Ting vi må slutte med i 2016

1. FULLSKJEGG
De jævla skjeggene har gått som en pandemi gjennom den mannlige delen av befolkningen – etter at noen få britiske modeller poserte med velstelte fullskjegg på Tumblr for et par år tilbake. Kjære alle gutter og menn som går inn i 2016 med trendy fullskjegg og voks i barten. Nå må dere fanden meg ta dere sammen. Dere må jo skjønne selv at dette blir for simpelt? Man blir ikke helt plutselig til en bad boy-fotomodell bare fordi man har grodd fullskjegg og tvinnet barten i no’ billig tubevoks!

Å følge denne nye folkemoten er blitt en fattig identitetsmarkør – og nei, det hjelper lite at du poserer på profilbildene dine på samme måte som han fyren på dette bildet. 

Velstelt fullskjegg er gått fra å være et sprekt innslag i motebildet, til å bli tydelige tegn på et sviktende selvbilde. Mitt heteste tips er å droppe både glitter og blomster i skjegget, barbere seg glatt, dra tilbake på kontoret, og fungere som et vanlig menneske igjen – uten å dele morsomme skjeggvekst-memes. Sorry. Du kan ikke være midtpunktet i familiemiddager lenger. Ikke når det eneste du har å by på er det stygge skjegget.

2. KANYE WEST, KIM KARDASHIAN, JUSTIN BIEBER, DRAKE, +++
Jeg takler ikke sladder, stunts eller generell prating om verdenskjente mennesker som stort sett er kjent gjennom å oppføre seg underlig. “Kanye West sa noe rart på en prisutdeling”, “Kim Kardashian viser rumpa”, “Justin Bieber har hatt sex med noen”, “Drake danser snodig i denne videoen” … FY F** så kjedelig jeg synes sånne ting er, og det irriterer meg at andre mennesker bryr seg om det.

Dette handler om hva vi skal tillate oss å bry oss om! Og vi kan bare ikke gå rundt å bry oss om slike folk. Hvorfor er det blitt sosialt akseptert å diskutere Kardashian-søstrene på bussen uten at noen griper inn? Skal vi virkelig tillate oss å klikke på en sak i VG som handler om at en eller annen reality-deltaker fra Irland har knulla Justin Bieber?

Nei, vi skal ikke det, vettu… Det er kjedelig. Det skjer for mye ting i verden til at vi kan la sånt påvirke hverdagen vår. Seriøst.

3. FOLK MED MANGE FØLGERE
Mens vi først preiker om kjendispreik… Norske selvtitulerte “internettkjendiser” må virkelig stappe hodet i kaldt vann og våkne opp til virkeligheten før vi kan påstarte 2016.

For tiden holder det å vise pikken et par ganger på Snapchat for å bli et slags kjent fjes i Norge. Men at noen kjenner til deg er virkelig ikke grunn nok til leke kjendis, eller i verste fall kalle følgerne dine på Instagram for “fans”. Nei, du er ikke blitt et mer fantastisk menneske etter at du fikk noen tusen followers på Snapchat, og det hjelper i hvert fall ikke at du har anlagt et sånt jævla fullskjegg i tillegg! Selv kristen-elektronica er mer interessant enn bilder av titsa til en random skank.

Å ha mange følgere er morsomt. Og kidsa vil se opp til deg på en eller annen måte. Please bruk det til noe annet enn å fyre oppunder det narsissistiske selvbildet ditt. Gi heller ungdommene noe som kan motivere dem til å utvikle seg selv. Vær et motsvar til alt det søppelet man blir introdusert for i de etablerte mediene.

4. NORSKE “KJENDISER”
Og dersom du faktisk er innafor den norske definisjonen av ordet kjendis (det er når man stiller opp med privatlivet sitt i Se og Hør) så betyr det fortsatt ikke at du kan leke big shot overfor såkalte “vanlige”.

I det kommende året er det faen meg vanlige folk som burde hylles. Vanlige folk som velger normale jobber. Jobber som har fått samfunnet til å overleve tre generasjoner med hyperbipolare oljebarn. (Som meg selv.) Vi må slutte å hylle norske kjendisers behov for å eksponere sin udugelighet – gang på gang i TV-programmer om “kjendiser som gjør hva som helst for å være på TV”. Jeg liker folk som kan noe. Ikke folk som er kjent, eller vil være kjent, bare fordi det er rått å være kjent. La oss hylle folk som kan ting!

5. KROPPSPRESS
Ordet “kroppspress” treffer ørene mine som en knyttneve. Jeg HATER det ordet. Alle bruker “kroppspress” for å hente inn en empati og oppmerksomhet. Idealkroppen i vårt samfunn finnes ikke. “Kler av seg mot kroppspress”-artikler i avisene er som å krige for fred. Selverklært stygge mennesker som skal vise seg frem nakne i riksdekkende medier for å innhøste applaus fra folket. Hurra. Du gjorde det. Du viste frem valkene dine. Nå finnes ikke anoreksi lenger.

Det som er inni er viktigere enn det som er utenpå. Vi må slutte å prate om kropp som et issue. Slutte å prate om oss selv som svake, triste mennesker. Slutte å invitere ungdommen inn i vår generasjons miserable selvbilde. Hylle personlig utvikling- og frigjøring. Hylle alt Trond Viggo Torgersen noensinne har sunget om å stå opp for seg selv.

6. SHORTS UTENPÅ TIGHTS
Shorts utenpå tights er en merkelig trend som har blomstret voldsomt den siste tiden, og det ser sjukt teit ut. I hvert fall når det havner på random dudes som er på vei til butikken eller andre helt vanlige ting som ikke innebærer innendørs trening – eller at man er Justin Bieber. 

Jeg tror denne uortodokse mix up’en av ulike tekstiler gir en selvfølelse midt mellom “kickboxer”, og “medlem av hip hop-dansecrew”; en voksen variant av å kle seg ut. Sorry, men du er ikke supermann! Jeg klarer ikke å ikke bli plaget av denne merkelige trenden som på ingen måte blir holdt tilbake på gymmen. Shorts utenpå tights er den nye “vektersveisen”  – gjerne med et trendy fullskjegg. 

7. RUSS
Russekulturen har kjørt seg fast i et sidespor for mange år siden. Og det mest idiotiske med russ (i hvert fall på østlandet) er ikke at russefeiring er et bortkastet pengesluk, men at russen oppriktig tror at busskonseptet deres er stort, viktig, unikt og crazy.

Også er det ikke det. Ikke i det hele tatt. Det mest kreative russ gjør er å kopiere det deres storesøsken gjorde året før dem. Russen stagnerte for 10 år siden. I 2016 er det like mye opprør i russefeiringen – som det er verdighet igjen etter russefeiringen.

Det finnes nok av muligheter til å bruke penger man ikke har, drikke seg full og pule her i livet. Jeg vil heller råde #russ2016 å bruke opprørstiden sin til å delta politisk, for eksempel. Ta noen standpunkter. Lage fest inne på rådhuset! Okkupere en oljerigg! Skape et engasjement.. Akkurat nå er russefeiringen et trist sort hull som ingen hverken provoseres av, eller bryr seg om. 

8. “TØRN UP”
Jeg hater uttrykket “tørn up” og alle andre lignende varianter av amerikansk slæng. Jeg hater måten folk blåkopierer amerikanske trendy uttrykk for å putte det inn i sitt uinspirerte og kjedelige vokabular – kun fargelagt av tilsvarende dølle uttrykk. Vi har jo så mange fine norske uttrykk fra før av!

«Den er sheriff
«Detta er kleint opplegg, gutter!»
«Jeg så en lættis film på kino i helgen!»
Råkule sko, kompis!”

Masse bra greier her! Jeg liker til og med uttrykk som “lø” og “schpa”. Hva som helst som er oppfunnet og utviklet med tilhørlighet i Norge. Uttrykk som “tørn up” har tilhørlighet hos folk som tror de er in da club i den nyeste musikkvideoen til Young G Squeazy Trap Breezer. 

9. SWAG
Ikke kopier stilen til Young G Squeazy Trap Breezer. Du blir ikke like swag som ham.

10. KØSNIKING
Vi må slutte å snike i køer til nyåret. Dette funker jo ikke lenger. Det gjelder i alle situasjoner – også når det åpnes en ny kasse, og man skal “bytte kø”, eller på veiene. Norsk køkultur er ganske råtten, og vi må bekjempe dette kollektivt. Det er lov å si fra, for folk er skamløse.

11. KOMMENTARFELT
Kommentarfelt under artikler og debattinnlegg er veldig populært blant en gruppe mennesker som befinner seg nederst av den sosiale rangstigen. Det er naturligvis kjedelig å befinne seg her, og frustrasjonen kommer tydelig frem i disse sinte og usaklige kommentarene. Det kan være provoserende å lese til tider, men jeg vil råde alle som ønsker å svare dem om å tenke seg om to ganger.

“Velg dine kamper” var det en som sa til meg en gang. Nå sier jeg det til deg. Å diskutere med idioter ingen bryr seg om er virkelig ikke en kamp du bør bruke tiden din til i 2016. Jeg vet hvordan det er. Det kribler i fingeren, og det føler rart at ingen andre sier fra. Men det er fordi normale, oppegående mennesker har noe som heter impulskontroll. La de samfunnstaperne, som sitter hjemme og kommenterer sine sterke meninger om absolutt alt dem kommer over, få holde på med dette for seg selv. (Og til potensielt god underholdning for oss andre.) Ikke ødelegg familienavnet ditt ved å diskutere noen av dem, for da har du allerede tapt.

12. DÅRLIGE FILMER
Jeg synes nye filmer stort sett er kjedelige. Historiene, humoren, karakterene, endingene… Alt er likt, massegenerert og platt. Jeg kan sitte på et fly i 10 timer og skippe meg gjennom 15-20 nye komedier, actionfilmer og dramaer – før jeg ender med å sette på en gammel klassiker fra 80-90tallet likevel. Nye filmer tilføyer stort sett ingenting nytt. Dessuten liker jeg ikke hvordan bildene er blitt. De er alt for skarpe. De ser alt for HDete ut. Urealistiske bilder med urealistisk hjelp fra animasjoner. Jeg savner at filmer ser ut som et produkt skaperen har slitt både fysisk og psykisk med å få til. Filmer som ser ut som om et livsverk. Der ingen vanskelige løsninger får billig hjelp av dyre animasjoner.

13. HOUSE
Kan folk lære seg instrumenter og begynne å spille i band igjen? Jeg er så sinnsykt lei av minimalistisk, generisk elektromusikk. Låter som er helt like, hele tiden. Låter det nærmest virker som et must å være rusa for å lytte til. Jeg har en ganske bred musikkforståelse, og er på ingen måte låst til én sjanger, men nå må vi vel snart innse at house-musikk ikke er kult lenger? Vær så snill!

Ps: Sånn her ser det ut når jeg danser til eletronisk popmusikk på utested.

Tja. Det var noen tanker skrevet ned, til fordel for frokost denne nyttårsmorgenen. Håper alle får et godt nytt år, med nye muligheter til å ikke være idioter. Lykke til. Husk å sjekk denne ræva musikkvideoen + legge igjen en krass kommentar! 😀

69 kommentarer
  1. Hei Halvor!
   Punkt 11, er ikke det der alt som har med blogging å gjøre har sitt opphav? Med andre ord, taler du ikke litt imot deg selv her?
   Punkt 8, hverken “sheriff” eller “kleint” er av norsk opphav.
   Punkt 7, la nå russ være russ. Du sier det så godt, velg din kamp.
   Punkt 1, glattbarbert skal du få lov til å være selv.
   Resten av punktene er jeg forsåvidt enig i.
   Godt nyttår!

  2. Haha du får det virkelig sagt Halvor! Du er jo faktisk konge. Takk for at du er så rå! Godt nyttår! Håper du koser deg masse og drikker god øl 😉

  3. prøver altså å kneble meninger til folk som du er uenig med hved å kalle dem lavest i den sosiale stigen, håper du serriøst mener rasistene og ikke saklige kritikere.

  4. Hei Eirik.
   Punkt 11: Nei.
   Punkt 8: De fleste (mange) ord i bokmålsordboka er ikke av norsk opprinnelse. Ordet “sheriff” er ikke av norsk opprinnelse, men betydningen det brukes i er i høyeste grad norskifisert. “Klein” stammer riktignok fra tysk, men det har en annen betydning på moderspråket, nemlig “liten”.
   Punkt 1: Enig.

  5. Fint at du ikke har noe problem med å si litt “schpaa” enda.
   90talls pakistaner-estetikken er heldigvis på veg tilbake, i følge mine øyne en aften på Strømmen. Så legg på plass midtskillen og ta på deg satengjakka i 2016.

  6. Bra innlegg! Men det med skjegg er vel litt useriøst? Skjegg er ikke en ny trend. Det har vært en del av manndommen siden tidenes morgen. Men du mener vel dem som får seg skjegg bare for å henge på alle andre, selv om det ikke ser så bra ut.

  7. Enig i det meste.. men jeg tror ikke du skjønner helt punkt 13 (house). For det første, er elektronisk musikk en del av musikkens evolusjon, parallelt med teknologiske framskritt. Som at du f.eks, skriver med at elektronisk tastatur, og skriver et innlegg på en nettside, fremfor å ta fram penn og papir for så å sende 4-5 av løse ark i en konvolutt, til lokalavisa. Tru meg, jeg savner mange band sjæl, men jeg også satt meg inn i digital musikk, og jeg kan si at det ikke er bare-bare å komponere noe fra pcen heller.
   Second point, grunnen til at du har blitt lei av de såkalte “minimalistisk, generisk elektromusikk”, er rett og slett fordi du ikke har satt deg inn i hele dette konseptet med digital musikk og alle de “subsjangerne” det omfatter. En vanlig feil blant “mainstreamere” er at de kaller all digital musikk for “house”. Mye av EDM (electro dance musikk) som okkuperer topplistene er IKKE house en gang. Samme bs å kalle Iggy, Lil Wayne, Nicki Minajs musikk for rap… Populæritet og kvalitet er ikke det samme. Jersey Shore og paradise hotel er populære tv-programmer, men begge er langt ifra kvalitetsprogrammer.
   Ja, musikk software senker terskelen for å kunne produsere musikk (som også er grunnen til at det finnes utrolig mange “billige” produksjoner), men hvis du virkelig ønsker å produsere noe verdt å høre på, så må du ha ihvertfall en basic musikkforståelse. De fleste gode produsentene kan f.eks spille piano eller trommer.
   Tips:
   1. prøv å grav etter gamle house tracks fra 80-tallet
   2. få et innblikk i subsjangere (deep, tech, nudisco, indie)
   3. bruk GODE hodetelefoner og ha på god volum.. et bra headsett vil få deg til å høre alle detaljene fra lows til highs, og kanskje vil du innse at det faktisk er mere komplekst satt sammen enn det høres ut som.
   Jeg skjønner frustrasjonen din, men kanskje fordi du bare har hørt disse UNTZ-UNTZ-MERE-BASS type sanger som mainstream media velger ut for deg?
   Godt nyttår peeps! 😀

  8. Jeg mener selv at det eneste vi må gjøre er å gå fra frykt til kjærlighet. Møt fryktene. Godt nyttår.

  9. 14. Slutte å bruke energi på å irritere seg over ting andre driver med som har 0 påvirkning på eget liv.
   Ut kan man jo ikke jo ikke unngå å være enig med kommentaren over om ironien i 11. Hvor lite selvinnsikt er det mulig å ha?

  10. Mye bra, noe tull.
   1. Jeg har hatt skjegg i en årrekke og kommer til å fortsette med det.
   11. Kan være mye bra i kommentarfelt, selv om det er definitivt mye tull. En som skriver blogg bør for øvrig trå varsomt her.
   Har lyst til å føye til et punkt.
   Folk må slutte å fortelle historier med å si “Og jeg bare..” eller “Og han bare..”. Hva f..er galt med folk?

  11. @snakepunch
   Få ting får en fest til å klukke hjertelig av latter som å helt uanstrengt og selvfølgelig lire av seg “eyh, har du en gerro eller?” Da viser man alle at tross å ha nådd midten av tredveårene, har du fortsatt full kontakt med din indre ticharunge.

  12. For å ta punktene
   1. Helt enig for de aller fleste. Det forteller at en person er lat når det kommer til personlig hygiene. Derimot for få som har kroppspråk som tilsier fullskjegg er det annen sak.
   2. Helt enig. De lefler til det mest primitive i mennesket
   3. Helt enig. Den mest nærliggende betegnelsen er oppmerksomhetshorer
   4. Til viss grad enig. I forståelsen av kjendiser som kun bruker det at de er kjent til å delta i settinger som kun har formål opprettholde at de er kjent. jeg er dog ikke enig at man skal gi oppmerksomhet til noen kun fordi de kan noe. F.eks kan du sy, hyggelig for deg, men lage stor oppstuss av det å sy er uinteressant
   5. Helt enig. Det fins ingen a-4-kropp. Men når det er sagt, det er mulig, på en høflig måte å opplyse til en som har kosthold som medfører at vedkommende eser ut om at det er fornuftig med kostholdsendringer. Samme for de på motsatt side. Og dette er spesielt til jenter og unge kvinner
   6. Må si det er en litt sær observasjon.
   7. Uenig, så lenge russen ikke lar det går utover eksamen etc. For det blir aldri helt mai utenom å registrere endel hyss fra russen. Og hysset som innebærer at plutselig er en masse søte yppige 18-årige jenter naken er jo for en mann aldri galt å se. For brystene på ei 18 år gammel jente er jo der de skal være. Det er ikke helt samme greia for hun som ligger i senga
   8. Spørs hvilke begreper det er. Det fins de som utfyller språket, så er det de som bare fordummer dem
   9. Mye enig. Veldig ofte stemmer ordtaket om at kopien aldri er bedre enn originalen
   10. Spørs hva som menes. Hvis det er køsniking i forståelsen mest bokstavlige i begrepet er jeg enig. Derimot hvis man “lukter” at det vil bli ledig en ny kasse, så er ikke det køsniking. Rett og slett fordi det ikke er noen kø til denne kassen
   11. Det blir for dumt å kritisere kommentarfelt generellt. For et kommentarfelt er tilknyttet en kommentar eller nyhetssaken. Og så lenge Marie Simonsen fortsetter å trykke av seg useriøst oppgulp, så vil naturligvis det påvirke kommentarfeltet. Men da er det ikke rett å kritisere kommentarfeltet. Problemet ligger heller mer i tråd hva den amerikanske kommentatoren har formidlet om Dagbladet og deres kommentatorer: 5.rangs skribenter i 3.rangs lefse
   12. Enig, hvis det er snakk om filmer som i stor grad er laget i og polert av datamaskiner
   13. VELDIG enig. Å sette sammen endel lyder som i stor grad munner ut i “dunk dunk er ikke musikk

  13. Hoho,snakker om gammel,gretten og bitter mann.Uten skikkelig skjegg,men med ett gigantisk skjeggvekstkompleks☺

  14. Jeg er 50 % Trønder og 50 % Finnmarking og kler skjegg til det faller av trynet mittpga aggressiv kreft.
   Så shut the fuck up.
   Godt Nyttår !

  15. Jeg for min del syntes det rareste er at noen puler dama si i raua.Og skryter gjerne av det etterpå.Et nyttårsforsett er vel bla å slutte å rakke ned på menn som liker menn som ikke har så mange hull å velge mellom.

  16. Mens vi først preiker om kjendispreik… Norske selvtitulerte “internettkjendiser” må virkelig stappe hodet i kaldt vann og våkne opp til virkeligheten før vi kan påstarte 2016.
   Sier gutten som kaller seg selv “Kongen”…
   Hvorfor gidder du komme med et så langt innlegg når du både her, og under “kommentarfelt”, spenner så solid bein på deg selv og egen argumentasjon? mulig du stappa hodet i kaldt vann før du skrev, men her lukter det på lang vei av “se på meg” blogg… og ordet “selvtitulert kjendis”??
   Folk gadd vel ikke blogge om de ikke hadde håp om at en gryende mase skulle legge merke til dem? Mye av det du nevner her er et velrettet og sugende ballespark til samfunnet som trengs, med unntak av skjegg, MEN… dette er en typisk catch-22 “ting” for en blogger å skrive om, siden det til syvende og sist, felle en selv også…
   Nice try, hadde det ikke vært for at du selv tydeligvis hungrer etter mye av det som “irriterer” deg.

  17. bare en ting til… som vi VIRKELIG må slutte med i 2016…
   å bry oss døyten med hva “bloggere” mener vi SKAL og ikke skal gjøre.

  18. Helt siden jeg hørte ordet “blogge” har alt som jeg identifiserer med det plaget sjela mi. Lukk for helvete den overprisa Macbooken deres og kom dere ut i frisk luft

  19. Synes det var veldig lite flyt i dette innlegget. Man bør kanskje bruke litt mer tid på slikt viss man skal være blogger.

  20. Køsniking ja. To køer står ved siden av hverandre . F.eks ved en vaskehall . Fyr nr.1 kjører inn i hallen. Fyren som da står som nummer to, fyrer opp kjøretøyet og kjører inn foran fyren som venter som nr.1 i den andre køen. Fordi fyren, som ble nr. 2 når fyr nr.1 kjørte inn i vaskehallen, mente at han hadde rett til dette fordi han hadde ventet lenger enn han som ventet som nr.1 i den andre køen. Altså fyr.nummer 2 eier nok alle førsteplasser i verden der opprinnelig fyr. 1 kom senere:)
   Så dette med skjegget da.Jeg har hatt skjegg i mangemange år, men da den idiotiske skjeggemoten tok fart tok jeg skjegget:)
   Så har vi utenpåjakker da, der helt tydelig nå jakkene skal være tverrsydd.Man ser jo ikke helt vanlige boblejakker lenger:)
   Men hvorfor bry seg med det??:) Det er vel det folk vil, å bli lagt merke til.
   Men jeg synes bloggen var litt rotete.:)))

  21. Jeg er nesten helt enig i alt det du sier, utenom kroppspresset. Jo, det vi har satt som “ideal”-kroppen finnes. men ellers, er jeg helt enig i hva du sier!

  22. Nei jeg kommer ikke til å slutte og ha skjegg. Jeg har hat skjegg i 10 år og jeg kommer til å ha det til den dag jeg dør. Om det plager deg så er det ditt problem.
   Jeg har skjegg fordi jeg trives med det. Ikke fordi andre har det.
   Og nei det at jeg hr skjegg betyr ikke at jeg er lat eller har dårlig hygene. Men fordommer finnes det jo for alt.
   Og jeg tror heller ikke jeg er noen bad boy fordi jeg har skjegg Jeg er så langt i fra bad boy som det er mulig å komme.
   Det er egentlig bare 1 ting folk må slutte med i 2016
   Laga syte innlegg på internet slik du gjør.

  23. La oss alle hylle en patchy-beard, sytette hipster for å være butthurt imot alle ting som han ikke er en del av. *slow clap*

  24. Ang. Pkt 6, jeg har 2 kommentarer:
   1) At menn har shorts utenpå tights er 1000 ganger bedre enn å gå med bare tights.
   2) tights er et treningstøy, og skal ikke under noen omstendigheter brukes når man skal på butikken eller noen andre steder hvor det ikke foregår trening
   Godt nyttår

  25. Punkt 11.
   “La de samfunnstaperne, som sitter hjemme og kommenterer sine sterke meninger om absolutt alt dem kommer over”
   Er det ikke det du gjør i hele denne artikkelen?
   Er det ikke en stor selvmotsigelse?
   Du er visst åpenbart en helt vanlig idiot du også, bare uten selvinnsikt.

  26. DETTE VAR FAKKINGS SPOT ON! (dog engelsk uttrykk men det sømmet seg i denne sammenhengen).
   Jeg ville tilføyet:
   FOLK MÅ SLUTTE Å VÆRE SÅ JÆVELIG POLITISK KORREKTE
   det gjelder alle, spesielt medier. Det er så irriterende å diskutere med folk om dagen, alle er så politisk korrekte, ingen tør å si hva de egentlig mener. Stå opp for dere selv

  27. Vill og tilføye, gi klovner som deg spalteplass i media, jævla klovn. Burde gitt deg buksevann og latt deg henge fra toppen av en flaggstang.

  28. Dette er det mest usmaklige jeg har lest på lenge!
   Er det no folk bør slutte med, så er det å legge seg opp i hva andre gjør. Så lenge det ikke går utover noen. Hvis noen vil ha sjegg eller liker justin beber, så la dem gjøre det.
   Jeg kan være enig i punktet med debatt innlegg, men dette blogg inlegget liger et hakk under det igjenn.
   Kan se at kø kultur kan være et problem, men jeg er ikke enig at dette er så mye verre i Norge en andre land.

  29. Før jul overhørte eg noko som verkeleg satte meg ut.
   Kunde til betjening: du hakke no wrapping paper, vel?
   Forskrekka og vonbroten over misbruk (evt ikkje-bruk) av det norske språket gjekk eg heim, klødde meg i det velstelte skjegget mitt og brygga ein batch øl.

  30. Jeg gikk inn for å bli provosert men søren som jeg skal spise hatten min for det! Dette var en strålende lesing, og jamen er det godt å se at det finnes personer som klarer å uttrykke hvor håpløst og latterlig mye eller alt av det vi hører om av sladder mediene. Bra jobbet av kronikk forfatter, gi deg selv klapp på skulderen for det fortjener du etter å ha delt dine refleksjoner.

  31. Hmmm mange her som tydeligvis kanskje ikke har skjønt at man skal ta dette her med en klype salt og lese det med et snev av ironi.
   Synes dette var kjempeunderholdende!

  32. Jeg synes det første bildet var mest underholdende. Det bedrøvelige blikket på både katta og gubben! Godt nytt år godt folk!

  33. Synes egentlig du er for kul for å skrive denne artikkelen (ikke ironi btw).
   Musikk og stil er en smakssak og ingen kan dømme noen der, selv ikke du.
   Er enig i mye da, for eks dette med kjendis-fenomenet og at amerikansk slang har betgrenset ordforrådet til mange (særlig yngre).
   Men alt i alt, folk er veldig forskjellige og du virker som en smart fyr og jeg tror du egentlig vet at mennesker generelt er flokkmennesker som trenger tilhørlighet og svar på ting og derfor velger de enkle veier (for eks. tupperware, hylle Stordalen, støttemeldemskap i SATS osv).
   Du er et menneske du også, ikke glemt det! Og du er snillere enn dette her, plis ikke bitch….

  34. 1. Hvorfor gidde å henge seg opp i om folk har litt ekstra hår i trynet? Så lenge de ikke streifer meg med en lukt som tilsier at de er like skitne som de ser ut for så er det helt OK for meg.
   2. Jeg er SÅ enig. Hvem gidder å følge med på Kim Kardashian egentlig? Utrolig nok mange. Jeg har aldri forstått greia. Du får jo ikke knulla henne uansett.
   3. Vi er så nysgjerrige at en maur blir fort til en tue. Men easy come easy go, så en slik form for “berømmelse” varer ikke lenge. Vi burde la det seile forbi med lukkede øyne, eller hva?
   4. Jepp, og jeg synes bussjåførene burde vært hyllet! Jeg tenker på det hver gang jeg tar buss. “Herregud så snilt av deg å kjøre meg til skolen på denne tiden av døgnet.” Føler meg som en drittunge når jeg bare kan stille meg opp ved en holdeplass og bussen står der for meg like etter (gjerne tom) og stakkaren må kjøre rundt på bare meg. Får lyst til å kneble og si “tuusen takk” men jeg går alltid av med et uttrykksløst ansikt.
   Og dere som jobber med å vaske skoletrappa like før okseløpet går av hver morgen, herregud – det er da aldeles for gærent. Dere skal vite at dere er minst like mye verdt som oss, osv.
   5. Kroppspress må være det eneste temaet som blir verre om man tar det opp.
   Feite folk får bare medhold fordi folk synes syns på dem, btw.
   6. Jeg synes shorts utenpå tights er aldeles lekkert. Men bare hvis man ikke tror at man heter Justin Bieber!
   7. Russ, stakkar russ. Hva ER egentlig det der for noe? Vel, så lenge det ikke går utover uskyldige dyr eller svake mennesker, så får de bare miste selvrespekten sin om det er så insane morsomt.
   8. Jeg tror jeg akkurat brøt regelen din, Kong Halvor. Unnksyld, skal aldri gjøre det igjen.
   Og neste tatovering blir på norsk. I blokkbokstaver.
   9. La meg tenke litt mer på den der. Det verste som kan skje er at det lyser “tryin’ 2 hard” av deg, men er det ikke verdt å ta sjansen? Fack, nå brukte jeg engelske uttrykk igjen. SOrry!
   10. Ja, hører du! Du på Rema 1000 som sklir inn foran meg med den fullstappa handlekurva de når jeg står der med en pakke tyggis. Hører duuu?!
   11. Sånne nett-troll, du snakker om? Haha, programmet “haterne.” Jeg sier som deg, ikke si imot et nett-troll, og ALDRI oppsøk et!!
   12. Du ønsker heller sort-hvitt versjon? Eller bare litt mer skurrete? Ala paranormal activity, lism? Det vil jo alltid komme nye filmer. Du kan jo holde deg til de gamle.
   13. Så lenge musikken har tekst, sier jeg bare. Ellers blir det som ei novelle uten toppunkt.
   Du glemte bare ett punkt, Halvor! De som skal ta deg på alle punktene. God jul

  35. Alfakrøll skrev en kommentar over her og vil bare si meg enig.
   For å like house musikk kan du ikke høre på topp 50 lista over house-musikk, det er ikke den ekte house musikken (99% av tilfellene, om ikke 100%). Om du VIRKELIG har hørt ekte house og fortsatt mener det du mener, er det din sak. Men virker som du sikter mer til det toppliste dunka.
   En venn av meg (typen) spiller og mikser mye house, eller vil heller si han spiller tech/disco house (flere sjangere innenfor HOUSE) og vi har sitti oppe i flere timer å hørt på de forskjellige elemnetene dj’ene har mikset inn i en tape. Det er rått! Når de virkelig treffer! Gå litt mer undergrund og ganske du vil få et annet synspunk.
   Utenom det, så likte jeg innlegget ditt godt. Håper du svarer både meg og han alfakrøllen over her

  36. Hahah, bra skrevet:D MEN, dere som tror at russen gjør alt de gjør for å skaffe seg oppmerksomhet (fra voksne), tar ganske enkelt feil. Vi har bare lyst til å ha vår egen feiring, og driter egentlig i om voksne bryr seg om den eller ikke. For oss er det gøy med buss, og i vårt miljø er det gøy å følge med på. Om noen år synes sikkert ikke vi det er så gøy å følge med på heller, men vi kommer i hvert fall til å forstå at det er gøy for dem det gjelder. Greia med russetid er jo festing og feiring, det kan vi vel holde fokuset vårt på i tre uker? Andre ting kan man gjøre etterpå. 🙂 🙂

  37. Den skjeggekommentaren stakk visst dypt hos mange, men vi kvinner takker deg for den!
   Ellers fikk du meg nettopp både til å lese ferdig et blogginnlegg og kommentere, imponerende arbeid

  38. Supert skrevet. Var uenig til tider, men du får gjort det såpass underholdende at jeg nå er enig! cheers

  39. “Alle de som kommenterer i kommentarfeltet” Ser ikke forskjellen fra dem og deg med denne artikkelen her. Bortsett fra måten du plasserer deg selv høyere enn dem er dette ganske likt. Ellers har du jo meninger du som alle andre.

  40. Hei, jeg hadde lyst til å kommentere noe relatert til innlegget du hadde skrevet, som sikkert var artig som de andre innleggenne dine. Men jeg har ikke klart å få med en eneste sammenheng i denne teksten. Det skjedde sist gang jeg var innom denne bloggen også at det var en forstyrrende reklame som ligger over teksten som du har skrevet. Den vil ikke forsvinne uansett om jeg zoomer inn eller ut og leter etter et x-tegn.

  41. Her hadde jeg tenkt å ramse opp alt som jeg var enig i, men jeg mistet tellingen underveis i lesingen, så jeg oppsummerer med å si meg enig i alt sammen!

  42. Det morsomste med hele innlegget må være kommentarene… Må si folk er en smule hårsåre, tror du traff litt ømme punkt hos visse her haha. Light up og ta ikke alt på ramme alvor! 🙂

  43. mycket bra 😀 … er redd for at det man må slutte med i 2017 er å gå rundt og late som man hadde skjegg lenge før det ble “hipt” i 2015 … og du må muligens slutte med å skrive bra innlegg, kan fort bli kjendis av sånt … sist men ikke minst… shorts utenpå tights? kom igjen a folkens…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg