HOVESLAGET DEL 3

For to uker siden var jeg i Bergen, og i helgen var jeg i Moss. Nå er det ikke mer Hoveslaget for denne gang, før en slags felles kick off-greie i Oslo som jeg ikke er helt sikker på når er. Ukene mine er helt kokoko nå, med malejobber og videoproduksjon tett i tett frem til sommeren. Kommer tilbake til dette i et senere innlegg. I mellomtiden kan dere lese om de to siste ukene mine, og se filmen jeg har laget! 😀

Bergen er en by i Norge som ligger nærmere vannet enn Oslo eller noe sånt, og derfor regner det der hele tiden. Vannet skvulper inn mot Bryggekanten og spruter vannet opp i luften og sånn at det blir regn. Veldig spennende naturfenomen.

Torgalmenningen i Bergen er på en måte Norges svar på Karl Johansgate i Oslo. Veldig koselig plass å ta bilder på, men det burde vært flere jøglere der. Alla store plasser og paradegater trenger jøglere. Jøglere er morsomme. De har rare klær, er dritflinke i idiotiske ting som vanlige folk ikke gidder å bli flinke i, også bor de i vogner og på offentlige doer og sånt. Gjør sitt for å holde boligmarkedet nede. Det burde definitivt vært flere jøglere her. Det var jøglere i Reisen til julestjernen. Alle digger Reisen til julestjernen..

Som dere kanskje allerede har sett i filmen min ovenfor, så var hotellrommet mitt i så lite at jeg heller bodde på badet.

Hva er greia med at badekar alltid er 30 cm for korte, egentlig? De har alltid vært det. Bortsett fra badekaret til farmoren min, Mommo. Da jeg var 17 lærte meg faktisk å svømme i badekaret hennes, så akkurat det har jeg veldig gode minner fra. Hun holdt meg i vannet, mens hele familien min stod rundt oss og sang Kumbaya My Lord.

Så var kvelden endelig kommet.

Dennis og jeg stod for underholdningen, og fortalte publikum vittigheter som de kan kjenne seg igjen i. «Hva skjer med Bergen a’? Har dere tenkt over at det regner heeele tiden her, eller? Hva skjer med det, a? ER DERE SÅ GLAD I Å DRIKKE VANN DERE DA???!!???», sa jeg blant annet. Haha, det er jo sykt sant, da.

Ingen lo.

Så vant det ene bandet, og publikum jublet. Mest fordi Dennis og jeg endelig var ferdige på scenen.

De var så snille i bandet, og delte proseccoen med alle i publikum.

Tidlig opp dagen etter for å kjøre flymaskin hjem igjen.

Også var det ut igjen for å kjøre togmaskin til Moss. “Metropolen” Moss, som det blir kalt.

Moss er på mange måter et fint sted.

Mange kjenner nok Moss som stedet der det lukter vondt. Men sånn er det ikke lenger. Konkursbølgen har rammet byen som en tsunami rett i solar plexus, inkludert både store butikkkjeder som Sport Fashion ..

Og Petersons papirfabrikk – som stod for mestparten av de illeluktene utslippene. Man kan vel kalle det flaks i uflaks. Forhåpentligvis vil fraværet av den illeluktende papirproduksjonen skape en større turisme, og før man vet ordet av det er Sport Fashion oppe og går igjen. Enn så lenge kan innbyggerne i Moss glede seg over samholdet, og hyggelige skilt i byens lokale parkeringshus. Eventuelt samhold i parkeringshus. Det var faktisk to menn som hadde sex i trappa. Trivsel i sentrum! :-DD

Fra taket på parkeringshuset fikk jeg god oversikt over storbygda. Til sommeren burde dem bygge en fet coctailbar her oppe. Det hadde blitt det fresheste parkeringshuset i hele østfold!

Typisk mossisk tomannsbolig. Her bor det sikkert noen hippe, nybakte småbarnsforeldre som har flyttet inn fra storbyen (Oslo, Sarpsborg etc) for å etablere seg.

Så dro jeg på byen igjen, da. Kåra vinner og greier – denne gangen blei det en DJ som het Kristoffer Adams – også dro jeg hjem til Oslo igjen. Det var liksom ikke så mye mer å gjøre der, og jeg hadde jo allerede sett parkeringshuset.

Hovefestivalen.no kan dere se og høre mer om de som vant. De på bildet ovenfor har for øvrig ikke vunnet noen ting. De var bare på byen i Moss, de…

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg