hits

Crackhoe i Kraków

Som dere sikkert har fått med dere, så har jeg nylig vært på en studietur (ferie) i Kraków - en stor by som på mange måter kan minne litt om Briskeby. Jeg og Petter holdt oss våkne i noen døgn før avreise for å være sikker på at vi skulle rekke flyet fra Gardermoen, så den første dagen i Kraków gikk bort til å sove på hotellet.

Jeg vet ikke hvordan dette bildet ble tatt, men jeg vet at sov. Jeg sover alltid slik. Ett øye åpent, og med hånda på tastaturet. Grunnen til dette er at jeg kommer på de beste ideene mine når jeg sover, og da er det viktig å være forberedt. Jeg sover generelt svært dårlig.

Den neste dagen dro vi for å besøke den gamle fabrikken til Oscar Schindler, der de også spilte inn deler av filmen. Her sitter jeg liksom i jødefengsel. Hjeeelp!


Inne i den gamle fabrikken hadde dem spart opp en stor samling av Schindlers gamle tissebøtter. 

Mannen elsket tissebøttene sine. Aldri skulle noen få ta de fra han! Han ville dø med tissebøttene sine. Så vidt jeg forstod guiden vår, så ligger Schindler begravd midt inne i tissebøttene bak meg. 

Jeg fulgte ikke helt med på hva guiden sa, men jeg tror jeg fikk med meg de viktigste tingene.

Etter det trivelige fabrikkoppholdet, så dro vi til et sted som jeg tror het Jøde-Ghettoen. Her filmet jeg og Petter noen viktige scener til videodagbloggen vår. 

Nydelig meta.

Så fant jeg plutselig en gjeng med helt ekte jøder! Eller... De var ikke ordentlige jøder enda, for de gikk fortsatt på jødeskolen. Det var ingen av dem som hadde krøllete kinnskjegg heller, men jeg tror det er noe man først får når man er ferdigutdannet jøde.

Planen var å be alle jødene om å lage gunnern min med hånda, men så kom jeg på at de kanskje ikke leser hjemmesiden min- og dermed ikke vet at gunnern min er en harmløs og solidarisk gimmick. Jeg ville ikke havne i klammeri med jødene, så jeg ba dem strekke frem tommelen i stedet. 

Her går jeg i en trapp som alle jødene gjemte seg bak under krigen. 

Jeg tror i hvert fall guiden sa noe om det; at Schindler kjøpte denne trappen for å gjemme jøder bak den. 6000 jøder gjemte seg bak trappen. 6000! Det er derfor Schindler ble så populær blant damene i etterkrigstiden, noe som etterhvert resulterte i hans sykelige trang til å kjøpe nye tissebøtter. Alle ville ha en bit av tissebøttene hans.

Tok meg også en prat med lokalbefolkningen. Spurte om hvor man burde gå ut på kvelden for å spise og kanskje danse litt. 

Denne fyren var dessverre mer opptatt av å gi meg maten han nettopp hadde funnet i søppelkassen enn å forklare meg disse tingene, derfor gadd jeg ikke å gi han mailen min sånn at vi kunne møtes på kvelden. I ettertid, så har jeg tenkt at han kanskje var en av leserne mine, og at han tøyset med meg bare for å komme med på hjemmesiden. Aldri!

Her spiller vi inn scenene til videodagbloggen vår fra det høyeste punktet i Polen.

Etter en lang dag ute i Kraków tok jeg og Petter turen til en svært fasjonabel resturant inne på det lokale kjøpesenteret.

Maten var god, men jeg likte spesielt godt konseptet med å gi bort mest mulig gratis øl til meg og Petter. Vi sang og danset, freestyle-rappet og blåste små papirbiter på de andre gjestene med sugerør. Alle syntes det var kult. Han mannen i bakgrunnen var en av de som syntes jeg og Petter var dritkule.

I løpet av denne kvelden ble jeg plutselig rødhåret. En erfaring jeg kommer til å skrive mer om senere. 


Dagen etter dro vi til Saltgruvene. Jeg husker ikke helt hva guiden sa, men jeg tror det var der den gamle kongen av Polen dro når han trengte et sted å slappe av. Her er kongen. Jeg tror han het Vladimir. Han var kjent for det utrolig store hodet.


Over til det viktige! Jeg fant disse hyggelige beskjedene ved heisene til Saltgruvene, 135 meter under bakken. 

Etter å ha vært 3 dager borte fra kjærestene mine i Oslo, så begynte jeg å bli veldig hormonell, og dermed litt forelsket. I alt. Også i Annette, Marie og Julie som kommer fra et sted som heter Norge, som ligger i Bærum. Kan dere vennligst ta kontakt? Dere kan jo flytte inn hos meg, og lage brokkoli og luske meg i håret. Fattern betaler.

Etter å ha blitt i hormonell ubalanse nede i Saltgruvene, så gikk turen videre til konsentrasjonsleirene i Auschwitz.


Jeg kødder ikke med dette. Det var jeg som ba om at vi kunne dra dit, og selv om jeg følte meg forberedt, så opplevde jeg besøket som et emosjonelt slag i trynet.

Vi rundet av dagen med polsk øl. Jeg står alltid i doggy-stillingen når jeg drikker polsk øl. Når jeg drikker tysk øl, så står jeg på hodet.


Når jeg drikker norsk øl er jeg som oftest naken, men det er vel ingen hemmelighet lenger.

Det skjedde utrolig mye i løpet av den uka vi var i Kraków, men jeg må nesten plukke ut de viktigste tingene. Den ene dagen drakk jeg kaffe på STAAARBUUUCKS!


Jeg glemte å ta bilde av meg selv utenfor, da. FML, liksom!!!

Så dro jeg til min faste tatovør i Polen for å mekke en fet tribal-tattis.


Jeg var usikker på om jeg ville ha vanlig tribal eller den som er i 3d, så vi kom frem til en mellomting i 2d. Med masse gørr og blod på. Jeg gleder meg til å vise den frem på chartertur i vinter! 


Jeg har forresten fortsatt et stort ønske om å delta på Charterfeber, forresten. Kan noen kontakte castingen? 

Etter en lang uke, så var det på tide å dra hjem igjen. På flyplassen møtte jeg og Petter den peneste jenta vi noen gang har sett, så vi gikk bort til henne for å snakke litt om mulighetene for å danne et slags trekant-forhold der vi bor i kollektiv sammen og adopterer barn fra Afrika og sånn. 

Pappaen og mammaen hennes likte ikke ideen så godt, men jeg tror hun hadde skikkelig lyst. Jeg og Petter er to romantikere! Hun het Anna, forresten. Og det kunne både jeg og Petter bånde med, for vi kjenner begge noen som heter Anna fra før.

Så kjørte flyet oss hjem igjen, og jeg har hatt intens halsbrann siden. Det er noe med lufta der nede i Kraków. Jeg tror de har et problem med løsemidler og radioaktiv stråling. Ja, ja. Ferie er ferie.

(Studietur.)

41 kommentarer

kjære halvor, du er pen, sterk og kul. menneee helt sykt random.

shallabais!

Kjære Halvor.

Bra innlegg, likte delen om Anna, da jeg heter Anna selv.

Kjære Halvor.

De siste dagene har du vokst til å bli mitt største idol, jeg har nå farget håret rødt og fått mamma til å bestille flybillett til crackhoe. Det som er fett er at du er så fet. Jeg bor også på briskeby!! nå kan vi ble heftig gode venner. Takk

Forresten så synes jeg det kan diskuteres hvem som er kongen av Briskeby. Jeg er allerede kongen av noe som heter Bastøy fra før av, så jeg tror egentlig at jeg er en soleklar vinner. Bare at ingen vet hvem jeg er, jeg er faktisk mer ukjent enn katten din. Så du vinner vel egentlig der når jeg tenker meg om.

HARU FÅT DEG SØNN ELR?

SIDN DU LISOM HAR BILLDE AV EN BEIBI PÅ FACEBOOKPROFILA DI Å DET LIGNER PÅ EN GUTTEBEIBI

BARE LURER AS

Kjære Halvor!

Fortsatt ikke noe om meg... Dette skuffer =)

Du er pen, sterk og kul da!

Kjære Halvor, du er dritkul men du kan bli kulere enn dritkul hvis du lager et innlegg om hva du syns om dette:

http://heidialexandraolsen.blogg.no/1320437461_hvorfor_voldtar_folk_.html#comment

Vi som heter Anna er forbannna vakre.

Kjære Halvor.

Du er pen, sterk, kul og

kul, sterk, pen.

Ser ut som dere har hatt en flott tur.

Neste gang håper jeg på invitasjon.

<3

Kul blogg!

Liker du Soulja Boy? Stikk innom bloggen min da :D

Kjære Kong Halvor.

Bloggen din er utrolig kul, og Krakow ser gøy ut!

Noe annet som er gøy er å bo i Spania. Det har vi 8 jentene som blogger på faagel.blogg.no erfart. Vi bor her nede, og år på den norske skolen i en liten by som heter Alfaz del Pi. Vi blogger for at kjente og kjære hjemme i Norge kan følge litt med på hva vi gjør her nede, men også for at andre skal kunne se hvordan det er. Mange aner ikke at de har muligheten til å gå på en norsk skole i Spania! Vi ville derfor satt enormt stor pris på om du ville linket til oss, eller hjulpet oss å nå ut til flest mulig på annet vis! :-)

Hilsen A,B,C,E,K,K,M,S

Kjære Halvor

Duer pen, sterk og kul:)

har vært i krakow jeg å, fet plass ;) du eier!

Flott hårfarge du har skaffet deg da

fint å se at jeg ikke er den eneste som sover bort feriene mine.

nå skal jeg komme helt sånn random inn her: POSEMANNEN RULER.

Kjære Halvor

Du er superkul. Det er Petter også forresten. Værsågod!:-)

Elsk på bloggen din! Du er sterk og morsom også.

Kjære Halvor, du er digg!:*

Har selv vært på konsentrasjonsleiren der for ca 1-2 år tilbake:))

Kjære Halvor, bare på trass så skal jeg heller kommentere at du er awesome. Fornøyd?

Ville bare si at du ser litt ut som en utlending på headeren din, haha. Liker du å redigere det sånn med vilje, sier du? Nei, men du er faktisk kul også da.

http://www.youtube.com/watch?v=RyLCcBCmAsU&feature=related&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DVbrNaPE-AHI

Not for the faint hearted.

Kjære Halvor!

Siden du er så pen og sterk og kul så har jeg et spørsmål, jeg har en kjempegod venn som jeg aldri er med, vi bare snakker sammen på Internett osv

men han bor i California nå og jeg bor i Norge, så hvordan fikser jeg det sånn at jeg kan være med han oftere, hilsen en beundrer

hjerte hjerte

Har du blitt pappa?!

Kjære Halvor,

eg var redd du skulle kødde med Auswitch. Takk herrenoppeder (eller evt. dine foreldre) for at du er pen, sterk og KUL!

jeg er altfor svak for deg. Men dessvere har du mye å lære i fra meg. Holla at me, and I'll teach u ;)

og ja, du er meget good-looking, sterk? veeel, neppe sterkere en meg :) og kul. Kan diskuteres.

I challenge u!

Du ligner mer og mer på Renton.

Kjekt.

Er ikke tilfeldigvis en tatovørsjappe med to tatovører, en dame og en mann? Inn en bakgate, opp en trapp og inn et rom. I så fall har vi samme tatovør!

Ellie: 9th circle, heter sjappa. Ligger ikke i en bakgate, og det er en eldre fyr som ligner på Tom Araya som eier sjappa. De er dritflinke.

Victor! Med andre ord, ikke min stamtatovør, men venninna mi sin! Jeg var innom der for å se hva han kunne komme med rundt tatoveringa mi, men havnet hos en annen fordi jeg likte det hun kom med bedre. Det var ikke negativt at dama der var veldig heit heller. To og en halv time går raskere når tatovøren er heit.

Er skikkelighet en trussel mot det gode liv?

Kjære kjære vakre Halvor, hotel cæsar?? morrooo :D

Kjære Halvor

skriv mer, skriv meeer!:D

jeg elsker deg

kjære halvor! BLOGGGGGG!!!! du blogger jo nesten aldri.....

Jeg skvatt da jeg først så deg i Krakow, også skvatt jeg på nytt når du og to (?) andre gutter plutselig satt bak meg på restaurant litt senere. Også skvatt jeg igjen da jeg så deg på flyplassen, ekstra mye denne gangen i og med at du hadde fått deg ny hårsviss. Også skvatt jeg igjen når jeg så deg inne på flyet. Også kniste like mye hver gang dah. hihi.

Camilla L: Seriøst? Da må du jo komme bort å si hei! :-)

Ja, helt seriøst. Følte det ble LITT for random. Tenkte tanken, men konkluderte med at grunnen til at du var på ferie var for å komme litt vekk fra livet som kjendis. Ergo at jeg gjorde deg en tjeneste ved å late som ingenting :) Følte meg snill.

Kjære Halvor.

Du er ikke god i hodet.

- Olsen

Kjære Halvor. Du er så utrolig pen!

Har selv vært i saltgruvene, auswitch og birkenau.. hoho, i sommer2011! :-)

Skriv en ny kommentar

Follow on Bloglovin