways Natta og du er snæksi å flott som du er.

  128. Takk Halvor.
   Jeg opplever det samme som deg, hver eeeneste dag. At det er helt legitimt å “kjefte” på tynne folk for at de skal legge på seg, men ulovlig å påpeke at folk er tjukke. Jeg er kanskje et større beinrangel enn deg, jeg er sannsynligvis høyere enn deg – men veier mindre. Dette innlegget er helt fantastisk og som om du har lest tankene mine 100%. Jeg vil si takk igjen, håper dette når ut til mange. Og det faren din pleide å si er svært vise ord. Takk.
   Sett deg på joker briskeby et par ganger, skal hilse neste gang 🙂

  129. Dette var bra! Det går ikkje ann å bekjempe kroppspress ved å be enkelte kroppsformar gøyme seg bort. Det er heilt bak mål at dei som skal kjempe så hardt for å skape mindre kroppsfokus faktisk som regel skrik om at dei tynne må slutte å vere seg sjølv.
   Eg er heldig, for eg er som deg og fokuset på kropp har aldri fått teke skikkeleg plass fordi det kreative eg brenn for er det som tek opp tida og energien min. Likevel reagerar eg om nokon kommenterar korleis eg ser ut, og når folk kommenterar korleis andre ser ut. Det finns eit menneske med kjensler inne i alle kroppar uansett korleis kroppen ser ut, det er trist at folk treng å minnast på det.

  130. Du er fin du, Halvor! Og ja, jeg har født barn og jeg fikk mange strekkmerker, og som enslig mor kommer jeg aldri til å få kjæreste igjen fordi jeg aldri ville vist meg naken til vedkommende, og jeg har heller ikke samvittighet til å lure noen til å bli sammen med meg, med det veikartet jeg har på magen. Jeg vet jo at det er ingen menn som vil ha noe sånt! Og det værste av alt er at noe sånt kan jeg ikke gjøre noe med. Tidligere var jeg kraftig, hata det og, men det kunne jeg i det minste gjøre noe med selv. Så til en viss grad så er det opp til hver enkelt hva man gjør med den kroppen man har fått utdelt, for hadde det vært opp til meg skulle jeg ha gjort hva som helst for å tatt bort strekkmerkene.

  131. Jeg er akkurat som deg! hjelper ikke hva jeg spiser, når eller hvor…. går heller ned i vekt av å spise enn opp, vet ikke helt hva jeg gjør feil! Men jeg har etterhvert blitt ganske fornøyd med meg selv, jeg er 31 og i følge andre ser jeg ikke eldre ut en 23-24… så da jeg og andre folk er 40-45 med stor pondus så ser jeg kanskje 33-34 ut da… noe positivt kommer jo ut av det.. hahaha

  132. Viktig at du tar dette opp! Helt utrolig at noen mennesker finner på å snakke på den måten til folk som er tynnere enn gjennomsnittet. Det burde vært like feil som å si til noen at de er tykke. Akkurat som du skriver, igrunn.

  133. Kjære Halvor.
   Syns det var helt perfekt skrevet, og får frem en av de største negative sidene ved dagens samfunn! Jeg syns det er like irriterende at noen rakker ned på noen som er tynn, som det er å rakke ned på noen overvektige. En person kan jo ha en kjempesunn livsstil selv om det ikke ser ut som det, og det greier ikke enkelte å forstå. Jeg er ganske overvektig selv om jeg spiser sunt, men har ikke greid å komme meg på treningsstudio, eller jogget pga sosial angst (greier likevel å gå veldig mye om dagene i sammenheng med skolen). Har gått ned litt siden jeg begynte på dette skoleåret, men bare fordi presset på kroppsidealet er så tungt og fordi jeg har fått endel kommentarer på kroppen, så jeg havner ofte i “sultestreik” perioder hvor jeg spiser max en frukt om dagen, og drikker mye vann. Prøver ikke å sette et sympatisk lys på feite, fordi jeg vet om tynne folk som opplever akkurat det samme, og noen av de har en tendens til å havne i overspisings-perioder, fordi de får stadig høre at de må ete mer, og blir kalt anorektikere. Det må jo være MINST like jævlig som å bli kalt feit!
   forresten, du er pen, sterk og kul!:D

  134. Kjære Halvor
   Dette er antakelig litt på kanten hva gjelder relevans til ditt innlegg, men jeg craver å få skrevet ned mine meninger om hele fotballfrue-greia.
   For det første: hun ser fantastisk ut. Nydelig kropp, fantastisk jobbet. Her finnes ingen misunnelse, jeg er satan så fornøyd sjæl (berettiget eller ikke; irrelevant) Jeg ble imidlertid overrasket da jeg skjønte hva denne diskusjonen gikk i. Samma gamle “alle vi feite føler oss duster når du er så tynn”. Årsaken til at jeg lot meg provosere av dette bildet var ganske enkelt “så jævlig ekkelt”. Hvis jeg hadde funnet et sånt bilde av mamma 96 timer etter fullført utklemming av meg hadde hele mitt syn på denne über-moren raknet. Vi lever etter min mening i en syk, syk verden når det i det hele tatt er i et menneskes tanker å poste et slikt bilde blant de første dagene med sin nyfødte! (Nå er jeg noe usikker på hvordan “nyfødt” defineres, men man hadde jo fortsatt sagt at man hadde ny bil etter en uke?) Jeg ingen erfaring med barnefødsler så jeg skal ikke uttale meg for bastant; men ryktet sier at det kan se og føles ganske shady ut der nede etter en. Jeg hører til og med rykter om bleier. Da syns jeg det er ekkelt at man presser på seg ei lita sexy truse, og jeg syns det er ekkelt å bruke sitt barns næringsgrunnlag på å gjøre seg selv digg. Jeg syns det er ekkelt å bruke en barnefødsel på å provosere Norge og generere lesere, og jeg syns det er ekkelt å gjøre det så åpenbart. Dette er ikke jantelov, det er respekt for ungen din. Det er mulig at det er pensjonisten som er fanget i kroppen min 50% av tiden som snakker nå, men dette syns jeg faktisk er galskap.13-åringen som herjer de resterende 50% klarer ikke å la være å se for seg hvordan det så ut under den trusa akkurat da.
   Det bør selvsagt nevnes at jeg syns du er megasmud. Hadde klint!

  135. Takk Halvor. For å påpeke noe som jeg opplever at folk ikke tenker på. Alle er forskjellige! Jeg hører ofte hvor tynn jeg er, og venner sier det som om det er positivt, for å gi meg ett kompliment – men det er det ikke. Vi lever i et samfunn hvor man skal være tynn, trent og ha unaturlig store pupper og rompe. Hva gjør man så da om man ikke er født med former? Hvis jeg legger på meg gjør det ikke noe med puppene mine eller rompa. Fettet legger seg andre steder. Så, det er deilig å få høre at tynne også er representert og at det også kan være sårende med kommentarer som “du er for tynn”.

  136. Kjære Halvor!
   Jeg er veldig enig i ditt innlegg, og jeg kjenner meg også alt for godt igjen i problemstillingen din! Det var en periode av livet mitt hvor andre rundt meg hvisket om at jeg jeg sikkert hadde en spiseforstyrrelse fordi jeg var så tynn, og jeg ble lei meg hver gang jeg så meg i speilet. Til slutt bestemte jeg meg for å se om det var noe jeg kunne gjøre for å bli mer komfortabel i min egen kropp, og jeg ville finne ut om det var noe jeg gjorde (ubevisst) som resulterte i at jeg ikke klarte å legge på meg. Jeg gikk til en ernæringsfysiolog og hun gav meg en “diett” som hun gir både til folk som vil gå ned i vekt og de som vil gå opp i vekt. Det var egentlig bare en sammensetning av mat som dekket alle næringsstoffene kroppen må ha. Det handlet om å gi kroppen de verktøyene den trengte til å regulere seg selv til “normalen” av hva akkurat din kropp er bygget for. Etter noen måneder med dette og noen treningsøkter i uka kunne jeg faktisk se tydelig forskjell og jeg følte meg flott! Jeg oppdaget at det ikke handlet om hvor stor eller liten man er, men at jeg hadde det absolutt best når jeg følte at jeg hadde en sunn og sterk kropp. Jeg mener ikke bodybuilder-sterk, men bare når jeg vet at jeg gir meg selv det riktige drivstoffet for å fungere best.
   Takk for innlegget, du er kul 😉

  137. Det kan se ut som om du har rett. Slik det synes å fungere i dag, skal du være fornøyd med kroppen din og vise den frem som den er. Om du er god og rund, vel å merke. Du skal også poengtere at det er dette som er naturlig. Er du tynn eller har en veltrent kropp, er det nå det motsatte som gjelder. Skjul kroppen din. Andre kan ta anstøt eller bli deprimerte. Dette ser vi selv på treningsstudio. Der hvor jeg trener, er det en PT som har bryst og magemuskler som Adonis ville vært misunnelig på. Han viser dem gjerne, ved at han går i svært tettsittende overdeler i lycra og spandex. Jeg har overhørt mange kommentarer om ham av typen; «Er det nødvendig å gå sånn? Forstår han ikke at han demotiverer andre?». Jeg er selv nokså veltrent, med V- formet ryggtavle og godt synlige bi- og triceps. Jeg bruker løse T- shirts når jeg trener. Jeg vil jo ikke bli sittende med ansvaret for at andre blir deprimerte eller demotiverte. Skulle av og til ønske at de som ikke er så veltrente viste meg den samme omsorg. I går, for eksempel. Jeg og min kone trener ofte sammen. Vi var på trening i går og ble vitne til en spinningklasse på vei til timen sin. Her rullet det av gårde med, unnskyld uttrykket, smellfeite damer tredd inn i sykkeltights som var minst fem nummer for små. Noen herrer i samme antrekk også. Tro meg, jeg synes det er topp at folk virkelig prøver å få av seg overflødige kilo, men noen estetisk nytelse er det ikke å se smellfeite folk i tights. Men det må vi akseptere, det er «naturlig», i motsetning til en slank, nybakt mor. Det er ikke naturlig? Eller en tynn blogger, for den saks skyld. I mine yngre dager hadde jeg samme problem. Jeg kom meg ikke over 65 kg før jeg hadde passert 30. På befalsskolen veide jeg 64 kg. Flere av de kvinnelige BS- elevene veide mer enn meg. Det er ikke mer enn et par år siden en venninne ev min kone, som ikke er noen sylfide, lurte på om så tynne ankler som mine klarte å bære en kropp. I ettertid har jeg ofte tenkt på hva som ville skjedd om jeg hadde svart med samme mynt. «Jeg lurer på hvordan knærne dine har det, siden de må tåle en så unormalt stor belastning?» Eller: «Mine ankler tåler fint min kroppstyngde, men skulle de båret din, ville det vært grunn til bekymring.» Fet er altså den nye normale. Et skrekkens ekesmpel er Charter Hildes naken stunt. En protest mot tynne modeller… Samtidig som helsemyndighetene advarer mot overvekt og følgene av den, som tidlig diabetes og høyt blodtrykk, med de konsekvenser det medfører. Men å vise barn hvordan en kropp «normalt» bør se ut, det er fy.
   Dersom du er flink til noe, må du ikke vise det heller. Jeg har selv opplevd følgende: Jeg har en sønn på seks år. Han er frisk og rask, har et godt hode og gjør det bra både i fysiske aktiviteter og på skolen. Han trener både svømming og ishockey. Vi som foreldre legger mye vekt på å følge opp skolearbeid og trening. Han ligger nå to årsklasser foran normert nivå når det gjelder svømming. Som seksåringer flest, er han selvsagt svært fornøyd, ja til og med stolt, av sine prestasjoner. Men han må være forsiktig med å gi uttrykk for det. Av andre barns foreldre har han blitt fortalt at «Det viktigste er å delta» og at «merker og medaljer ikke betyr noe som helst». Dette er antakelig den trøsten de gir sine egne barn når de ikke holder følge. I stede for å motivere til økt innsats for at de skal bli flinkere, er det enklere å devaluere andres suksess. Det krever mindre av foreldrene enn å få rompa opp av sofan og hjelpe og støtte barna, slik at det kan prestere bedre. Som foreldre opplever jeg at jeg faktisk må ta hardt i og gi mye gode tilbakemeldinger om at det er helt ok å vøre flink, for å være en motvekt til de som gjerne vil forminske prestasjonen. Slik har vårt samfunn blitt, voksne mennesker unner ikke et seks år gammelt barn å nyte sin suksess. «Du skal ikke tro at du er noe», «du skal ikke tro at du er bedre enn oss»? Det er ikke noe mindre enn et mirakel at vi har klart å foster Nordthug og en Carlsen.

  138. KJÆRE HALVOR! (as you wish)
   Nei men bort fra tull og tøys et lite øyeblikk, du er genial, morsom, smart (!!) og uansett hvor mye eller lite du måtte veie, så er du kjekk. Ta tatoveringer, drit i trening og proteinpulver bullshit – ikke forandre deg!

  139. Kjære konge.
   Kan du legge ut et innlegg (hater å lete i kommentarmengden) om hvor du kjøpte bonanza pysj? Jeg hadde digget å sett typen min i en sånn en. Han er litt sånn som deg – tynn, men kul.
   Takk. Siden du er pen, sterk og kul.

  140. “at man ikke skal påpeke ting ved folks utseende som de åpenbart er fullstendig klar over selv.”
   *tommel opp*

  141. Jeg skjønner meg ikke på de som sier “Jeg har ikke noe i mot at hun er tynn, men jeg dømmer henne fordi hun er så sykt kroppsfiksert!” HVA er galt med å ta vare på sin egen kropp!? Hun er sunn; dvs. hun spiser sunt, trener regelmessig, legger ut bilder av den gode maten hun liker å spise, osv. Hun bryr seg om helsa si; fordi hun vet at sukker og skummel fett er farlig for kroppen. Er det så galt nå? Er det så galt å bry seg om seg selv?
   Jeg er overrasket, sint og frustrert, rett og slett. Hvis du ikke er kroppsfiksert, javel da. Jeg dømmer ikke deg. Men hvorfor skal du absolutt bry deg om hva andre gjør med kroppen sin? Hvorfor dømmer du sunne og friske mennesker? Det er deres liv for guds skyld!

  142. Så bra å lese dette!
   Jeg er 22, men vekta stoppet å stige da je var 15. Da veide jeg 57. Jeg er over 170.
   Jeg har ingen former. Pannekakerumpe, puppene til en 11 åring, og beinete hofter.
   Er ikke kult å se disse “Real men loves curves” eller “Fit is the new skinny”. Sistevnte er værst, for før kunne jeg bare være tynn. Nå skal jeg altså ha muskelrumpe og muskelbryst også?! Jeg skal være tynn, men med meskler til å fylle ut kroppen, med stor, muskuløs rumpe. Ellers er jeg usexy.

  143. “I går mobbet internett en nybakt mamma som nettopp har gitt liv til en nydelig jente. Fordi hun la ut bilde av seg selv på Instagram der hun ikke har hengende hud, strekkmerker og … byller over hele kroppen? Jeg vet ikke hvordan dere “vanlige” mødre mener er vanlig å se ut etter en fødsel, jeg. Jeg vet bare at tjukke, overvektige, feite, chubby, bamsete(?), “vanlige” kropper er blitt den nye fasiten på hvordan man skal se ut. Dersom det også bys på litt selvironi får du lett 1000 delinger på Facebook og en Dagbladet-artikkel i tillegg. Det er ingenting skjermpublikumet der hjemme liker bedre enn jenter som er stolte av pondusen sin. Effekten av det motsatte kunne vi derimot se i går.”
   Jeg er helt enig i at samfunnet ikke er bevisste nok på hva man sier til folk som er tynne – som kanskje har egenskaper man selv misunner. Jeg er helt enig i at det er dritt at Fotballfrue ikke har “lov” til å se ut som hun gjør – bortsett fra at hun har akkurat det, alle kommentarene er misunnelse og det vet hun, dette er ikke mobbing. Og hengende hud og strekkmerker er aldeles ikke den “nye fasiten” for hvordan man “skal” se ut etter en fødsel – det er den “gamle”. Fordi kvinner har alltid sett sånn ut etter en fødsel og generelt sett kommer de aller aller fleste alltid til å gjøre det. Det er ingenting galt med å ikke se ut som normalen. Problemet oppstår når kroppen til en bitteliten promille av befolkningen blir idealet, og når alle de andre, som har relativt normale kropper, får en oppfatning av at de på noen som helst måte er “feil”. Problemet ditt her er at du kjemper for din rett til å se ut som du gjør, samtidig som du snakker nedlatende om andre mennesker fordi de ser ut som de gjør. Det blir for teit.

  144. Alle har følt seg bedre om alle blogge synserne har beholdt meningene for seg selv, og la tjukkaser, feitinger, beinrangel og normale leve uten all synsingen. Når det er sagt, Hva er normalt?

  145. Er i samme situasjon selv, har kommet til det punktet der jeg har akseptert at et liv med sleeves og kortermet skjorte er noe jeg bare kan ha i fantasien.

  146. TAKK!!
   Dette er noe som har irritert meg lenge, nemlig at hvis man er feit (Latskap) er man sterk, men er man tynn eller bra trent er man treningsnarkoman som ikke har forstått seg på livet.
   Faen som dette irriterer meg!

  147. Kjære Halvor. Selvom mye av det du skriver er flott, er det ikke det denne debatten handler om.
   Itillegg vil jeg si meg enig i det Astrid skrev over meg “Problemet ditt her er at du kjemper for din rett til å se ut som du gjør, samtidig som du snakker nedlatende om andre mennesker fordi de ser ut som de gjør. Det blir for teit.”.

  148. Kjære Halvor!
   Har egentlig bare ventet på at noen skulle ta opp denne vinklingen rundt tema kropp. Og at du, min favorittblogger, gjorde det, er bare ekstra kult! Ikke bare er du Norges morsomste blogger, men du kan også skrive som en helt. Du er så pen, kul og sterk! Hadde det ikke vært for at jeg er en fattig student stuck i Tromsø, hadde jeg revet ned døra di i dette øyeblikket og fridd til deg!

  149. Trist og forbanna.
   Det blir jeg av det du skriver, og mine egne erfaringer. Jeg er nå 45 år, og har alltid vært slank. I barndommen hadde jeg en del “velmenende” nabofruer som følte det som deres plikt å stadig spørre om jeg ikke spiste.
   Disse nabofruene hadde det fellestrekk at de ikke passet inn i en bikini, noe jeg dessverre ikke hadde mot til å kommentere den gangen.
   Fremdeles er det altså legitimt å kommentere/sjikanere slanke mennesker. Enhver form for omtale av runde kroppsformer må derimot balanseres på knivsegg.
   I dag føler jeg behov for å ta igjen: Di feite kjerring! Det er ikke normalt å ha overflødig fett på kroppen! Du spiser for mye, og sitter for mye i ro!
   (((Ikke ser du bra ut heller)))Hyyysssjjj……

  150. “Det er ikke sexy med spagetti som dingler ned fra skuldrene. ” HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHAHAHAHHAHAHAH så søøøøt

  151. AMEN!! Har selv vokst opp med lignende kommentarer. Jeg er idag glad jeg er tynn og kan spise hva jeg vil uten å legge på meg. Uansett, det er ALDRI ok å kommentere/slenge dritt om andres kropper. Vi er alle forskjellige.

  152. Veide 60kg for 15 måneder siden. Etter STRAM oppskjerping med ca 8 måltider daglig og 4000kcal så har jeg gått opp til 77kg.
   Det er ren bullshit at du ikke klarer å legge på deg, du prøver bare ikke hardt nok.
   Tren HARD styrke og spis masse men sunt. og jeg mener MYE.
   Alle i befolkningen som ikke har en sykdom kan legge på seg/gå ned i vekt hvis de vil og prøver hardt nok. Var tynn som juling før og skjemtes selv over hele meg. Er litt mer fornøyd nå, men vil ikke stoppe her!
   Bare go for it, oppsøk trener og spis psycho mye. Alle kan klare det..

  153. Ingen får si at tjukke eller tynne folk er stygge! Om noen gjør det er det verre med personligheten siden den er vanskeligere å gjøre noe med.. skam dere alle som kommenterer styggt om feite eller tynne folk!

  154. Kjære Halvor
   Du er pen akuratt slik som du er. Pluss at du er superkul!
   Jeg har også hele tiden blitt ertet for mitt spinke utseende, ikke noe hyggelig. Det værste er vell folk som tror jeg har spiseforstyrrelser.. Men jeg må bare tenke på at jeg er heldig som ikke har noen sykdom, er bare naturlig tynn. Om jeg tar nok tak skal det nok gå å komme seg opp i vekt men det er lettere sagt enn gjort. Alle mennesker er vakre, men alle mennesker er så utrolig frekke! Kunne skrevet så mye mer om dette tema men synes ditt innlegg var knallbra 😀

  155. Når noen kommenterer til meg at jeg er tynn pleier jeg raskt å kommentere tilbake med at de er feite.Forskjellige reaksjoner hver gang. noen blir paff andre blir småsur,men som regel ler de bare.Kommenterer folk høyden min(noe som skjer hver eneste dag) sier jeg bare at det er ikke jeg som er høy det er du som er liten.
   Å treffe nye mennesker er så som så.Før de har fått sagt hei kommer det samme gamle spørsmålet “Saaatan hvor høy er du??” De får det samme svaret hver eneste gang,”Mye høyere en deg ivertfall”

  156. Kjære Halvor, du er jo helt fantastisk og jeg elsker det du sier her, MEN fordi jeg er i kverruleringshumør(og har prøveøving å utsette) vil jeg kommentere på at det bør være lov å kommentere på åpenbare ting med komplimenter! Jeg blir ihvertfall veldig glad nå folk kommenterer med et kompliment selv om jeg vet det fra før:) Det var det, byeee

  157. Kjære Halvor
   Dette er Ole igjen, han som skumleste innlegget ditt:)
   Jeg kan prøve å gjøre det litt bedre formulert da mine skriveegenskaper ikke matcher dine.
   Jeg gir ros for vinklingen, og er enig i at syltynne ikke bør harseleres med, og fortjener samme respekt som våre brødre&søstre med pondus på magen.
   Strekken jeg gir går på dine holdninger. Du klager over din egen tynnhet, indikerer at du har prøvd samtidig som du også gjør det rimelig klart at du ikke er dedikert. Jeg kjenner flere som har gjort ditt eksperiment i USA for å prøve å legge på seg, og med samme resultat som deg! Det jeg ikke forstår er at du skriver et så langt innlegg om din misnøye og tilsynelatende mangel på glød til å gjøre noe med det. Er du så misfornøyd skal du gå Uruk Hai-style løs på problemet!!! Du sier at livet ditt har viktigere elementer som gjør at du ikke er villig til å bruke mye tid på dette. Det krever heller ikke mye tid! Smoothie med olivenolje og mer, samt 20min markløft tre ganger i uka er et velment råd! Det kan godt hende at mangel på testosteron i kroppen er problemet ditt. Forslaget med å lage en konkret liste støttes opp av motivasjonstrener Erik Bertrand Larssenog legger du nok konkret POWER inn i tiltakene dinevil du garantert ha vektøkning. Mennesker tross våre ulikheter er bygd opp etter samme anatomiske prinsipper, og skulle du mene noe annet bør du få isolert og solgt genene dine og tjene til livets opphold på den måten. Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lenger tid.
   Så igjen, det er greit å være misfornøyd, men din konklusjon om at det ikke er noe du kan gjøre med det samtidig som du skråler ut om din misnøye er en ubrukelig holdning.
   Setter pris på svar om du har mer inngående detaljer som støtter opp om din vanskelige (men ikke håpløse situasjon)
   Mvh Ole

  158. Ja Halvor har du blitt tatt for å være narkoman ? Det har jeg. Av en dame nede i sentrum. Hun sa jeg var så forferdelig tynn og spurte om jeg var påvirket av noe mens hun gir meg et visittkort med nummer til rusavening. Hun mente jo sikkert bare godt,men jeg ble kjempe fornermet der jeg sto.

  159. Ole: Hey, takk for svar igjen. Jo altså – jeg syter egentlig ikke over kroppen min. I det hele tatt. Jeg syter over folk som skal påpeke det som en feil. Hadde det ikke vært for at jeg daglig får påpekt at jeg er tynn, så hadde jeg aldri rørt en vekt engang. Når det er sagt, så har jeg blitt motivert (igjen) av å publisere dette innlegget – og fått masse fine svar, fra deg inkludert – til å gjøre et par nye forsøk. Tar til meg tips og triks, og håper leserne mine som føler det samme som meg gjør det samme.

   🙂

  160. Kjære Halvor! Du er perfekt akkurat som du er! Og også en inspirasjon for både meg og mange andre. Stå på! 😀
   Og du er pen, sterk og kul, selvfølgelig 🙂

  161. Kjære Halvor
   Jeg er helt enig i det du skriver, jeg syntes ikke folk skal si noe om det de skal si er stygt
   Det er ikke nødvendigvis alle som liker å bli kalt tynn, der er jo ikke så vakkert å ha bein stikkende ut her og der , og se ut som en vandrende pinne. Har aldri likt når folk minner meg på hvor tynn jeg er, man bør rett og slett ikke kommentere om en person er tykk eller tynn.
   vi bør heller forteller de hvor PEN, STERK OG KUL de er 🙂

  162. Du har fullstendig rett i det du skriver. Tenk om alle andre også hadde tenkt sånn. Dessuten syntes jeg du er veldig fin og kjekk som du er. 🙂

  163. Kjære Halvor.
   Vi er flere som ikke klarer å legge på oss, uansett hvor mye mat jeg spiser.. Jeg er også utrolig lei av å høre de samme tingene som du har nevnt, beinrangel f.eks.. Jeg er helt enig i det du sier, men vi er også heldige med å være slik.. vi skal sikkert egentlig være stolte av den vi er, og be andre folk som kommenterer utseende vårt om å holde det for seg selv! Vi alle er som vi er og ingen kan gjøre noe med det!
   EVERY BODY is beautiful! 😉

  164. Kjære, kjære, fine, Halvor:)
   Gi blaffen i hva alle andre sier og synes. Om folk mener du er for tynn, så javel? Du er skapt sånn. Du skal se tynn ut, du. Ingen vits i å prøve å gjøre så mye greier for å se ut som noe du ikke er:) Du er flott, fin og ser rett og slett helt smashing ut AKKURAT sånn du er. Det er Halvor det!

  165. Kjære Halvor!
   Kjenner meg veldig igjen i denne problemstillingen. Det er liksom helt greit å si “neimen guuuuri, så tynn du er blitt siden sist!” eller “jaja, men du ER jo tynn som en stilk da” eller “shit, spiser du så mye?! Jeg trodde ikke du spiste jeg, siden du er så tynn!” eller lignende ting. Men å spørre folk om de virkelig trenger den BigMac-menyen eller se stygt på dem når de kjøper seg muffins eller potetgull, DET er helt feil! For all del, jeg argumenterer ikke for at man skal begynne å åpenlyst være spydig mot mennesker med litt mye flesk. Men kan man ikke ha en slags forståelse for at man ikke kommenterer folks kropp og utseende da? Man ville aldri fortalt den jenta du jobber med at hun har sykt små pupper. Eller at han karen som jobber i kantina har helt sinnsykt monobrow. Så ikke fortell den tynne jenta at hun er så sykt tynn! Du tror kanskje du gir henne et kompliment fordi du gjerne vil være tynn selv, men ikke anta at alle tenker som deg.
   Selv er jeg for tiden for skinny til å kunne være blodgiver og har visstnok en BMI på ca 17 – altså undervektig. Tar man i tillegg med i betraktningen at jeg har en del muskler er det ikke til å komme bort fra at jeg er beinete og kantene. Jeg er fullt klar over det, og jobber hardt for å legge på meg noen kg slik at jeg kommer meg opp på trivselsvekt igjen. For å legge på meg de fem kiloene jeg syns jeg mangler må jeg ha et kalorioverskudd på svimlende 45 000 (noe som tilsvarer ca 230 avokadoer). Og det må altså komme i tillegg til at kroppen min later til å trenge 3500 kalorier om dagen bare for å holde seg gående. Skjønner jo at det er frustrerende for de som lever på tre hybelkaniner og et knekkebrød om dagen og fortsatt ikke går ned mer enn 150 gram i uka, men det er virkelig ikke så enkelt å måtte spise som en gris for å se normal ut heller! Nå prøver jeg meg på 500 kalorier den første timen jeg er våken og deretter 1000 kalorier hver fjerde time, spent på hvor lang tid det går før folk er overbevist om at jeg spyr opp alt igjen med en gang jeg får sjansen 😛
   Du er forresten utrolig sterk, tøff og kul, Halvor! Også pen da, hihihi <3

  166. Når vi feite sier du er for tynn er vi bare sjalu. Tynne armer drar flere damer enn radialdekk rundt midjen.

  167. Flott skrevet! Kjenner meg selv igjen i mye av det du skriver.
   Når det er sagt, så vil jeg påpeke at for å være en som er så reflektert og veltalende som du viser her, er beskrivelsen av deg selv (kjøper og selger barn, strafferettslig utilregnelig) lite reflektert og ikke noe kult. Hva f*** liksom?

  168. Kjære Halvor!
   Håper dere leser denne kommentaren.. Når det gjelder kommentarer mot tynne folk er jeg helt enig. For ett år siden bestemte jeg meg for å slanke meg etter å ha vært ufornøyd med hvordan jeg så ut i lang tid.. Jeg klarte det faktisk veldig bra og, gikk ned 8 kilo! jeg følte meg sunn, jeg kunne gå ut å løpe fordi jeg elsket det ikke fordi jeg følte jeg måtte.. Tidligere da kanskje hadde vært i grenselaget til overvektig var det ingen som sa noe til meg, det var først når jeg gikk ned i vekt og ble fornøyd med meg selv at kommentarene begynte å komme.. Jeg husker fremdeles venninnen mi sa til meg når noe gutter kjørte forbi og vinket til oss at de ikke vinket til meg fordi jeg var jo “for tynn for at noen skulle synes jeg var pen.” Slike kommentarer kom oftere og oftere og det var utrolig sårende. Det endte med at jeg begynte å spise mer mat. Jeg har alltid hatt problemer med trøstespising og nå begynte det igjen. Det var utrolig kjipt, fordi hver gang jeg prøvde å komme ut av uvanen begynte folk å si fæle ting igjen.. Nå er jeg nesten tilbake til hvordan jeg var og jeg er ufornøyd.. Utrolig kjipt å se at vennene mine jobbet imot meg, når jeg prøve å gjøre noe bra for meg selv. Jeg vet at det sikkert er mange som har hatt det verre enn meg, men det er ihvertfall min historie. Nå er det kanskje litt mer OK at jeg skriver det som kommer nå..
   Når det gjelder fotballfrue er det utrolig kjekt å se hvor fort hun har klart å komme seg igjen! Det eneste jeg bekymrer meg for er at hun sender feil bilder til andre kvinner kanskje spesielt jenter i samme situasjon.. Det at man har liten mage er noe som varierer veldig fra person til person, men jeg tror at fotballfrue er klar over dette, derfor synes jeg det er litt rart at hun ikke forstår hvilke signaler hun sender ved å legge ut slike bilder.. Jenter kan føle at de må sulte seg selv for å komme tilbake til normal form så fort som henne! Jeg er faktisk litt streng når det gjelder slike ting ikke fordi jeg er sjalu, men fordi man ikke bare kan ende opp med å skade seg selv, men og den ufødte barnet som ihvertfall ikke fortjener det.
   Det var alt! Du er superkul Halvor, men sorry.. Prins Rambo er best. hahah 🙂

  169. Kjære Halvor
   Nok en gang Ole som stikker innom! Synes forrige svar var god lesning og også oppklarende. Må forøvrig beklage noen tildels kvasse formuleringer, sånn går det når man skriver fra hjerterota!
   Uansett, nå fortjener du en Du er sterk og kul, også fra meg:)
   Oppdateringer ang det nye forsøket vil mottas med interesse!
   Mvh Ole

  170. Jepp. Her sier du det vettu. Som flere poengterer i kommentarfeltet ditt (og i alle Norges 100000000 medier), så er Fotballfrue seg meget godt bevisst hva hun gjør ved å legge ut bildet, men min reaksjon i ettertid går på all kvalme og regelrett dissing (no pun intended) folk klarer å vrenge ut av seg hva gjelder vekta hennes. Det finnes åpenbart flere mobbere i Norge enn de som florerer i Dagbladet sine kommentarfelt.
   Eh ja, digresjon, men poenget var: Meget velskrevet og fantastisk poengtert innlegg!

  171. Kjære Halvor.
   Du er utrolig sterk som sier dette og det er helt rett det du sier! Du er seriøst utrolig kul og veldig smart! Pen er du og!
   Word, man.

  172. Kjære Halvor
   Tenkte jeg kanskje skulle prøve et innleg fra en annen side av ballen.
   Da jeg var ung var jeg et beinrangel. “Ikke still deg på siden ellers så ser vi deg ikke!” Sa dem.
   Jeg synes det var sårende og alt mulig, og jeg tenkte veldig sånn som du tenker her.
   Men så skjedde det noe externt med kroppen min og jeg begynte å legge på meg. Jeg fikk plutselig ikke lov til å spise hva en jeg ville for fettet og alt det usunne begynte å legge seg.
   Der folk sa “spis for faen” med et hint av misunnelse, sluttet de å si noe som helt, de bare så på meg men kommentarene i hodet.
   I hvertfall da jeg fikk høre beinrangel, så kunne jeg spise å fråtse meg. (Det skal være sakt at jeg elsker egentlig mat)
   Uansett har jeg akkurat lest dette innlegget så jeg har ikke hatt så mye tid til å drøve over alle tankene mine rundt det.
   Men jeg synes det er verd å si:
   Jeg er veldig fornøyd med kroppen min, den er finere nå en den var da jeg var ett rangel, men om jeg kunne gått tilbake til å være ett rangel i bytte mot å kunne fråtse, så er det noe jeg hadde sakt ja til.
   Det handler av og til ikke bare om kroppen, det handler for meg mye om hvordan energi blir levert. Før hadde jeg mere energi, med en gang jeg spiste fikk jeg den viktigaste energien. Jeg vet ikke helt hvordan det fungerer nå, men jeg føler jeg må spise mindre, vente lenger og få seigere energi.
   Så fint det hadde vært om alle behandlet alle bra, så fint om vi bare kunne være glade i hverandre. Men tenk så fint om vi kunne slutte å føle at vi (også) har fått det minste stykke av kaka. 🙂
   //Illy

  173. Helt enig i alt det du skriver! Står i dine sko selv, og kjenner igjen den følelsen ganske greit når folk spør om jeg har gått ned noen kg, når jeg har gjort mitt beste for å få litt mer flesk.
   Det viktigste av alt uansett hva folk påpeker, eller har en forvridd mening om – hev deg over det, og vær deg sjæl!

  174. Kjære, Kjære Halvor.
   Dersom du faktisk har nok fritid til å lese den 289. kommentaren på dette innlegget, er jeg mektig imponert.
   Jeg kjenner jeg blir så sykt glad. Dette innlegget er så virkelighetsnært og saklig. Folk fyller hjernene med alt for mye fokus på mat og kropp frivillig eller ufrivillig. Livet har jo mistet mening for flere! Jeg synes du klarer å snu om på alt fokuset rundt kropp, iallefall. får du folk til å sette igang en litt annen tankeprosess. Stå på HALVOR!
   Hilsen Tenåringsjente fra Bodø som har beundret deg siden hun var 10

  175. Kjære Halvor
   Den real men-greia… Ja, sikkert mange der ute som mener at kurver betyr nicki minaj-kurver, men kurver trenger ikke bety beyonce-level-1000XXXXL. Tynne mennesker har også kurver? Tenker ikke på fyrstikker med silikon foran og bak. Men kurver, i forhold til SIN kropp. Jeg velger å se det som at bones = anoreksia. Er du normalvektig har du kurver til din kropp. Smp pupper? Liten rumpe? Javel, fortsatt kurver!
   Jeg er 163 høy, og hvis jeg skulle hatt nicki sine kurver, ville jeg veltet om. Jeg har alltid vært tynn,veid det samme siden jeg var 16, men jeg har fortsatt kurver i forhold til min kropp.
   Ellers enig med at det er mer “akseptabelt” å rakke på tynne enn tjukke, som du sier.

  176. Som du sier, mennesker ser ut som mennesker. Tykk eller tynn, man skal respektere alle mennesker. Dessverre går du i samme fellen som du anklager andre for når du sier at du hele tiden blir påminnet om hvor tynn du er. Mange tykke folk blir hele tiden påminnet om at de er tykke. Så, hele dette blogginnlegget ditt blir meningsløst, fordi du gjør mot tykke akkurat det du ikke liker at andre gjør mot deg… Respektèr alle, uansett fasong <3 Peace!

  177. Kjære sterke pene kule Halvor ! Sant som du sier, litt det samme gjelder hvor høy man er. Jeg er ganske lav, jeg vet det, men når folk kommenterer det hele tiden blir det til en negativ ting. Vi må bare akseptere oss selv for den vi er!

  178. En jente jeg trodde var vennen min spurte meg i 2005: “Du synes selv du er tjukk, ikke sant? Hvordan gjør du det? Jeg vil så gjerne legge på meg.”
   Jeg har levd i Helvete siden. Moralen i historien er at det å snakke om kropp og vekt gjør samtalen til et minefelt. Noen har lettere for å trigges enn andre, og da skal det ikke mye til før man plutselig sitter der med føttene i salaten – uten dressing. Jeg har også en venninne som er i din situasjon. Etter å ha fått kommentarer som at hun så ut som en kreftpasient, endte hun opp med å bli så deprimert at hun mistet apetitten og ble enda tynnere enn hun var i utgangspunktet.
   Når det er sagt, sliter jeg på syvende året med å godta hvordan min egen kropp faktisk ser ut. Jeg vil gjerne takke samfunnet for denne gaven jeg har fått. Takk skal du faen meg ha.

  179. Kjære Halvor!
   Er enig i mye av det du skriver. Vi alle ser forskjellige ut og det burdevi selv, samfunnet og våre medmennesker akseptere. Jeg mener det imidlertid blir feil å trekke fotballfrue inn i dette, for så vidt jeg har fått med meg handlet ikke den diskusjonen om HVORDAN man skal eller ikke skal se ut, men om hvilken påvirkning fotballfrue med sine holdninger og kroppsfiksering har på unge jenter/mennesker. Iallefall er det det den diskusjonen handler om for meg. Ellers veldig bra innlegg!

  180. Kjære Halvor
   Dette var utrolig bra skrevet, det syntes jeg! Og jeg syntes du ser kjempe flott ut!
   Du er også veldig pen, sterk og kul.
   elsker deg

  181. kjære halvor x)
   du eeer digg, okeii?:)
   jeg elsker dette innlegget for jeg kjenner meg så synkt igjenn i det !
   elsker deg! <33333

  182. Kjære Halvor!
   Du er jammen litt av en kar du 🙂 Jeg er veldig enig i det du skriver, slike innlegg som dette får meg virkelig til å tenke over ting. Hadde glemt litt av bloggen (hjemmesiden er det vel..) din og tittet innom igjen i kveld, og du fikk meg til å angre på at jeg har vært borte så lenge. Okei, kanskje litt overdriving, men jeg er tilbake som fast leser.
   Sist, men ikke minst, tar jeg med et sitat av en kjær tv-serie (One Tree Hill): “Your art matters. It’s what got me here”. Håper du får en fin jul 🙂

  183. Kjære Halvor, du er et jævla stort geni! Elsker deg, herregud
   Sliter nøyaktig med det samme, så kan si at jeg vet hvordan du føler deg. ❤️

  184. Stikker innom for å si at du gjorde en veldig bra jobb på Puls på NRK nå nettop!
   Da jeg var liten var jeg en bueblink for alle som følte for å kommentere hvor TYNN noen er. Kombinert med en høyde litt utenom det vanlig i forhold til alderen min ble det jo enda bedre. Jeg fikk hele oppveksten kallenavn som “flaggstangen” “langbein” “beinrangel” “anoreksia” OSV. Jeg fikk spørsmål om jeg hadde kreft, spiseforstyrrelser, og ganske ofte ble jeg fortalt at jeg måtte “spise mer”. Jeg spiste mye. Jeg var konstant mett. Det hadde ingenting med MEG å gjøre. I ungdomstiden begynte jeg å gå inn for å legge på meg på samme måte som du beskriver. Bare for noen år siden begynte det å funke, og jeg la på meg. Vet du hva som skjedde? Folk spurte “Er du gravid?”
   For det finnes ikke en mellomting. Det finnes ikke perfekt. Folk finner ALLTID noe å kommentere ved utsendet ditt. Jeg gikk fra å ha kreft, til å være gravid på under en måned. Og jeg lover deg, jeg føler meg ikke stort bedre som gravid, og har selvfølgelig sluttet med tanken på å måtte legge på meg for å gjøre andre tilfreds. Håper du kan se på deg selv som den fantastiske personen du er, og la slike kommentarer prelle av. Folk som kommenterer utsendet til andre, gjør det uavhengig av hvordan offeret for kommentarene ser ut. De finner alltid noe å sette fingern på.
   Blir veldig glad når DU fronter denne saken, og blir veldig glad av å se deg på NRK!
   Håper du har det fint!

  185. Jeg kjenner til problemet. Jeg har alltid vært veldig tynn.
   Nå har jeg bodd i USA i 6 måneder og har gått NED rundt 5 kilo.
   Jeg får nesten daglig kommentar om at jeg må spise mer, og at jeg er sykt tynn. For et sykt ord å bruke om det. “Sykt” tynn. De sier jeg ser “sykelig” tynn ut. Jeg er helt frisk jeg…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg